GÅ FOR LAKK DENNE SESONGEN: En skinnende overflate er en av høstens må-ha. Fra venstre: Fendi, Emilio Pucci, Jil Sander og Marni. Foto: All Over Press
GÅ FOR LAKK DENNE SESONGEN: En skinnende overflate er en av høstens må-ha. Fra venstre: Fendi, Emilio Pucci, Jil Sander og Marni. Foto: All Over Press Vis mer

Høst 2012

Er du klar for denne trenden?

Det er bare å venne seg til lakk først som sist.

Publisert
Linda Vasquez

Minst et plagg med skinnende overflate er et må-ha i høst. Lakk, eller krøsjlakk som noen kaller det, er klar for å ta over for skinnplaggene.

Overraskende comeback

Lakk har kommet og gått, som de fleste andre trender. Selv om lakksko har holdt det gående år etter år, har lakklær ofte blitt forbundet med alt annet enn eleganse.

På lik linje som en kunne tro at plattform-skoene aldri ville komme tilbake, er altså lakk det som kommer til å pryde butikkene du handler i, og kanskje til og med din egen garderobe.

LES OGSÅ: Sebrastriper er det «nye» leopardmønsteret

Designerne er enige

Lakktrenden kommer ikke bare fra én designer. Mange modeller ikledd lakk spankulerte nedover flere catwalker i de store motebyene.

Trendsettere som Jil Sander, Fendi, Acne og Marni har flere varianter du kan velge imellom. Med mindre du ikke vil ta deg en tur innom nærmeste klesbutikk, du vil antakeligvis finne noen alternativer der også.

Se bilder her


LES OGSÅ: Jakken du blir avhengig av

Slik bruker du lakk

Bruk lakk som du ville brukt skinn. Til hverdags kan du style den med en fin strikkegenser, mens om kvelden vil en bluse passe fint til.

Husk imidlertid at et lakkplagg holder av gangen.

Flere uforutsette trender

En annen trend som du vil se mer av fra høsten er genser under kjole.

Noen ganger vil nye trender dra oss ut av komfortsonen med å lansere ting som du aldri hadde forestilt deg. Det er dette som gjør at trendene forandres, og jo mer du ser det, jo mer vanlig blir det. Og da er du klar for noe nytt igjen.

LES OGSÅ: Skoene du ikke slipper unna

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer