Birkin-veske:

– En av de mest interessante veskene vi har auksjonert bort

Gjetter du den svimlende høye prisen?

– En av de mest interessante veskene vi har auksjonert bort
Publisert

Mange drømmer om en Birkin-veske fra Hermès. Og ofte blir det med drømmen. For en Birkin-veske kan koste deg flere hundretusen kroner.

Du har sikkert sett den henge på armen til stjerner som Kris Jenner, vel - hele Kardashian-klanen i grunn, Jennifer Lopez og Victoria Beckham. Du husker kanskje også hendelsen i «Sex and the City»-serien hvor Samantha prøver å få tak i en Birkin-veske, men havner på en lang venteliste?

Selger: «It’s four thousand»
Samantha: «I know»
Selger: «And there’s a waiting list»
Samantha: «I assumed»
Selger: «Five years»
Samantha: «For a bag?»
Selger: «It’s not a bag, its a Birkin»

– En av de mest interessante veskene vi har auksjonert bort

Da denne scenen ble spilt inn (11. episode i sesong fire), befant «Sex and the City»-skuespillerne seg i år 2002. Og som selgeren sa i samtalen med Samantha da hun gikk inn i butikken: «den koster 4000 dollar».

I dag tilsvarer det cirka 37 000 norske kroner. Det finnes flere varianter av Birkin-vesken, og den Samantha så på var nok blant de mer «budsjettvennlige». Nå koster nok denne godt over 60 000 kroner, men det finnes faktisk dyrere alternativer enn det!

Ofte blir slike vesker solgt på auksjon. Noen av dem har ekstravagante utsmykninger mens andre har et helt spesielt design.

– En av de mest interessante veskene vi har auksjonert bort

Nylig dukket en slike veske opp hos Vestiaire Collective. De selger vintageplagg- og tilbehør fra noen av verdens største motehus. Vesken de fikk inn har nemlig diamanter og koster dermed over 220 000 euro. Det tilsvarer over 2,5 millioner norske kroner!

Snart kommer også en annen spesiell Birkin-variant til å bli lagt ut for salg. Fellow Auctioneers i Birmingham har nemlig fått inn en veske som er forventet å bli solgt for over 350 000 norske kroner.

Ifølge DailyMail skal Sophie Higgs hos Fellow Auctioneers sagt at det kommer til å bli en av de mest ettertraktede produktene under auksjonen.

– Det er en av de mest interessante veskene vi har auksjonert bort.

Endless Road Hermès Birkin HAC Foto: Fellow Auctioneers
Endless Road Hermès Birkin HAC Foto: Fellow Auctioneers Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer