Dag- Og Nattkrem

Er det greit å bruke dagkrem om natten?

Skjønnhetseksperten har gitt oss svaret.

DAG- OG NATTKREM: Du bør bruke en egen nattkrem da enkelte dagkremer inneholder ingredienser som kan irritere huden om natten.  Foto: Alliance - Fotolia
DAG- OG NATTKREM: Du bør bruke en egen nattkrem da enkelte dagkremer inneholder ingredienser som kan irritere huden om natten. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Som du sikkert vet trenger huden din næring, fukt og beskyttelse for å holde seg frisk og sunn. Derfor er det viktig å bruke en god ansiktskrem – både om morgenen og om kvelden. 

Er du en av dem som mener at nattkremer kun er laget av kommersielle grunner, og bruker derfor samme krem hele døgnet? 

Da må du være oppmerksom på et par ting. Det er nemlig ikke alle ansiktskremer som egner seg å bruke om natten. 

LES OGSÅ: Alt du lurer på om økologisk hudpleie 

Kan tette porene og gi urenheter 

EKSPERTEN: Tone vid Skipá.
EKSPERTEN: Tone vid Skipá. Vis mer

Tone vid Skipá, skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK, HENNE og STYLEmag, forteller at du bør unngå å sove med dagkremer som inneholder solfaktor

- Ofte har dagkremer kosmetiske effekter med lysreflekterende partikler, lette konsistenser som fungerer godt under sminke og beskyttende solfaktor. Slike dagkremer har ikke noe å gjøre på huden om natten.  

I dagkremer med solfaktor blir det brukt et filter som er lettere enn de du finner i vanlige solkremer, men det er likevel et filter som kan tette porene dine og føre til urenheter. 

- Solfaktorens hovedoppgave er å beskytte huden mot solen i løpet av dagen, og dermed er det ingen grunn til å bruke den på natten.

- Selv om det ikke er så vanlig, kan også dagkremer med solfaktor forårsake irritasjoner - på lik linje med de mer fotostabile filtrene (som betyr at de tåler å bli eksponert for sollys) som finnes i vanlige solkremer. 

SOLFAKTOR: Kremer som inneholder solfaktor bør unngås om natten. Disse kan tette porene og gi uren hud.  Foto: KK
SOLFAKTOR: Kremer som inneholder solfaktor bør unngås om natten. Disse kan tette porene og gi uren hud. Foto: KK Vis mer

LES OGSÅ: La ansiktsmasken sitte på over natten

Huden trenger fuktighet om natten 

Når du sover reparerer huden alle skadene den har fått i løpet av dagen, og trenger best mulig vilkår for å gjøre en så bra jobb som mulig.

Skipá forteller at den økte aktiviteten i huden fører til at temperaturen dens øker og fuktigheten fordamper raskere – noe som igjen kan gjøre at huden blir dehydrert. 

Dersom huden blir dehydrert i løpet av natten reduseres hudcellenes evne til å reparere seg selv og man går glipp av denne muligheten til reparasjon. 

- Derfor bør du smøre deg med en rik nattkrem som beskytter og erstatter fukttap i huden. 

NATTKREM: Du bør smøre deg med en fuktighetsgivende krem før du legger deg.  Foto: Voyagerix - Fotolia
NATTKREM: Du bør smøre deg med en fuktighetsgivende krem før du legger deg. Foto: Voyagerix - Fotolia Vis mer

- Men husk at noen av ingrediensene i nattkremene kan være så aktive at de er lysskye, og må vaskes av dagen etter. Da har du en god grunn til å rense huden om morgenen, sier hun. 
Dersom du er usikker på hva slags dag- og nattkrem du skal gå for, anbefaler eksperten deg å spørre noen om hjelp. 

For det er faktisk viktig at du bruker en krem som er tilpasset din hudtype

- Det kan være lurt å spørre i butikken eller på parfymeriet om hva slags egenskaper de forskjellige kremene har, og om de egner som for din hud, sier hun. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer