Norsk mote

En av Norges fremste motedesignere med eget klesmerke

– Jeg tror dette er et øyeblikk som krever endring og nye ideer.

NORSK MOTE: Andreas Melbostad er en av våre aller mest kjente moteskapere. FOTO: Privat.
NORSK MOTE: Andreas Melbostad er en av våre aller mest kjente moteskapere. FOTO: Privat. Vis mer
Publisert

Han måtte ut i den store verden, Andreas Melbostad. Det var liksom der det skjedde. Med Oslo og Norge i bakspeilet tar han en mastergrad i mote ved Royal College of Art and Design i London, England før veien går videre til motebyene Paris, New York og Milano.

Han jobber for Donna Karan, Calvin Klein, Nina Ricci, Alber Elbaz hos Guy Laroche og Saint Laurent Rive Gauche. Han blir kreativ leder for Phi fra 2003 til 2009 før merket må gi tapt under finanskrisen. I 2012 blir han plukket opp av Renzo Rosso, og utnevnes til kreativ leder for hans kontemporære Diesel Black Gold.

– Tidligere i karrieren min var fokuset mitt på alt internasjonalt. Da jeg studerte for å bli designer, føltes det avgjørende at jeg måtte komme meg ut i verden og komme i kontakt med kunnskapen og ekspertisen som er tilgjengelig i de store motebyene.

Der ute i den store verden var han en del av en internasjonal virkelighet, og hvor han kom fra spilte egentlig ikke så stor rolle.

– Jeg har aldri tenkt så mye på bakgrunnen min og hvordan den kan ha formet meg eller hva den muligens bidro til i arbeidet mitt, forteller Andreas Melbostad til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer