Artikkelen kan inneholde annonselenker

Endringene du bør gjøre i hudpleierutinen nå

Små grep kan bidra til god fukt og glød.

FUKT: En krem med beskyttende ingredienser kan ivareta fukt og glød gjennom høsten og vinteren FOTO: @heltkrem.no
FUKT: En krem med beskyttende ingredienser kan ivareta fukt og glød gjennom høsten og vinteren FOTO: @heltkrem.no Vis mer
Publisert

Høsten er på vei og med det, kaldere og tørrere luft. Tørr luft kan «stjele» fuktighet fra ansiktet og derfor kan det være lurt å bytte noen produkter i hudpleierutinen nå, akkurat som man gjør med klesgarderoben. Målet med å bytte produkter er å tilføre huden mer fukt og styrke hudbarrieren, som beskytter huden mot tørrhet, ved å hindre vanntap fra huden.

Se etter ingredienser som:

  • Ceramider, en ingrediens som styrker hudbarrieren, som allerede finnes i huden vår
  • Glycerin, en fuktighetsgiver vi allerede har i huden
  • Squalane, en lett olje vi allerede har i huden
  • Essensielle fettsyrer, kroppen produserer ikke selv så mye av disse, det er derfor viktig å tilføre

Man trenger ikke bytte alle produkter i en rutine selv om det blir høst og vinter, men å benytte seg av en tykkere nattkrem, og fuktighetsserum under krem og/eller solkrem på dagen, beskytter huden og motvirker tørrhet. Fuktighet kan også bidra til at fine linjer og rynker mykes opp og blir mindre synlig.

Filorga Time-Filler 5XP Correction Cream er en krem med en fyldig og kremet tekstur, denne kan benyttes både som dag- og nattkrem. Ønsker man en lettere tekstur finner man en versjon av denne som gélkrem også. Kremen har glycerin og squalane høyt på ingredienslisten. Begge disse ingrediensene har vi i huden allerede og de beskytter og styrker hudbarrieren. I tillegg til disse ingrediensene inneholder denne formelen også C-vitamin, peptider, niacinamide og hyaluronsyre, som gjør dette til den perfekte kremen for dem som ønsker en krem som både kan gi fukt, mer glød og jobbe med aldringstegn. Kremen passer best til tørr, normal og moden hud. Gélkremen passer godt for kombinert og fet hud.

Filorga Time-Filler 5XP Correction Cream
Filorga Time-Filler 5XP Correction Cream Vis mer

Dr. Jart+ Ceramidin Cream er et kultprodukt som inneholder et ceramidkompleks i tillegg til beroligende panthenol, beta-glucan og havrekjerneekstrakt. Dette er en lett krem som synker inn i huden, fukter og beskytter. Kremen er godt egnet både som dag- og nattkrem og passer for alle hudtyper. Ønsker man et produkt med ceramider, men en tynnere tesksur, så kommer det også en toner i Ceramidin-serien, som kan påføres i lag, for å få tilført så mye fuktighet man ønsker.

Dr. Jart+ Ceramidin Cream
Dr. Jart+ Ceramidin Cream Vis mer

Paula's Choice Omega+ Complex Moisturizer er en luftig krem som inneholder omega 3-, 6- og -9, i tillegg til ceramider, squalane og glycerin, i tillegg til beskyttende antioksidanter. I denne formelen er det ingredienser som kan øke fuktnivået, beskytte huden og bidra til glødende hud. Denne kremen passer godt for tørr, normal, kombinert og moden hud.

Paula's Choice Omega+ Complex Moisturizer
Paula's Choice Omega+ Complex Moisturizer Vis mer

Q&A Zinc PCA Facial Serum er et serum med lett géltekstur som gir masse fukt, uten å tette porene, samtidig som det motvirker kviser og tilfører fuktighet. Dette serumet passer for alle hudtyper, men er spesielt egnet for fet og kombinert hud. Formelen inneholder også ingredienser som kan redusere rødhet og redusere synligheten av porer, i tillegg til glycerin, som holder på fukt. Serumet kan brukes etter rens, før fuktighetskrem, både morgen og kveld.

Q&A Zinc PCA Facial Serum
Q&A Zinc PCA Facial Serum Vis mer

Elizabeth Arden Hyaluronic Acid Ceramide Capsules Hydra Plumping Serum er kapsler som inneholder fuktighetsgivende hyaluronsyre og ceramider, som styrker hudbarrieren. Kapslene inneholder en kremet formel, som smelter inn i huden når den påføres og oppleves både fuktighetsgivende og beskyttende. Disse kapslene er perfekte etter rens og før fuktighetskrem for tørr, normal og moden hud.

Elizabeth Arden Hyaluronic Acid Ceramide Capsules Hydra Plumping Serum
Elizabeth Arden Hyaluronic Acid Ceramide Capsules Hydra Plumping Serum Vis mer

Peter Thomas Roth Oilless Oil 100% Purified Squalane er ikke et serum, men en olje. Produktet brukes best i kveldsrutinen, etter fuktighetskrem, for å «lukke» all fukt i huden. Squalane er en superolje som passer alle hudtyper, også fet og kombinert. Alle hudtyper trenger fukt og beskyttelse, spesielt i de kaldere månedene og dette produktet er en lett olje som synker inn i huden. Squalane kan bidra til en mykere og bedre fuktet hud. Om du aldri har testet olje i hudpleierutinen tidligere er dette produktet en god måte å gjøre det på, som kan utgjøre en stor forskjell for huden og bidra til å holde på fukt og glød, gjennom de tørre månedene.

Peter Thomas Roth Oilless Oil 100% Purified Squalane
Peter Thomas Roth Oilless Oil 100% Purified Squalane Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer