Er det over for Victoria's Secret Fashion Show?

Ifølge modell Shanina Shaik skal det være avlyst.

VICTORIA'S SECRET FASHION SHOW: Mest sannsynlig vil vi aldri få se det på TV igjen. KK-redaktør Ingeborg Heldal sier det ikke kommer til å bli et savn. Foto: Scanpix
VICTORIA'S SECRET FASHION SHOW: Mest sannsynlig vil vi aldri få se det på TV igjen. KK-redaktør Ingeborg Heldal sier det ikke kommer til å bli et savn. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Det siste året har det blitt skrevet flere saker om det mye omtalte undertøysmerket Victoria's Secret. Hvert år steller de nemlig i stand det som regnes å være den største motevisningen i verden (selv om ikke alle vil regne en ren undertøysvisning som mote). Det hele blir filmet og vist på TV noen uker etter innspillingen for millioner av seere.

Det hele startet med at undertøyet var i fokus, men med årene har de utvidet showet mer og mer, og nå er det blitt både en konsert, en undertøysvisning og en kjendisfest.

På catwalken til Victoria's Secret finner vi nemlig navn som Kendall Jenner (23), Gigi Hadid (24) og Karlie Kloss (26). Tidligere har også supermodeller som Tyra Banks (45) og Heidi Klum (46) vært en del av showet.

PÅ CATWALKEN: Gigi Hadid er blant de mange Victoria's Secret-modellene. Foto: Scanpix
PÅ CATWALKEN: Gigi Hadid er blant de mange Victoria's Secret-modellene. Foto: Scanpix Vis mer

I løpet av to år har både Alessandra Ambrosio (38) og Adriana Lima (38), to av de mest kjente modellene i verden, lagt opp Victoria's Secret-karrieren sin etter over 17 år hos merket.

Ikke bare har undertøysgiganten mistet to store navn, men de har også mottatt ekstremt mye kritikk de siste årene.

Vant verstingpris

Hvert år deler organisasjonen Press ut en verstingpris til den som er best på å få unge til å føle seg verst. I år var det Victoria's Secret som stakk av med «seieren». Dette er faktisk andre gangen de gjør det.

Over 40 prosent av stemmene skal ha gått til den amerikanske undertøysgiganten. I en pressemelding sier Mina Vinje, leder i Press - Redd Barna Ungdom, at merket har stort mangfold og variasjon på undertøyet, men ikke når det kommer til kroppene til modellene.

- Gang på gang har de vist at de ikke er interessert i å endre seg, og gjennom 2018 ble dette svært tydelig da de uttalte at transpersoner og «tjukke» ikke var velkommen til å delta i showet. Dette er gammeldags og uakseptabelt.

VICTORIA'S SECRET-SJEF: Ed Razek. Foto: Scanpix
VICTORIA'S SECRET-SJEF: Ed Razek. Foto: Scanpix Vis mer

Victoria's Secret-sjefen Ed Razek uttalte til Vogue at dette showet skal være en fantasi - 42 minutter med underholdning.

- Vi prøvde å lage en TV-spesial for plus size-modeller i 2000, men ingen brydde seg og det gjør de fremdeles ikke.

NYE TIDER: Årets Victoria's Secret Fashion Show blir nok ikke sendt på TV. Foto: Scanpix
NYE TIDER: Årets Victoria's Secret Fashion Show blir nok ikke sendt på TV. Foto: Scanpix Vis mer

Ferdig med TV

Nå kan det se ut til at folk heller ikke bry seg om å se på showet som allerede er. I over 20 år har undertøysvisningen fått sendetid hos ABC og CBS, men nå ser det ut til at dette er over.

Les Wexner, CEO hos L Brands som eier Victoria's Secret, skal ifølge CNBC i en pressemelding ha sagt at tv ikke lenger er det rette for dem.

- Vi må utvikle og forandre oss for å vokse, sier Wexner og legger til at de skal lage et «nytt event».

Nylig kunne også Victoria's Secret-modell Shanina Shaik (28) avsløre at årets show er avlyst.

SHANINA SHAIK: Ifølge Victoria's Secret-modellen blir det ikke show i år. Foto: Scanpix
SHANINA SHAIK: Ifølge Victoria's Secret-modellen blir det ikke show i år. Foto: Scanpix Vis mer

- Dessverre vil ikke Victoria's Secret Fashion Show skje i år, sier hun i et intervju med The Daily Telegraph.

På denne tiden av året pleier hun å trene ganske hardt opp mot showet, men slik er det ikke i år.

- Jeg er sikker på at noe vil skje i fremtiden. De jobber hardt med å finne nye måter å gjøre showet på, for det er jo det beste showet i verden, sier Shaik.

Ikke overrakset

At Victoria's Secret tar slike valg overrasker ikke Ingeborg Heldal, KKs ansvarlige redaktør.

- Tendensen har jo vært der en stund. Salg og seertall har gått ned, og merket at ikke klart å fornye seg i takt med tidsånden. Jeg tror mange er litt lei av den heseblesende jakten på det såkalt «perfekte», som kun innbefatter en brøkdel av befolkningen, sier Heldal og fortsetter:

- Sexy og vakkert må få lov til å være noe mer enn en smal støpeskje, som nesten ingen av oss passer inn i uansett hvor hardt vi prøver. Personlig kommer jeg ikke til å savne TV-overføringen.

KK-REDAKTØR: Ingeborg Heldal. Foto: Astrid Waller
KK-REDAKTØR: Ingeborg Heldal. Foto: Astrid Waller Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer