Dag- Og Nattkrem

Er det greit å bruke dagkrem om natten?

Skjønnhetseksperten har gitt oss svaret.

DAG- OG NATTKREM: Du bør bruke en egen nattkrem da enkelte dagkremer inneholder ingredienser som kan irritere huden om natten.  Foto: Alliance - Fotolia
DAG- OG NATTKREM: Du bør bruke en egen nattkrem da enkelte dagkremer inneholder ingredienser som kan irritere huden om natten. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Som du sikkert vet trenger huden din næring, fukt og beskyttelse for å holde seg frisk og sunn. Derfor er det viktig å bruke en god ansiktskrem – både om morgenen og om kvelden. 

Er du en av dem som mener at nattkremer kun er laget av kommersielle grunner, og bruker derfor samme krem hele døgnet? 

Da må du være oppmerksom på et par ting. Det er nemlig ikke alle ansiktskremer som egner seg å bruke om natten. 

LES OGSÅ: Alt du lurer på om økologisk hudpleie 

Kan tette porene og gi urenheter 

Tone vid Skipá, skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK, HENNE og STYLEmag, forteller at du bør unngå å sove med dagkremer som inneholder solfaktor. 

- Ofte har dagkremer kosmetiske effekter med lysreflekterende partikler, lette konsistenser som fungerer godt under sminke og beskyttende solfaktor. Slike dagkremer har ikke noe å gjøre på huden om natten.  

I dagkremer med solfaktor blir det brukt et filter som er lettere enn de du finner i vanlige solkremer, men det er likevel et filter som kan tette porene dine og føre til urenheter. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer