Norsk mote:

En av disse kan vinne ny, norsk motepris

Se de nominerte først her.

NORSK HEDERSPRIS: Michael Olestad er en av de nominerte til Fushion Tribute Award. Her fra hans visning under den danske moteuka i 2020. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK
NORSK HEDERSPRIS: Michael Olestad er en av de nominerte til Fushion Tribute Award. Her fra hans visning under den danske moteuka i 2020. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK Vis mer
Publisert

En ny sesong betyr en ny runde med moteuker. Den danske moteuka har nettopp rundet av, og stafettpinnen er gitt videre til oss her hjemme der Oslo Fushion Festival og Oslo Runway nå står for tur.

På programmet under mote- og kunstfestivalen, som går av stabelen allerede neste uke, står både visninger, utstillinger, presentasjoner og talks. Nytt av året er prisen Fushion Tribute Award.

Innovasjon, mangfold og bærekraft

– Vi ønsket å etablere en nasjonal hederspris som ikke bare hedrer en norsk designer eller et norsk motemerke som utmerker seg innen sitt felt, men en pris som i tillegg løfter frem de som bidrar positivt gjennom innovasjon, mangfold og bærekraftig påvirkning innenfor mote og design, sier daglig leder for Oslo Fushion Festival, Elin Carlsen til KK.

Prisen tildeles på fritt grunnlag av en jury, og er på 15 000 kroner. I tillegg får vinneren en artikkel i Vogue Scandinavia samt en pop-up hos Steen & Strøm 1797.

I juryen sitter Martina Bonnier, sjefredaktør i Vogue Scandinavia, Peter Løchstøer, førsteamanuensis i klesdesign ved Kunsthøgskolen i Oslo, Dávvet Solbakk, aktivist og bidragsyter i Norwegian Fashion Change – Diversity, Ceval Omar, modell, aktivist og bidragsyter i Norwegian Fashion Change – Diversity, D2-sjef Anders Kemp og Kaia Kongsli, markedssjef i Promenaden Fashion District. Jurymedlemmene har nominert hvert sitt navn, og er også de som skal finne frem til vinneren av prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer