Sminketrender:

Er dette årets største sminketrend?

En eyeliner kommer i mange kjente former. Men glem cateye, reverse, winged eller smudgy - nå skal den flyte.

FLOATING LINER: En mer leken og mindre streng eyeliner trender som bare det. Den skal flyte på øyelokket, ikke linje øyekanten. Foto: NTB/Marco Bertorello
FLOATING LINER: En mer leken og mindre streng eyeliner trender som bare det. Den skal flyte på øyelokket, ikke linje øyekanten. Foto: NTB/Marco Bertorello Vis mer
Publisert

At en eller annen form for eyeliner hører med i enhver sminkepung, vil kanskje de fleste si seg enige i. Det er tross alt et klassisk sminkeverktøy som kan gi deg utallige ulike looks!

Enten du kjører en subtil tupp, bare vil forsterke vippekanten litt, eller går for åpent dådyrblikk eller fullt dark drama – en eyeliner blir fort krona på verket av sminkelooken. Selv om eyelineren gjerne også er litt hat-elsk fordi den kan være vanskelig å få til, er det alltid gøy å variere looken og teste ut trender.

Som kjent går trendene gjerne i bølger, og selv om en cateye, winged liner eller egyptisk look sjeldent går av moten, er det nå tiden for å satse på en viss nykommer: nemlig Floating Liner.

Jeg digger trenden! Synes det er en fin og enkel måte å lage en kreativ look på som vises. Spesielt hvis du har hengende øyelokk, sier beautyprofil Lotte Myrseth til KK.

- Alle mulige farger

Selv har hun definitivt kastet seg på liner-looken som BeautyCrew kaller «the cool-girl eyeliner trend». Du har kanskje sett den karakteristiske, lekne looken i Instagram-feeden selv? Uttrykket er blitt en favoritt blant mange kjendiser og kjente profiler.

I motsetning til de fleste andre eyeliner-looks, overrasker denne varianten med å rett og slett ikke line øyet i det hele tatt. Faktisk. Den skal legges høyere opp på øyelokket derav navnet floating.

Det handler altså mer om kreativitet og uttrykk, enn å fremheve blikk eller øyeform denne gangen!

– Jeg kombinerer som regel floating liner med en cut crease, just to spice things up! tipser Myrseth.

Det innebærer å legge inn en lysere farge langs lineren, som skaper ytterligere kontrast.

Jeg lager også looken med alle mulige farger. Elsker farger!

Det meste er lov med denne looken. Akkurat hvor den kommer fra er kanskje ikke godt å si - men Myrseth slår et slag for at cult-serien Euphoria har hatt en finger med i spillet. Som så mye annet nå for tiden!

– Serien Euphoria har nok gjort at trenden fikk en skikkelig boost, mener Myrseth.

Både øyenskygge og eyeliner

Selv om det ikke er den strengeste eller mest kompliserte trenden, er det alltid godt med noen tips! Men det kan se ut som om vi med denne ikke trenger å bekymre oss for utallige mislykkede forsøk og stigende frustrasjon foran speilet mens vi har dårlig tid... Takk og pris!

Myrseth minner om at, som med andre liners, er det fortsatt viktig å få det jevnt. På begge sider! Hun tipser om at du setter deg et punkt i ansiktet som du går ut fra, for å få det så likt som mulig.

– Bruk dette punktet som en guide. Samtidig burde man slappe av i øynene og se rett frem når man legger lineren for best og jevnest mulig resultat, forklarer hun.

For å legge øyeskygge, enten som cut crease eller som fargeinnslag, anbefaler hun å ty til øyenskygge.

Jeg bruker som regel en liten skråkost for å lage linjen med øyenskygge, ellers er det rett på med en eyeliner, sier Myrseth.

Det er bare å gjøre seg klar for en vår med uredd eksperimentering, både når det gjelder farge og størrelse. Og form!

Toppmodell Gigi Hadid har sportet trenden flere ganger – også med rette, horisontale streker på øyelokket. Har du lyst, har du lov!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer