Øyevippeserum:

Er det egentlig farlig å bruke øyevippeserum?

Noen ser på «vippeserum» som en snarvei til lange, naturlige vipper. Men er det trygt å bruke?

ØYEVIPPESERUM: - Enkelte serum kan være farlige, men det er viktig å presisere at vi da snakker om øyevippeserum som inneholder prostaglandiner. Prostaglandiner er kjemiske stoffer som regulerer mange av kroppens normale funksjoner. FOTO: NTB Scanpix
ØYEVIPPESERUM: - Enkelte serum kan være farlige, men det er viktig å presisere at vi da snakker om øyevippeserum som inneholder prostaglandiner. Prostaglandiner er kjemiske stoffer som regulerer mange av kroppens normale funksjoner. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste ønsker seg lange, fyldige øyevipper som åpner øynene og får dem til å se våkne og freshe ut. Noen bruker vippeextention for å oppnå drømmen, mens andre bruker såkalte «vippeserum». Det er et skjønnhetsprodukt som påføres langs vipperoten, og som skal få de naturlige vippene til å vokse.

De siste årene har mange eksperter vært kritisk til fenomenet, og flere farlige stoffer har blitt funnet i de populære merkene. Mattilsynet har også advart mot enkelte vippeserum på sine nettsider, men er det egentlig så farlig?

- Ja, enkelte serum kan være farlige, men det er viktig å presisere at vi da snakker om øyevippeserum som inneholder prostaglandiner. Prostaglandiner er kjemiske stoffer som regulerer mange av kroppens normale funksjoner. Vi ser at flere rapporterer om bivirkninger som for eksempel utslett, synsforstyrrelser og smerter i øynene, sier Rune Jemtland, som er seniorrådgiver Seksjon merking og kvalitet, Mattilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer