Mote:

En liten hemmelighet

Jeg skal fortelle deg en liten hemmelighet: Jeg kan ikke strikke.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Ikke kan jeg hekle heller. Ikke for mitt bare liv. Jo da, jeg har forsøkt. For jeg vil jo så gjerne! Spesielt etter at jeg selv fikk barn. For det finnes jo ikke noe koseligere enn hjemmestrikkede barneklær som også kan gå i arv.

Jeg har vært på loftet og funnet fram det min mormor og farmor i sin tid strikket til meg da jeg var liten jente. Det har jeg gitt videre til min datter. Det holder henne god og varm på kroppen, og meg varm om hjertet, ettersom minner fra min egen barndom strømmer på. Jeg elsker å få hjemmestrikk selv også. Det er noe personlig og nært ved det. Men selv får jeg det altså ikke til.

Heldigvis er det lov til å jukse, og strikk står øverst på ønskelisten min denne høsten. Det gjør strikkekit også. For jeg kan jo ikke gi opp! Enten du har strikket i mange år allerede, nylig er bitt av strikkebasillen eller, som meg, er en håpløs nybegynner: Prøv deg på strikkeoppskriften til genserne på forsiden av denne utgaven, da vel. Eller finn din favoritt blant sesongens strikk på shoppingsidene. Det er lov det også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer