Fenty Beauty

Endelig kommer mangfoldsmerket Fenty Beauty til Norge

Fra slutten av mai får du kjøpt Rihannas sminkekolleksjon i norske butikker.

VENTETIDEN ER OVER: Endelig kommer mangfoldsmerket Fenty Beauty i norske butikker. FOTO: Fenty Beauty
VENTETIDEN ER OVER: Endelig kommer mangfoldsmerket Fenty Beauty i norske butikker. FOTO: Fenty Beauty Vis mer
Publisert

Er du blant dem som håpefullt har gått innom en Sephora-butikk i utlandet (den gangen det fremdeles var lov å reise), i håp om å få tak i et av produktene fra Rihannas Fenty Beauty-kolleksjon, men kommet til tomme hyller? Da er du ikke alene. Men denne uken lanseres de populære produktene endelig også i Norge.

Da Rihanna bestemte seg for å lansere sminkekolleksjon i 2017 formelig fløy de ut av hyllene over hele verden nesten før de var lansert. Med en kongstanke om mer mangfold og med fargenyanser som skulle passe absolutt alle hudtoner og nyanser, traff Fenty Beauty tidsånden helt perfekt, og ble en kjempesuksess.

Time Magazine kåret Fenty Beauty til en av 2017 beste nye lanseringer, uavhengig av bransje - og merket solgte produkter for over hundre millioner dollar de første førti dagene etter lansering!

- Jeg lanserte Fenty Beauty fordi jeg ville lage et makeupmerke som inkluderte absolutt ALLE! Mitt mål er at alle skal føle seg sett, anerkjent og vakre, uansett etnisitet, hudfarge eller bakgrunn. Rihanna
Skjønnhetskonkurranser hjemme på Barbados som barn, var det som inspirerte Rihanna til å lansere eget sminkemerke. FOTO: Fenty Beauty
Skjønnhetskonkurranser hjemme på Barbados som barn, var det som inspirerte Rihanna til å lansere eget sminkemerke. FOTO: Fenty Beauty Vis mer

– Det var da på høy tid

Påtroppende mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, Ida Elise Einarsdottir mener det ikke er en dag for tidlig at Fenty Beauty også kommer for salg i Norge:

– Det var da på høy tid - fire år etter at det først ble lansert internasjonalt. Ikke at det har vært helt umulig å få tak i, men dog.

– Fenty Beauty, med merkeinkubator Kendo ved spakene, har vært alt den franske luksusgruppen LVMH har drømt om at det skal være, tror jeg - en skikkelig pengeku.

- Men mer enn det har også Rihannas sminkemerke så smått revolusjonert skjønnhetsbransjen. Da det først ble lansert tilbake i 2017 var det blant annet med foundation i 40 ulike nyanser. Det var ikke vanlig da, men er det nå - mye grunnet Fenty Beauty sitt inntog i skjønnhetsverdenen der fokuset på inkludering og mangfold nå nærmest er blitt regelen heller en unntaket, sier Einarsdottir.

Ida Elise Einardottir, påtroppende mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, mener det er på høy tid at Fenty Beauty lanseres i Norge, og at det har endret skjønnhetsverden. FOTO: Astrid Waller.
Ida Elise Einardottir, påtroppende mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, mener det er på høy tid at Fenty Beauty lanseres i Norge, og at det har endret skjønnhetsverden. FOTO: Astrid Waller. Vis mer

Moren var inspirasjonen bak Fenty Beauty

I et intervju med magasinet In Style har Rihanna tidligere sagt at det er moren som var inspirasjonen bak Fenty Beauty.

Rihannas mamma var nemlig den som sminket datteren da hun deltok i skjønnhetskonkurranser hjemme på den karibiske øya Barbados.

Og til Instyle sier Rihanna at hun fremdeles kan huske følelsen av å se seg i speilet etter at moren hadde sminket henne så fint hun kunne, og beskriver det humoristisk nesten som å bli fotoshoppet hjemme på sitt eget bad.

Mangfold er kongstanken bak Fenty Beauty. FOTO: Fenty Beauty.
Mangfold er kongstanken bak Fenty Beauty. FOTO: Fenty Beauty. Vis mer
Fenty Beauty er kjent for å ta mangfold på alvor og lager nyanser som skal passe absolutt alle hudtoner og nyanser. FOTO: Fenty Beauty.
Fenty Beauty er kjent for å ta mangfold på alvor og lager nyanser som skal passe absolutt alle hudtoner og nyanser. FOTO: Fenty Beauty. Vis mer

Det er parfymerikjeden Fredrik & Louisa som skal selge Fenty Beauty i Norge, både i fysiske butikker og på nett. Lanseringsdato er 27. mai.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer