Krøller

Er dette den nye permanenten?

Beach Waves gir deg en strandlook som varer hele sommeren.

FRONTFIGUR: Skuespiller Kirsten Dunst er L'Oréal Beach Waves' ansikt utad og har vilt og bølgete hår på promobildene. Foto: © Kirsten Dunst for L’Oréal Professionnel Beach Waves
FRONTFIGUR: Skuespiller Kirsten Dunst er L'Oréal Beach Waves' ansikt utad og har vilt og bølgete hår på promobildene. Foto: © Kirsten Dunst for L’Oréal Professionnel Beach Waves Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem drømmer vel ikke om perfekt strandhår hele sommeren? Stort, bølgete hår med masse volum og en litt vill stil? Ja, takk! 

KK.no møter Jekaterina Beresneva, opplæringskonsulent i L’Oréal, på L'Oreal-akademiet på Skøyen for å teste Beach Waves, en behandling i salong for deg som ønsker å få litt mer bevegelse, volum og det Beresneva kaller «den sexy, wild-looken» i håret.

– Jeg tror denne looken, denne frisyren, fremkaller spesielle følelser som minner om sommeren, og det er spesielt på sommeren vi vil føle oss litt sånn, sier hun.

– Det er ikke bare styling, men det er en semi-permanent.

Og det skal sitte i inntil åtte uker, før det gradvis går ut av håret. 

LES OGSÅ: Fire hårkriser du fikser i en fei

Hvordan det virker

– Det er en spesiell teknologi som gjør at vi kan endre de bindingene i håret som sørger for hårformen og -strukturen. 

Selv om du kan endre strukturen i håret midlertidig bare ved hjelp av vann, er Beach Waves en semipermanent behandling som sikrer et mer langvarig resultat, forklarer Beresneva.

Håret festes i flere hårtopper rundt på hodet. Hvor mange hårtopper, avhenger både av hvor mye hår du har og hvor stor effekt du ønsker.

Jo mer hår og jo større effekt, jo flere hårtopper.

Hver hårtopp deles så i to eller flere seksjoner, som igjen rulles på spesielle papiljotter. Papiljottene er litt kantete, slik at du får mer naturlige bølger, ikke krøller. 

PROSESSEN: Ja, man ser litt latterlig ut mens det pågår. Her ruller Jekaterina Beresneva, opplæringskonsulent i L’Oréal, håret mitt opp på papiljottene.  Foto: Aina Kristiansen
PROSESSEN: Ja, man ser litt latterlig ut mens det pågår. Her ruller Jekaterina Beresneva, opplæringskonsulent i L’Oréal, håret mitt opp på papiljottene. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Så har man i permanentvæsken, som finnes i én variant for naturlig og ubehandlet hår og en for «sensitized» hår, altså hår som er behandlet eller farget tidligere. 

Væsken virker i omtrent 15 minutter før den skylles ut og nøytraliseres. Håret behandles deretter med hårkuren før det styles med Wild Styler saltvannsspray. 

LES OGSÅ: Fantastiske krøller i en fei

Lek med håret hjemme

– Vi snakker ikke bare om en salongservice, men vi har også mulighet til å lære kundene å fortstette å leke med håret hjemme og få det mer synlig eller mindre synlig, men den samme wild-looken. 

Og her er et viktig poeng: Du må faktisk følge opp behandlingen og ta vare på den hjemme for at den virkelig skal synes. 

– Vi har produktene og teknikkene, så vi fokuserer mye på å lære kundene hvordan de skal gjøre det hjemme.

Hun sier at hjemmestylingen skal ta 15 minutter, og da vil du kunne framheve bølgene best mulig. 

BJØRK? Nevnte jeg at man ser litt tåpelig mens man får denne behandlingen? Foto: Aina Kristiansen
BJØRK? Nevnte jeg at man ser litt tåpelig mens man får denne behandlingen? Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Selve behandlingen tar noe mer tid, og hvor mye tid varierer med typen hår du har og hvor stor effekt du vil ha. Stort sett tar det rundt 30-40 minutter å rulle opp håret og få permenentvæsken til å virke, og så kommer stylingen og opplæringen i tillegg.

– Hvis kunden har helt rett hår i samme lengde, bør man klippe det opp for å få bevegelsen man er ute etter, sier hun. 

LES OGSÅ: Sov deg til vakre krøller

Hvem passer det for?

For at du i det hele tatt skal få lov til å ta Beach Waves i salong, vil frisøren gi håret ditt en diagnose. Siden prosessen er en kjemisk behandling, vil den være noe skadelig for håret, og dermed må frisøren sørge for at håret ditt er i god nok forfatning til å tåle dette. 

– Vi tar hårkvaliteten din på alvor, og det er det viktigste for oss. Og vi prøver å overføre de tankene til våre frisører, sier opplæringskonsulenten. 

– Vi må diagnostisere håret, og vi må tenke på hårkvaliteten. Dessverre hender det av og til at vi må si «nei». 

LES OGSÅ: Hårkurene du slipper å vaske ut

Du kan nektes behandlingen hvis du …

… har slitt eller skadet hår.
… har mer enn 30 prosent farget hår. 
… ikke passerer elastisitetstesten. 

Har du helbleket hår, er nok ikke dette en behandling for deg. Likevel kan du bruke stylingen for å framheve teksturen du da allerede har i håret på grunn av slitasjen. 

Saltvannssprayen er på ingen måte bare for deg som har tatt behandlingen, så du kan likevel få en lignende look, bare mer midlertidig. 

LES OGSÅ: Få krøllene til å vare

Hvor skadelig er det?

FØR OG ETTER: Her ser du håret mitt før og etter behandlingen. Håret på før-bildet har lufttørket uten buk av saltvannsspray, men er ikke børstet ut, slik som på etter-bildet lenger ned i saken. Foto: Aina Kristiansen
FØR OG ETTER: Her ser du håret mitt før og etter behandlingen. Håret på før-bildet har lufttørket uten buk av saltvannsspray, men er ikke børstet ut, slik som på etter-bildet lenger ned i saken. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Beresneva understreker igjen at dette er en kjemisk behandling, og dermed vil skade håret noe. Men så lenge frisøren utfører diagnosen og behandlingen riktig, og du følger opp med anbefalt etterpleie hjemme, er det ikke veldig mye slitasje på håret. 

– Det kan bli litt tørrere, men vi anbefaler profesjonelle produkter som pleier håret, sier hun. 

Det anbefales at du bruker produkter for krøllete hår, og disse bør inneholde fuktighetsgivende ingredienser. Siden krøllete hår er naturlig tørrere, vil de fleste produkter for krøllet hår gjøre nettopp dette. 

LES OGSÅ: Disse skader håret ditt

Slik får du fram krøllene

Vask håret med en sjampo for krøllete hår og bruk en god, fuktighetsgivende kur som balsam for å pleie håret etter behandlingen. 

La håret lufttørke mest mulig, helst 90 prosent, før du sprayer i godt med saltvannsspray og klemmer fram krøllene i håret. 

– Til stylingen bruker jeg hendene mine til å klemme håret litt opp for å sikre spenst og bevegelse, forklarer Beresneva. 

– Når det gjelder hjemmestylingen, kan du bruke gummistrikker og sette håret opp i flere hestehaler, men denne gangen uten rullene (papiljottene, journ.anm.). 

Rull så håret rundt seg selv så du får flere hårtopper. For å unngå at håret blir altfor brusete, kan du så ta på et hårnett mens du lar håret tørke. 

– Hvis du vasker håret om kvelden heller enn om morgenen, bør du plassere hestehalene slik at det er behagelig å sove med, og tar på nettet. 

Når du tar håret ned etter at det er tørt, kan du med fordel spraye i litt mer saltvannsspray for å fullføre looken. 

Bruk også sprayen for å friske opp håret de dagene du ikke vasker håret. Om det har blitt litt flatt, kan du spraye i litt vann først for å få krøllene tilbake. 

LES OGSÅ: Ekspertenes beste hårtips

FØR OG ETTER: Håret mitt har noe naturlig fall, som jeg kan framheve ved å bruke stylingprodukter, men det ble absolutt enklere å få fram bølgene av Beach Waves-behandlingen. Selv med behandlingen kreves det imidlertid en del styling for å få det store, bølgete resultatet jeg var ute etter.  Foto: Aina Kristiansen
FØR OG ETTER: Håret mitt har noe naturlig fall, som jeg kan framheve ved å bruke stylingprodukter, men det ble absolutt enklere å få fram bølgene av Beach Waves-behandlingen. Selv med behandlingen kreves det imidlertid en del styling for å få det store, bølgete resultatet jeg var ute etter. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

KK.no-journalistens dom

Det er nå fem uker siden jeg selv testet Beach Waves, og jeg er klar til å avsi min dom.

Utgangspunktet: Jeg har ganske langt hår med fine hårstrå og naturlig fall. Siden det er mange av dem, blir håret både tjukt og tungt, noe som nok veier ned og drar ut bølgene en del. Håret var litt oppklipt – mer foran enn bak. 

Prosessen: Det gikk overraskende fort og greit å få satt bølgene. Sammenlignet med permanentene jeg husker fra tidlig på 1990-tallet går det kjappere, er enklere og lukter mindre. 

Bølgene: Jeg fikk absolutt flere bølger av Beach Waves. De dagene jeg ikke pleiet dem og stylet dem med saltvannssprayen, så de veldig ut som jeg hadde sovet med en flette i håret. Bølgene var ganske svake, men kunne jobbes mer intense med en god del produkt. 

Slitasjen: Håret må være i ganske god forfatning for at bølgene skal settes, og man må regne med noe slitasje. Jeg kan helt klart merke at håret har blitt litt tråere og mer slitt, særlig i tuppene. Jeg har begynt å bruke leavein-produkter fast  for å gre ut flokene etter jeg har vasket håret, noe jeg sjelden gjorde før jeg tok Beach Waves. 

Stylingen: Siden jeg har naturlig fall, kunne jeg nok fått en tilsvarende look bare ved hjelp av styling, men bølgepermanenten gjorde det litt enklere å få fram krøllene. Jeg synes håret ble fint når jeg orket eller gadd å style det, men jeg hadde jo håpet å måtte style håret mindre, ikke mer, av å få denne bølgepermanenten. 

Vedlikeholdet: Jeg syntes nok det var i overkant mye vedlikehold for å få effekten av strandfrisyren hele tiden. Det ble anbefalt å rulle opp håret i fire hårtopper mens det fortsatt var fuktig og la det tørke slik. Siden håret mitt er såpass tjukt, tar det enormt lang tid før det tørker om jeg har det oppsatt. Denne prosessen gjør jo dessuten at man får slike bølger helt uten bølgepermanenten også, så det føltes noe unødvendig å slite på håret for likevel å måtte style det så mye for å oppnå den ønskede effekten. 

Holdbarheten: Jeg kan fortsatt se bølgene etter fem uker, men de er noe mindre tydelige. Det sies at de skal holde i inntil åtte uker, avhengig av håret ditt, og det virker som det stemmer. Jeg vil tro at bølgene holder seg bedre om håret ditt er kortere og lettere enn mitt, men selv på meg ser jeg litt av bølgene etter fem uker. 

ETTER FEM UKER: Bølgene synes fortsatt fem uker etter behandlingen, men de må helt klart styles med en god del saltvannsspray for å komme til sin rett.  Foto: Aina Kristiansen
ETTER FEM UKER: Bølgene synes fortsatt fem uker etter behandlingen, men de må helt klart styles med en god del saltvannsspray for å komme til sin rett. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

LES OGSÅ: Få kontroll på krøllene

Prisen: 750 kroner for en times tid hos frisøren er jo ingen upris, men når man i tillegg anbefales å kjøpe tre ulike frisørprodukter til en totalpris av 713 kroner, begynner det imidlertid å balle på seg. Kjøp av produktene er selvsagt frivillig, og om du har andre egnede produkter allerede, slipper du jo unna med de 750 kronene for selve bølgepermanenten. 

Produktene: Disse må altså kjøpes i tillegg til behandlingen om du ønsker hele pakken. Saltvannssprayen er svært lett og god og gir håret masse tekstur, så den kan anbefales. Siden den er såpass lett, kan du bruke ganske mye av den uten at håret blir klissete og ekkelt. Pass imidlertid på at du holder den minst 20-30 centimeter unna håret når du sprayer, ellers kan du ende opp med klissete og fett hår. Sjampoen og kuren (som anbefales brukt i stedet for balsam) er gode produkter, men jeg vil si du kan slippe unna med en sjampo for krøllete hår og en god hårkur som gir masse fuktighet.  

Min dom: Ville jeg gjort det igjen? Nei. Ville jeg anbefalt det til andre? Det kommer an på..

Hvorfor jeg ikke ville gjort det igjen: Fordi jeg har såpass langt og tungt hår, ble resultatet rett og slett litt for slapt. Endringen ble for liten til at jeg føler det er verdt både prisen og slitasjen på håret for min del. 

Hvorfor ville jeg anbefalt det til andre: Jeg vil si dette er helt avhengig av hva slags hår du har i utgangspunktet og hvordan du liker å style håret. Har du naturlig fall og kan style fram bølger allerede, ville jeg neppe brukt tid å penger på dette. Har du derimot helt glatt hår og drømmer om bølger, kan det definitivt være verdt det. Liker du å variere hvordan du ser ut på håret, gir bølgepermanenten deg helt klart masse tekstur å jobbe med. Det kan være en stor fordel om du liker å sette opp håret, men vær forberedt på at det vil bli mer brusete. Er du blant dem som foretrekker å se omtrent lik ut på håret fra dag til dag, kan dette være en flott måte å få en ny sveis på, uten at du må krølle håret hver dag. 

Behandlingen utføres i utvalgte salonger som fører L'Oréal, blant annet hos Adam & Eva, så sjekk med din lokale frisørsalong om de tilbyr Beach Waves. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer