Norsk mote:

En av disse kan vinne ny, norsk motepris

Se de nominerte først her.

NORSK HEDERSPRIS: Michael Olestad er en av de nominerte til Fushion Tribute Award. Her fra hans visning under den danske moteuka i 2020. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK
NORSK HEDERSPRIS: Michael Olestad er en av de nominerte til Fushion Tribute Award. Her fra hans visning under den danske moteuka i 2020. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK Vis mer
Publisert

En ny sesong betyr en ny runde med moteuker. Den danske moteuka har nettopp rundet av, og stafettpinnen er gitt videre til oss her hjemme der Oslo Fushion Festival og Oslo Runway nå står for tur.

På programmet under mote- og kunstfestivalen, som går av stabelen allerede neste uke, står både visninger, utstillinger, presentasjoner og talks. Nytt av året er prisen Fushion Tribute Award.

Innovasjon, mangfold og bærekraft

– Vi ønsket å etablere en nasjonal hederspris som ikke bare hedrer en norsk designer eller et norsk motemerke som utmerker seg innen sitt felt, men en pris som i tillegg løfter frem de som bidrar positivt gjennom innovasjon, mangfold og bærekraftig påvirkning innenfor mote og design, sier daglig leder for Oslo Fushion Festival, Elin Carlsen til KK.

Prisen tildeles på fritt grunnlag av en jury, og er på 15 000 kroner. I tillegg får vinneren en artikkel i Vogue Scandinavia samt en pop-up hos Steen & Strøm 1797.

I JURYEN: Sjefredaktør i Vogue Scandinavia, Martina Bonnier, er en av jurymedlemmene som skal dele ut den nye, norske hedersprisen. FOTO: VOGUE SCANDINAVIA
I JURYEN: Sjefredaktør i Vogue Scandinavia, Martina Bonnier, er en av jurymedlemmene som skal dele ut den nye, norske hedersprisen. FOTO: VOGUE SCANDINAVIA Vis mer

I juryen sitter Martina Bonnier, sjefredaktør i Vogue Scandinavia, Peter Løchstøer, førsteamanuensis i klesdesign ved Kunsthøgskolen i Oslo, Dávvet Solbakk, aktivist og bidragsyter i Norwegian Fashion Change – Diversity, Ceval Omar, modell, aktivist og bidragsyter i Norwegian Fashion Change – Diversity, D2-sjef Anders Kemp og Kaia Kongsli, markedssjef i Promenaden Fashion District. Jurymedlemmene har nominert hvert sitt navn, og er også de som skal finne frem til vinneren av prisen.

De nominerte til prisen er:

Livid: Det norske klesmerket grunnlagt av Jens Olav Dankertsen i Trondheim i 2010 fremmer lokal produksjon og reparasjon, og jobbet mot en sirkulær forretningsmodell blant annet gjennom sitt Saved-konsept. De har også gjenbrukskonseptet Livid Vintage.

FWSS: Grunnlagt i Oslo i 2012 henter det norske motemerket fortsatt inspirasjon fra hovedstaden og den skandinaviske kvinnen. Har etablert seg som et av de aller mest kontemporære norske klesmerkene.

ESP: Den prisvinnende designeren Elisabeth Stray Pedersen står bak det selvtitulerte merket ESP med fokus på lokal produksjon med ullfabrikk i Oslo. Kjent for sine kåper i ull som lages på bestilling.

KAN VINNE: Gjengen bak Livid kan stikke av med den nye, norske hedersprisen. FOTO: INSTAGRAM @OSLOFUSHIONFESTIVAL
KAN VINNE: Gjengen bak Livid kan stikke av med den nye, norske hedersprisen. FOTO: INSTAGRAM @OSLOFUSHIONFESTIVAL Vis mer

Gobmi/Ghost: Grunnlagt av søstrene Live Moen Johannessen og Hanna Krogh-Reinsnes fra Alta. Lager klær med samisk kultur som utgangspunkt og bærekraft som kjerneverdi. Et relativt ferskt merke som viser sin første kolleksjon i høst.

Bror August Vestbø: Satset tidlig som motedesigner, og hadde visning under eget navn i forbindelse med moteuka i New York allerede i 2018. Jobber i skjæringspunktet mellom mote og kunst.

Michael Olestad: Løftes gjerne frem som en av Norges aller fremste designere. Har jobbet som designer for en rekke toneangivende merker slik som Acne Studios Ann-Sofie Back og Meadham Kirchhoff. Har vunnet en rekke priser, og er kjøpt inn av Nasjonalmuseet til deres permanente utstilling i det nye museet.

Du kan lese mer om prisen og juryens begrunnelse for de nominerte her.

Hedersprisen vil deles ut under Oslo Fushion Festival 26. august.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer