Motetips

Er glidelåsen vrang?

En vrien og vanskelig glidelås kan fås på gli med dette trikset.

SMART SMØRING: Ved hjelp av et stearinlys får du vriene glidelåser på gli igjen. Foto: Stine Okkelmo
SMART SMØRING: Ved hjelp av et stearinlys får du vriene glidelåser på gli igjen. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er innmari irriterende om yndlingsjakka eller favorittveska har en vanskelig glidelås.

Da mener vi altså ikke når det har kommet fôr eller lignene inni låsen, for da er det klart hvorfor det går i stå (selv om det er utrolig irriterende, dette også).

Nei, vi mener når det slett ikke går sømløst og glidende å åpne og lukke glidelåsen, men det stopper opp uten at det er noen synlig grunn til det.

LES OGSÅ: Innsidetips fra skomakeren

GNI OG GLI: Et lett strøk med stearin over glidelåsetennene, og den burde bli letere å ha med å gjøre. Foto: Stine Okkelmo
GNI OG GLI: Et lett strøk med stearin over glidelåsetennene, og den burde bli letere å ha med å gjøre. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Få has på vriompeis-låsen

Slike stae glidelåser kan hisse opp selv den mest beherskede sjel, men heldigvis finnes det triks som kan løse problemet og få glidelåsen på rett spor igjen - uten at du river den i stykker.

Glidelåstennene og glidelåsen trenger rett og slett litt smøring.

Men nei, du skal ikke ha olje på den, selv om det hadde fungert. For rennende olje vil da komme på stoffet eller skinnet, og det vil du ikke. Når det er sagt, er matolje faktisk fin å bruke til å friske opp skinnsko hvis du ikke har skokrem i riktig farge.

I stedet skal du ta et stearinlys og gni det lett over glidelåstennene på begge sider, og både på utsiden og innsiden av plagget.

Stearinen vil smøre glidelåsen slik at den blir lettere å bruke etterpå.

PS! Det fungerer også med et godt, gammeldags såpestykke.

Etter denne behandlingen burde den vrange glidelåsen på favorittveska være god som ny. Men du, er det lenge siden du rengjorde veska di? Den blir nemlig fort en bakteriebombe.

LES OGSÅ: Fått flekker på semsket skinn? Prøv disse triksene!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer