Hatter

En fjær i hatten

Norges hattedronning vil at du skal bære blomster, leoparder og Robin Hood på hodet.

En fjær i hatten
Publisert
Sist oppdatert
Modist og designer Åse Strand har vært et kjent navn i hattekretser helt siden 1997. Hun har rukket å gjøre seg bemerket og beundret både blant kjendiser og finere fruer, med sine særegne, håndsydde hatter i alt fra plast og skinn til avispapir og swarovskikrystaller, men hun lager også egne klær.
 • Alt om Oslo Fashion WeekHun viste en bred hattekolleksjon på DogA, under Oslo Fashion Week, med alt fra oversized strikkelue og til bøttehatter, fjærpryd og flosshatter, kombinert med først og fremst håndstrikkstrikkede plagg i miljøvennlige naturmaterialer. Inspirasjonen denne gang har Åse Strand først og fremst hentet fra norsk fjellheim og dype skoger, med en passe dose eventyrlig mystikk.- Å gå med hatt gjør noe for selvfølelsen. Jeg elsker å bruke hatt, og syns det er utrolig hvorfor folk er så redde for å gå med dem, sa Åse til kk.no da hun åpnet sin egen en egen flosshattutstilling. Hun er ikke redd for å lage hatter som synes i terrenget, og har en forkjærlighet for flosshatter. Samtidig med utstillingen, ga hun også ut Åse Strands lille bok om flosshatter, med blant annet Turboneger-vokalist Hank von Helvete som en av modellene.En annen av Åses favoritter er fjær. - Vi bruker altfor lite fjær i hatten, har hun uttalt til kk.no. Når man oppsummerer de 19 kolleksjonene som ble vist under Oslo Fashion Week, blir det mange mye hyppigere innslag av fjær i hattene til norske kvinner til høsten, i tillegg til frynser og fjær på klær. Den lekne og til tider elleville indianer-bohemstilen har vært godt synlig blant flere designere, som en motvekt til de mange stramme og grafisk stilrene kolleksjonene som ble vist på DogA og i Posthallen under Oslos moteuke.
 • Alt om Oslo Fashion Week
 • Flosshatter for folk flestLuemoten som tar helt av
 • Det hotteste hodeplagget
 • Slik bruker du topplua
 • SE HELE KOLLEKSJONEN HER:

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer