Plus Size

Endelig litt mer formfulle modeller på catwalken

Og sjekk de geniale midjetriksene til den britiske kleskjede Evans.

VISTE FORMFULLE MODELLER PÅ CATWALKEN: Den engelske kleskjeden Evans hadde en flott visning under London Fashion Week tirsdag. Foto: All Over Press
VISTE FORMFULLE MODELLER PÅ CATWALKEN: Den engelske kleskjeden Evans hadde en flott visning under London Fashion Week tirsdag. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, det er ingen hemmelighet at det er mange slanke modeller i motebransjen. Og av og til viser designerne modeller mange mener er altfor tynne, og da raser debatten om size zero.

Chanels designer Karl Lagerfeld fikk av god grunn også mye oppmerksomhet da han sa til Focus Magazine at ingen vil se formfulle modeller og at mote handler om drømmer og visjoner.

Så feil kan han altså ta, for vi er mange som blir glade når vi ser vanlige kvinner som oss selv eller noen vi kjenner på catwalken.

Plus size på catwalken

Å vise modeller i noe annet enn klær i størrelse 32 og 34, har også blitt mer og mer vanlig de siste årene. Og det skulle jo virkelig bare mangle, når over 45 prosent av britiske kvinner bruker størrelse 42 og oppover, ifølge avisen Daily Mail - for å ta et eksempel.

Under moteuken i London nylig, hadde også klesmerket Evans en visning som fikk mye positiv oppmerksomhet. Her var det kvinner med former, hofter og frodig puppestell som fikk vise fram klærne vi skal gå i til neste vår- og sommer.

- Så fantastisk å se flotte formfulle damer på catwalken, og at Evans klarer å vise mange av vårens trender som er flatterende, som blonder, farger og mønster.

- Det har jo blitt en tradisjon at flere av de britiske designerne, som for eksempel Giles Deacon, bruker mer vanlige modeller og plus size de siste årene, sier KKs moteredaktør Silje Pedersen.

KUL MATERIALMIKS: Et langt plissèskjørt til en collegegenser gir en avslappet lett glamorøs stil - legg mekre til den fine oransje leppestiften.  Foto: REX/Jonathan Hordle/All Over Pre
KUL MATERIALMIKS: Et langt plissèskjørt til en collegegenser gir en avslappet lett glamorøs stil - legg mekre til den fine oransje leppestiften. Foto: REX/Jonathan Hordle/All Over Pre Vis mer

Ifølge Philip Green bak Evans-merket, er det en selvfølge å bruke modeller som ikke er petite, og å vise fram de samme trendene som gjelder i resten av motebransjen:

- Hvorfor skal kategorien plus size være noe annerledes enn kategorien petite, sier finansmannen, som også står bak Topshop og Dorothy Perkins, til Daily Mail, og legger til at vi ikke kan ignorere at det finnes kvinner i alle mulige størrelser der ute.

Kler fram formene

Noe av det beste med Evans' siste kolleksjon, er hvordan mange av kjolene tryller fram midjen ved enkle grep. Enten det er med et belte i livet, eller høye liv som i tillegg gjør at beina ser ekstra lange ut.

MØNSTERMIKS OG KLEDELIG SKJØRTELENGDE: Nei, du trenger ikke gå i sort selv om du er velsignet med flotte former. Et skjørt som går til rett over kneet er dessuten flatterende for de fleste.  Foto: REX/Jonathan Hordle/All Over Pre
MØNSTERMIKS OG KLEDELIG SKJØRTELENGDE: Nei, du trenger ikke gå i sort selv om du er velsignet med flotte former. Et skjørt som går til rett over kneet er dessuten flatterende for de fleste. Foto: REX/Jonathan Hordle/All Over Pre Vis mer

At lengden på skjørt og kjoler går til rett over kneet, er også et flatterende triks, på samme måte som en monokrom stil med samme farge fra topp til tå, har en slankende effekt.

Det beste med visningen? Her var det ikke mye sort, gitt, for det er jo en myte at du kle deg i mørke farger når du er velsignet med hofter og lår.

MED FOKUS PÅ MIDJEN: Hemmeligheten bak en fin stil er å kle fram midjen, enten med et belte eller et plagg med innsving. Foto: All Over Press
MED FOKUS PÅ MIDJEN: Hemmeligheten bak en fin stil er å kle fram midjen, enten med et belte eller et plagg med innsving. Foto: All Over Press Vis mer

Økende trend

Den siste tiden har flere store motemagasiner trykket formfulle kvinner på coveret, og stadig flere designere bruker altså såkalte plus size-modeller.

Tara Lynn er kanskje den mest kjente og brukte modellen så langt, og hun har jobbet for store kunder som Vogue, H&M og Elle.

I franske Elle dukket hun opp for første gang i en hvit buksedress i 2010, og så i sorte blonder i 2012.

FORMFULL KJEDISMODELL: Tara Lynn på har vært på coveret til franske Elle to ganger - første gang i 2010 og andre gang i 2012.  Foto: Faksimile Elle France
FORMFULL KJEDISMODELL: Tara Lynn på har vært på coveret til franske Elle to ganger - første gang i 2010 og andre gang i 2012. Foto: Faksimile Elle France Vis mer

Vi i KK har også begynt å bruke leserne våre som modeller - i alle former og størrelser.

Hvis du vil være med, så kan du sende inn et bilde med hashtag #kknaturlig på instagram, så kanskje det blir deg i neste moteserie?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer