Mote:

- En stor trend nå er at moten er sesongløs

Det er noe helt spesielt med høy­sommer.

Denne kjolen fra norske Envelope 1976 vil jeg ta med meg inn i høsten, med en hvit skjorte under, og strikk over. FOTO: Privat
Denne kjolen fra norske Envelope 1976 vil jeg ta med meg inn i høsten, med en hvit skjorte under, og strikk over. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Sånn helt på tampen av sommeren, med høsten rett rundt hjørnet. For all del, det kan være sommervarme langt inn i august, ja, kanskje til og med september. Men at høsten likevel er rett rundt hjørnet, er et ufravikelig faktum.

Motebransjen er i stor grad bygget på sesonger. Men de siste par årene har det vært et slags kreativt opprør mot det etablerte. For det tradisjonelle motesystemet preget av sesongbetonte kolleksjoner, for ikke å snakke om mellomkolleksjoner, virker å være en smule utdatert. Eller for å si det på en annen måte: Stadige sesongbetonte kolleksjoner virker kreativt kvelende på designerne, og er heller ikke særlig bærekraftig.

Moten er sesongløs

Nettopp derfor tar stadig flere avstand fra det tradisjonelle motesystem. Framfor å lansere nye kolleksjoner minst fire ganger i året, i tillegg til en hel haug av mer eller mindre oppkonstruerte mellom-kolleksjoner som cruise og holiday, kommer slippene som mindre drop.

En annen stor trend er at moten er sesongløs. Den er mindre basert på flyktige trender, og mer på tanken om en basisgarderobe med klassiske plagg med tidløse snitt og silhuetter i materialer som varer, og som kan brukes nettopp uavhengig av sesongene. Det føles friere på et vis, både for designere og for oss. Og mer bærekraftig – fri fra motens tvangstrøye.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer