Mote

Er dette hemmeligheten til Jane Fonda?

77-åringen takker gode gener, trening, sex og kirurgen for sitt ungdommelige utseende - og avslører at hun fortsatt røyker marijuana.

77 ÅR OG FORTSATT HOT: Skuespiller, fitnessdronning og Hollywood-ikon Jane Fonda er 77 år og et prakteksempel på at kvinner fortsatt kan være sexy og flotte i godt voksen alder. På bildet til høyre er hun i 20-årene, bildet i midten i 40-årene og bildet til venstre er fra Toronto film festival i fjor.  Foto: All Over Press
77 ÅR OG FORTSATT HOT: Skuespiller, fitnessdronning og Hollywood-ikon Jane Fonda er 77 år og et prakteksempel på at kvinner fortsatt kan være sexy og flotte i godt voksen alder. På bildet til høyre er hun i 20-årene, bildet i midten i 40-årene og bildet til venstre er fra Toronto film festival i fjor. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Oscar-vinner Jane Fonda (77) har en kropp og et utseende mange langt yngre kvinner misunner henne, og det i en alder av 77 år!

- Jeg skylder 30 prosent av utseendet mitt til gode gener, 30 prosent til god sex, 30 prosent til sport og en sunn livsstil med riktig næring, og de resterende 10 prosentene må jeg takke min kirurg for, har skuespillerinnen og fitness-stjernen tidligere uttalt.

Fitnessdronningen har aldri lagt skjul på at hun har lagt seg under kniven, men mener altså at både trening og sunn mat er mye av grunnen til at hun holder seg så godt. 

Spørsmålet er om ikke 77-åringen, som alltid har hatt en meget åpen og fri holdning til livet, har et annet triks i ermet, som kanskje bidrar til litt lavere stressnivå…

VAKKER: 77 år gamle Jane Fonda holder seg fantastisk godt. Her på coveret av vårutgaven av Dujour magazine.  Foto: Faksimile/ © DUJOUR
VAKKER: 77 år gamle Jane Fonda holder seg fantastisk godt. Her på coveret av vårutgaven av Dujour magazine. Foto: Faksimile/ © DUJOUR Vis mer

LES OGSÅ: Råsexy over 60!

Røyker marijuana

I et ferskt intervju med Dujour magazine innrømmer nemlig skuespillerinnen at hun ikke ga opp marijuana etter hippietiden på 60-og-70-tallet, men at hun fortsatt tar seg en røyk «en gang i blant». 

Dette kommer nok ikke som en overraskelse på de som kjenner Fonda, som i sin selvbiografi fra 2006 fortalte i detalj om sitt ville sexliv og hvordan hun har prøvd ut alt av narkotiske stoffer som ikke involverte sprøyter. 

- Jeg kan ikke se en film etter å ha røyket. 

GODE GENER, TRENING OG SEX: Jane Fonda, her avbildet på filmfestivalen i Cannes i fjor, takker gode gener, sex, trening og ikke minst - kirurgen, for sitt ungdommelige utseende.  Foto: All Over Press
GODE GENER, TRENING OG SEX: Jane Fonda, her avbildet på filmfestivalen i Cannes i fjor, takker gode gener, sex, trening og ikke minst - kirurgen, for sitt ungdommelige utseende. Foto: All Over Press Vis mer

- Jeg har sett flere filmer der jeg har sagt «Dette være den beste filmen jeg noensinne har sett», og så ser jeg den igjen i «edru» tilstand og tenker «hva i all verden var det jeg tenkte?», forteller hun i intervjuet. 

LES OGSÅ: Christie Brinkley blir snart 61 år!

Lei av utseende-spørsmålene

Skuespillerinnen er covermodell på månedens utgave av Dujour, og ser helt fantastisk ut i en elegant hvit skjorte med enkel sminke og naturlig hår.

Ifølge Hollywood-ikonet, som slet med spiseforstyrrelser i over 20 år, er hun ikke lenger så opptatt av hva alle måtte mene og tenke om henne. Og hun synes det er hyggelig, men samtidig litt rart at folk fortsatt spør hvordan hun holder seg så godt. 

-  Folk sier alltid «Herregud, hvordan klarer du å holde deg så..blah blah blah». Jeg har gjennomført plastisk kirurgi. Jeg har snakket om det. Det er ikke viktig, forteller hun:

FITNESSDRONNING: 77-åringen trener fortsatt aerobic.
FITNESSDRONNING: 77-åringen trener fortsatt aerobic. Vis mer

- Det som virkelig er viktig, er å skjønne at du alltid kan bli bedre. Du må fortsatt ha troen. Det blir vanskeligere jo eldre du blir, men du må være modig og prøve å presse deg ut av komfortsonen og se hva du faktisk trenger for å bli personen du er ment å være. 

I 2013 ble Fonda kåret til en av verdens vakreste personer av People Magazine. I den forbindelse gjorde hun et videointervju der hun avslørte noen av sine skjønnhetshemmeligheter.

Se videoen her:

LES OGSÅ: Hollywoods verste inngrep

Jane Fondas10 anti-aldringstips

I boken «Prime Time» fra 2006 deler også Fonda sine 10 beste anti-aldringstips.

PRIME TIME: I boken avslører Fonda mange av hemmelighetene bak utseendet og helsen sin.
PRIME TIME: I boken avslører Fonda mange av hemmelighetene bak utseendet og helsen sin. Vis mer

Se dem nedenfor:
(Kilde: Chatelaine.com)

1.Det er aldri for sent å forandre noe. I boken skriver Fonda opp 11 ting du bør og ikke bør gjøre for å eldes med stil. Og de viktigste tingene du bør unngå er: røyking, for mye alkohol og for lite søvn. 
2. Sett av tid til å slappe av - med deg selv. Ifølge Fonda er det veldig viktig å ha litt tid for seg selv i en hektisk hverdag. Hun mener du bør være disiplinert med denne tiden og ikke avlyse avtalene med deg selv. «Etter hvert som du eldes kommer det til å bli viktig for deg å kjenne denne personen», skriver hun. 
3. Tren hjernen. Prøv å lære deg nye ting så ofte du kan, og tren kondisjonen.  Det er bra for både kropp og sinn.
4. Spis sunt. Bruk pengene på masse friske frukter og grønnsaker i stedet for billigmat. «Kom deg ut av hodet og inn i kroppen», råder Fonda. 
5. Spis etter farge. Bruk et fargehjul og spis mat som er rød, blå/lilla, gul/oransje, grønn og hvit. Prøv å få i deg fire eller fem farger hver eneste dag.  
6.Kutt ut salt
7. Lær deg å savne trening. Hvis du kjenner at kroppen din begynner å kreve trening, så er det bra. Når du har kommet til et nivå der du ikke føler deg helt vel uten regelmessig trening, så vet du at du kommer til å holde deg til det – resten av livet. 
8. Ha sex. Etter hvert som du eldes pleier sexlysten å dale. I boken oppmuntrer Fonda kvinner til å omfavne og sette pris på sexlivet sitt, også i voksen alder. I tillegg er det veldig bra for helsen.
9.Ta kontroll. Med alderen blir mange flinkere til å akseptere det som kommer ens vei og håndtere det bedre. I boken forklarer Fonda at forskning faktisk viser at eldre mennesker har mindre angst og depresjon dersom de har disse evnene. 
10.Tren her og der. Har du ikke tid til å dra på treningssenteret, så prøv å gå der du kan. Ta trappen, gå rundt på kontoret, gå hjem fra middag. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer