Splitt

Er dette tidenes mest utfordrende splitt?

Supermodell Anja Rubick slo knockout på Angelina Jolies Oscar-bein, men må tåle kritikk.

VEKKET OPPMERKSOMHET: Supermodell Anja Rubik vakte oppsikt i sin særdeles avslørende kjole signert designer Anthony Vaccarello på Met-gallaen mandag kveld.Ifølge Daily Mail har splitten fått mer oppsikt enn Angelina Jolies mye omtalte Oscar-bein.  For mange  Foto: All Over Press
VEKKET OPPMERKSOMHET: Supermodell Anja Rubik vakte oppsikt i sin særdeles avslørende kjole signert designer Anthony Vaccarello på Met-gallaen mandag kveld.Ifølge Daily Mail har splitten fått mer oppsikt enn Angelina Jolies mye omtalte Oscar-bein. For mange Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mandag kveld ble den årlige Met Ball Gallaen arrangert på the Metropolitan Museum of Art i New York, og hele storbyens (og Hollywoods) kjendiselite var samlet i finstasen på den røde løperen.

Ballet er kjent for å være en av årets store «mote-happenings», og i tillegg til utdelinger, som Oscar, er det her kjendiskvinnene eksperimenterer med kjoler og antrekk.

LES OGSÅ: Her viser hun frem høstens store trend

KOM SAMMEN: Anja kom sammen med mannen bak kjolen hun hadde på - designer Anthony Vaccarello. Foto: All Over Press
KOM SAMMEN: Anja kom sammen med mannen bak kjolen hun hadde på - designer Anthony Vaccarello. Foto: All Over Press Vis mer

Tidenes høyeste splitt?


En av dem som vekket aller mest oppmerksomhet, var imidlertid den polske supermodellen Anja Rubik (28), som ankom festlighetene i en asymmetrisk, kremfarget silkekjole med avslørende utskjæringer ved bysten.

Det var likevel ikke huden hun viste over hoften, som stjal blikket til alle de fremmøtte.

I tillegg til utskjæringene ved bysten hadde nemlig kjolen, som var signert Rubiks følgesvenn på gallaen - designeren Anthony Vaccarello, en særdeles oppsiktsvekkende splitt.

Ja, splitten var faktisk så høy at den gikk et godt stykke over det svært synlige hoftebeinet til den langlemmede Victorias Secret-modellen!

Og dette hoftebeinet vekker nå mer oppsikt enn Angelina Jolies mye omtalte høyrebein under Oscar-utdelingen, skriver Daily Mail på sine nettsider (ekstern lenke).

Se ALLE Met-kjolene på Trendtoppen.no ved å klikke her!

Må tåle vektkritikkFOR TYNN?: Anja Rubik har måttet tåle kritikk for at hun er "for tynn". Her er hun under Met-gallaen og på et Victoria's Secret show.  Foto: All Over Press
FOR TYNN?: Anja Rubik har måttet tåle kritikk for at hun er "for tynn". Her er hun under Met-gallaen og på et Victoria's Secret show. Foto: All Over Press Vis mer

Er Anja Rubik for tynn?
I likhet med Jolie - som har fått mye omtale på grunn av den lave vekten sin, har også Rubik måttet tåle kritikk for sin særs slanke modellramme. Og de nye bildene - hvor hun viser mye hud og bein, har ikke akkurat dempet omtalen av 28-åringen, som også har blitt omtalt som såkalt «thinspiration» for jenter med spiseforstyrrelser.

I 2009 fikk supermodellen også oppmerksomhet for kroppen sin, etter at det ble hevdet at Demi Moores mer fyldige ramme var blitt erstattet (med photoshop) med Rubiks kropp på forsiden av W magazine.

Her på KK.no har bilder av modellen også vekket oppmerksomhet tidligere.

«Anja Rubik ser jo ut til å være veldig syk», har leseren Nina tidligere skrevet.

«Tenkte akkurat det samme! Argumentet for at modeller skal være tynne, er jo ofte at de skal være «kleshengere», og vise frem klærne best mulig. Hun her får jo klærne til å se groteske ut.. !På tide å slutte med å vise disse knoklene frem, kanskje?» skrev leseren Pysa som svar til kommentarene i fjor.

Spørsmålet er hvor store reaksjoner hun vil motta etter det dristige kjolestuntet på Met-gallaen?


LES OGSÅ: Slik er den nye splitten

Ja, helt klart
 
(77%)
Nei, hun ser fin ut
 
(13%)
Nja, vet ikke helt
 
(10%)

Tøffe vektkrav

Vekt på modeller har vært et hett tema i USA og Europa de siste månedene, særlig i forbindelse med moteukene, som gikk av stabelen i februar.

Nytt av året under New York Fashion Week var at alle modellene som skulle gå måtte oppfylle visse vektkrav.

De nye modellkravene er som følger:
•De skal være minst 16 år gamle.
•De skal ikke vise tegn på å lide av spiseforstyrrelser.
•Dersom det oppdages at noen har spiseforstyrrelser skal de oppsøke hjelp, og de får ikke jobbe som modeller uten at en ansvarlig i bransjen har vurdert det som forsvarlig.
•De får ikke røyke bak scenen.
•De får ikke drikke alkohol om de ikke er gamle nok.

Tross de nye kravene, er det imidlertid fortsatt slik at modellene må være slanke for å få jobb.

- Realiteten er dessverre slik at når du blir stjerne og ønsker de store oppdragene for de store motehusene, så må du være i prøvestørrelse. Hvertfall hvis du vil ha de beste jobbene og tjene penger, har modellmamma Eivor Øvrebø i norske Team Models tidligere uttalt til KK.no :

- Det finnes ikke en designer som er interessert i å lage klær i en sunn størrelse 36. Det hadde kanskje vært en fordel for menneskeheten om de hadde gjort det, men sånn er det bare.

LES OGSÅ: Tynne modeller blir forbudt

ROSA, KORALL OG ORANSJE: Var blant de store trendfargene på årets Met-galla. Fra venstre - Julianne Hough, Emily Blunt, Kirsten Dunst og Ginnifer Goodwin.    Foto: All Over Press
ROSA, KORALL OG ORANSJE: Var blant de store trendfargene på årets Met-galla. Fra venstre - Julianne Hough, Emily Blunt, Kirsten Dunst og Ginnifer Goodwin. Foto: All Over Press Vis mer
METALLISK, SKIMMER OG KAPPER: Fra venstre - Karolina Kurkova, Carey Mulligan, Lana Del Rey og Cameron Diaz i sine glitrende, metalliske kjoler. Legg merke til kappen til Lana Del Rey.  Foto: All Over Press
METALLISK, SKIMMER OG KAPPER: Fra venstre - Karolina Kurkova, Carey Mulligan, Lana Del Rey og Cameron Diaz i sine glitrende, metalliske kjoler. Legg merke til kappen til Lana Del Rey. Foto: All Over Press Vis mer

Rosa, oransje og metallisk

I tillegg til splitter, utskjæringer og asymmetriske snitt, var rosa- og korallfargede kreasjoner en av gjengangerne på den røde løperen under mandagens kjendisgalla.


Både Karlie Kloss (i Jason Wu), Emily Blunt ( i Calvin Klein) og Emma Stone (i Lanvin) hadde på seg rosafargede kjoler.

Det samme hadde Amber Heard (i Zac Posen), Julianne Hough og Chelsea Clinton, som dermed bekrefter det KK.no allerede har fastslått - at koralltrenden vil holde seg hot.

Oransje, som var en superpopulær farge i fjor sommer, var også en hit blant stjernene denne kvelden, og både Katharine McPhee (i Elie Saab) shone in Elie Saab, Kirsten Dunst (i Rodarte), Eva Mendez (i Prada) og Ginnifer Goodwin (i Monique Lhuillier) hadde valgt antrekk i lekre oransjetoner.

Ellers var det mye glitter, metallisk, skimmer (Jessica Pare, Carey Mulligan, Cameron Diaz, Karolina Kurkova), pudder (Scarlett Johansson) og gult (January Jones, Solange Knowles) på den røde løperen.


Kapper og gotisk mørk leppestift ser også ut til å gjøre et stort comeback, og popsensasjonen Lana Del Rey - som har en egen Mulberry-veske oppkalt etter seg, var blant dem som hadde på seg begge deler.

LES OGSÅ: Vårens store trend-rapport

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer