Met-galla:

Elleville antrekk fra Met-gallaen vi aldri glemmer

Kjendisene tar den helt ut på veldedighetsgalla!

Publisert

På den første mandagen i mai måned, hver eneste år, arrangeres den årlige veldedighetsgallaen «The Met Gala» i New York, til inntekt for Metropolitan Museum of Art sitt Costume Institute. Et arrangement som trekker til seg noen av verdens mest kjente fjes.

Grunnet Covid-19 vil ikke Met-gallaen finne sted på samme måte i år som tidligere, men vi har forstått det slik at de planlegger å gjøre noe virtuelt. Vi håper kjendisene likevel tar på seg finstasen. Mange av dem har jo planlagt antrekket sitt i flere måneder!

Det som skiller Met-gallaen ut fra andre røde løpere, er at det hvert år presenteres et tema for kvelden, og ofte pleier kjendisene å kle seg etter temaet.

Den røde løperen utenfor museumet i New York er helt spesiell. Her dukker det opp antrekk du som oftest ikke hadde fått seg på Oscar-utdelingen eller Grammy Awards.

Kjendisene tar den virkelig helt ut, og det har gitt oss noen uforglemmelige øyeblikk - på godt og vondt. Vi gleder oss like mye til årets galla og varmer derfor opp med å ta en titt på noen av de mest elleville antrekkene som har gått ned den røde Met-løperen.

DAPHNE GUINESS | 2011

Britiske Daphne Guiness (51) i fjærkreasjon fra Alexander McQueen er et øyeblikk vi ikke glemmer. Fargen er nøytral, men kjolen har et utrolig langt slep, et ganske så bredt hofteparti, sløyfe i halsen, platåsko og selvfølgelig: den er dekket av fjær.

SARAH JESSICA PARKER | 2015

Visste du at hatten Sarah Jessica Parker (53) hadde på seg under Met-gallaen i 2015 er fra den svenske butikkjeden H&M? Under fjorårets arrangement gikk hun for en lang mer nedtonet look i hvitt, så vi håper Parker kjører på litt ekstra i år.

SARAH JESSICA PARKER: Skuespillerens hatt stjal showet under Met-gallaen i 2015. Foto: Scanpix
SARAH JESSICA PARKER: Skuespillerens hatt stjal showet under Met-gallaen i 2015. Foto: Scanpix Vis mer

SOLANGE KNOWLES | 2015

Ikke det mest elleville antrekket vi har sett, men når du må holde opp kjolen din for å få fram den fulle effekten, fortjener du en plass på listen.

SOLANGE KNOWLES: Kjolen til 31-åringen er fra Giles. Foto: Scanpix
SOLANGE KNOWLES: Kjolen til 31-åringen er fra Giles. Foto: Scanpix Vis mer

RIHANNA | 2015

Kjært barn har mange navn, og det fikk dette antrekket til Rihanna (30) etter Met-gallaen i 2015. Det vi kanskje husker best er omelett-kjolen, og du ser nok hvorfor. Internett eksploderte i det Rihanna kom ut på den røde løperen. Dette Met-galla-antrekket er nok det vi husker aller best.

RIHANNA: Antrekket er designet av Guo Pei. Foto: Scanpix
RIHANNA: Antrekket er designet av Guo Pei. Foto: Scanpix Vis mer

LADY GAGA | 2016

I løpet av de siste årene har Lady Gaga tonet ned stilen sin betraktelig. Vi har ikke sett kjøttkjolen hennes på en stund, for å si det sånn. Men i 2016 fikk vi et lite gjensyn med den gamle Gaga.

LADY GAGA: Hadde du klart å gå i skoene til Lady Gaga? Foto: Scanpix
LADY GAGA: Hadde du klart å gå i skoene til Lady Gaga? Foto: Scanpix Vis mer

MADONNA | 2016

Nei, dette antrekket er nok ikke vår favoritt, men Madonna er Madonna og vi elsker at hun gjør sin greie. Dama er 60 år og ser så bra ut! Vi håper hun stiller opp på årets Met-galla. Vi venter i spenning!

MADONNA: 2016-kjolen til Madonna er signert Givenchy. Foto: Scanpix
MADONNA: 2016-kjolen til Madonna er signert Givenchy. Foto: Scanpix Vis mer

KATY PERRY | 2016

«The Devil Wears Prada»? Nei, «Katy Perry Wears Prada». I løpet av årene som har gått, har sangeren bevist at man alltid kan forvente noe ellevilt på den røde løperen fra henne. Legg merke til håret hennes og at hun bleket brynene for anledningen.

KATY PERRY: I antrekk fra Prada. Foto: Scanpix
KATY PERRY: I antrekk fra Prada. Foto: Scanpix Vis mer

SOLANGE KNOWLES | 2016

Det er ikke bare storesøster Beyonce som klarer å skape litt av et rød løper-øyeblikk. Dette er nok ikke vårt favorittantrekk fra Solange Knowles, men skal man prøve ut nye antrekk, så er det på Met-gallaen man skal gjøre det.

SOLANGE KNOWLES: Sangeren stilte i et antrekk fra en mindre kjent designer: David Laport. Foto: Scanpix
SOLANGE KNOWLES: Sangeren stilte i et antrekk fra en mindre kjent designer: David Laport. Foto: Scanpix Vis mer

PRIYANKA CHOPRA | 2017

Det er ikke lett å stille opp med et slikt slep etter at Rihanna stjal hele showet under Met-gallaen i 2015, men Priyanka Chopra gjør det på sin egen måte. Trenchcoaten er et tidløst plagg, men her har den virkelig blitt tatt ett steg videre.

PRIYANKA CHOPRA: Antrekket er signert Ralph Lauren. Foto: Scanpix
PRIYANKA CHOPRA: Antrekket er signert Ralph Lauren. Foto: Scanpix Vis mer

RIHANNA | 2017

Det er sjelden Rihanna ikke får satt i gang blitzregnet på den røde løperen. Etter omelett-kjolen i 2015 var vi spente på hva stjernen kom til å finne neste gang. Nok en gang klarte hun å stjele all oppmerksomhet!

RIHANNA: Comme des Garçons står bak kreasjonen Rihanna hadde på seg under Met-gallaen i 2017. Foto: Scanpix
RIHANNA: Comme des Garçons står bak kreasjonen Rihanna hadde på seg under Met-gallaen i 2017. Foto: Scanpix Vis mer

HELEN LASICHANH | 2017

Pharrell Williams har flere låter som garantert har brent seg fast i hodet ditt. «Happy», for eksempel? Vel, etter Met-gallaen i 2017 var det ikke akkurat Pharrell man husket etter den røde løperen, men kona hans Helen Lasichanh. Bare se på den kreasjonen fra Rei Kawakubo!

HELEN LASICHANH: Kona til Pharrell Williams stjal all oppmerksomhet da de kom ut på den røde løperen i 2017. Foto: Scanpix
HELEN LASICHANH: Kona til Pharrell Williams stjal all oppmerksomhet da de kom ut på den røde løperen i 2017. Foto: Scanpix Vis mer

KATY PERRY | 2017

Hvor skal vi begynne? Katy Perrys Met-antrekk består alltid av så mange detaljer. Man bruker lang tid på å studere kreasjonene hun har på seg. Her er det spenning fra topp til tå!

KATY PERRY: Fjorårets Met-galla-antrekk er fra Margiela. Foto: Scanpix
KATY PERRY: Fjorårets Met-galla-antrekk er fra Margiela. Foto: Scanpix Vis mer

SOLANGE KNOWLES | 2017

Sangeren viser at boblejakken ikke kun er ment for kalde vinterdager. Her har hun tatt den helt ut med en boblekåpe med langt slep. Legg også merke til de iøynefallende skoene!

LES OGSÅ: Stine (22) har kun 13 hverdagsplagg i garderoben sin

SOLANGE KNOWLES: Boble-antrekket til sangstjernen er fra Thom Browne. Foto: Scanpix
SOLANGE KNOWLES: Boble-antrekket til sangstjernen er fra Thom Browne. Foto: Scanpix Vis mer

RIHANNA | 2018

Rihanna skuffer sjelden på den røde løperen og vi gleder oss alltid til å se henne under Met-gallaen. I 2018 gikk hun for et antrekk som umiddelbart fikk oss til å tenke på paven!

RIHANNA: Artistens Met-gallaantrekk fikk i gang blitzregnet umiddelbart. Foto: Scanpix
RIHANNA: Artistens Met-gallaantrekk fikk i gang blitzregnet umiddelbart. Foto: Scanpix Vis mer

FRANCES MCDORMAND | 2018

Valentino-kreasjonen til Frances McDormand er så utrolig stort og mye. Akkurat slik som Met-gallaen skal være! Og Frances bærer den akkurat slik den skal bæres!

FRANCES MCDORMAND: Oscar-vinneren vakte oppsikt i dette antrekket fra Valentino. Foto: Scanpix
FRANCES MCDORMAND: Oscar-vinneren vakte oppsikt i dette antrekket fra Valentino. Foto: Scanpix Vis mer

KATY PERRY | 2018

Det er alltid spennende å se hva Katy Perry skal ha på seg under gallaen. Nettopp fordi hun tar den helt ut! Som her i 2018 da hun var kledd som en engel.

Elleville antrekk fra Met-gallaen vi aldri glemmer

BILLY PORTER | 2019

Hvis det er en person som aldri skuffer på Met-galla-løperen, så er det Billy Porter. Det var intet unntak i 2019. Da ble han nemlig båret inn på den røde løperen. Bare se denne videoen:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer