<strong>FINN VESKA DU KAN BRUKE HVER DAG:</strong> Det er ikke åpenbart hvilke av disse som er ekte eller imitert skinn. Er det verdt de ekstra pengene?  Foto: Produsentene
FINN VESKA DU KAN BRUKE HVER DAG: Det er ikke åpenbart hvilke av disse som er ekte eller imitert skinn. Er det verdt de ekstra pengene? Foto: Produsentene Vis mer

Vesker

Er det noen vits å velge ekte skinn?

Det er bare et av spørsmålene du bør stille deg før du kjøper ny veske. Her er argumentene for og mot.

Publisert
Sist oppdatert
Selvfølgelig har kvinners vesker en praktisk funksjon. Den skal ha plass til lommebok, mobiltelefon, nøkler, sminkepung, håndkrem, notisblokk og penn, hodetelefoner, hansker, plaster, halspastiller og kanskje ei vannflaske. Ja, hele livet egentlig... Ikke rart den i gjennomsnitt faktisk veier hele 3,2 kilo. Men det er ikke til å stikke under en stol at det vi bryr oss aller mest om, er utseendet.

Veskene vi har valgt ut i denne saken er både romslige og kule. Noen føyer seg rett inn i trendbildet, mens andre er klassiske og anvendelige. Uansett hvilken type som passer best for deg, bør du ikke sette den fra deg på kjøkkenbordet. Sjekk hvorfor i denne artikkelen.

SPØRSMÅL 1: Skal du velge ekte eller imitasjon?

Det ligger i kortene at de fleste tøyvesker kommer til kort i Norge om vinteren, og at en skinnveske trolig er det mest praktiske om den skal fungere i hverdagen. Men skal du velge ekte skinn eller en imitasjon («fake»)?

Gode grunner til å velge ekte skinn

Hvis du har lyst til å investere i en veske som skal vare i mange år, bør du absolutt gå for en i ekte skinn. De bare blir finere og finere med årene.

Hvis du velger ekte skinn må veska behandles deretter. Be om råd for hvordan du passer best på veska di i butikken, særlig med tanke på regn.

Har veska blank overflate og du vil beholde den slik, er impregnering eller voksing et alternativ. Å impregnere betyr enkelt og greit å tilføre kjemikalier slik at materialet blir vanntett. Du får som regel kjøpt det du trenger i veskebutikken, hvis ikke gå til skobutikken i stedet.

Ekte skinn eldes med verdighet, og kan også med fordel få lov til å slites naturlig. Du vil da få en råere og mer rustikk look etterhvert.

Fine vesker i ekte skinn ser du her


Gode grunner til å velge «fake» skinn

Dersom du vil ha en litt mer spesiell veske som passer inn i trendbildet akkurat nå, men som du vet du ikke kommer til å ta fram igjen neste år, kan du like gjerne velge deg en i skinnimitasjon eller et annet materiale. Det er i alle fall mer forsvarlig sånn økonomisk sett.

Det samme gjelder hvis du er av typen som heller vil ha mange vesker å velge mellom og som skifter veske ofte. Det kan bli fryktelig dyrt med designervesker i skinn i alle farger og stiler for å matche ethvert antrekk.

Vil du unngå produkter av skinn av dyrevernårsaker, finnes det mange fine vesker i alternative materialer.

Fine vesker i skinnimitasjon ser du herSPØRSMÅL 2: Hvilke farger gjelder nå?

Høstens fargepalett er sobert og nedtonet, med dype, anvendelige toner som grått, burgunder, militærgrønt, sennepsgult, konjakkbrunt og kamelhårfarget.

LES OGSÅ: Tilbehøret du bare ha i høst

Dessuten er dyremønster hot som aldri før, så vurder gjerne en leopardmønstret veske for å sette spiss på antrekket.

LES OGSÅ: Dette ønsker vi oss i høst

SPØRSMÅL 3: Hvor mange rom trenger du?

«Hvor i all verden er det blitt av nøklene mine?» Du kjenner kanskje igjen følelsen av ikke å finne igjen nøkler, mobil eller lommebok i mylderet som eksisterer i store vesker. Fortvil ikke!

LES OGSÅ:Veska alle vil ha akkurat nå

Flere av sesongens vesker har mange lommer. Med eget rom til mobiltelefon, lommebok og nøkler, trenger du aldri mer tømme hele veska på gulvet for å finne det du leter etter. Du kan også investere i små sminkepunger eller lignende for å få mer orden i veska.

Hvordan ser egentlig den perfekte hverdagsveska ut? Fortell oss i debattfeltet under.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer