Haremsbukse:

Er haremsbuksen på vei tilbake i motebildet?

It's Hammer Time!

HAREMSBUKSEN: Den er både elsket og hatet: 90-tallsbuksen gjør comeback! FOTO: NTB Scanpix
HAREMSBUKSEN: Den er både elsket og hatet: 90-tallsbuksen gjør comeback! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I lang tid lot designerne seg inspirere av 70-tallet. Motebildet var preget av slengbukser og boheme vibber, men den siste tiden har 90-tallet begynt å ta mer og mer over.

Det begynte så vidt med chokeren, men nå ser vi også at joggedresser, platåsko, spisse solbriller og scrunchie-er har funnet sin plass i trendbildet.

Den siste tiden har vi også sett at haremsbuksen så smått begynner å bli populært igjen. Denne gangen er den derimot ikke så løs i skrittet som den en gang var, men det er tydelig at designerne har latt seg inspirere.

Noen av buksene har den karakteristiske ballongformen, mens andre har fokusert mer på en løsere passform. Vi har ennå ikke sett noen rocke haremsbuksa i 2018 slik MC Hammer gjorde i 1990!

LES OGSÅ: Designer stengte Disneyland for motevisning

Haremsbuksen fikk nemlig litt av en opptur etter at MC Hammer brukte et par i musikkvideoen sin til «U Can't Touch This». Den ble faktisk så populær at flere begynte å kalle buksen for «Hammer Pants».

Nylig så vi modellen Hailey Baldwin (21) i en metallisk variant som har fått mye oppmerksomhet. Både Vogue og danske Costume har lurt på om haremsbuksen nå gjør et comeback.

LES OGSÅ: Skjellsmykker er tilbake, men denne gang i en litt annen variant!

HAILEY BALDWIN: Buksene til modellen har fått mye oppmerksomhet i medier verden over. Foto: Scanpix
HAILEY BALDWIN: Buksene til modellen har fått mye oppmerksomhet i medier verden over. Foto: Scanpix Vis mer

I fjor kunne vi også se at designere som Louis Vuitton og Isabel Marant viste hver sin variant av haremsbuksen på catwalken. Buksen til Louis Vuitton har senere blitt brukt av skuespilleren Michelle Monaghan (se bilde her). Se visningen til Louis Vuitton under. Haremsbuksen kan du se fra 6:15.

FASHION-FRANCE-PASCAL MILLET-ISABEL MARANT
FASHION-FRANCE-PASCAL MILLET-ISABEL MARANT Vis mer

Under moteukene kunne vi også se at streetstyle-stjernene hadde falt for de løse buksene. Lenge har vide bukser vært svært så hot blant moteprofilene, men nå kan det se ut til at de beveger seg mer mot en haremlignende variant.

Designer og influencer Gilda Ambrosio hadde på seg et svart par under moteukene som ikke er like løse som MC Hammers, men man kan se noen likheter. Det kan godt hende det er bukser som disse vi kommer til å se mer av fremover. Buksen er høy i livet, bredere rundt hoftene, men fremdeles løs ned mot ankelen.

Men hvem vet? Kanskje vil den klassiske haremsbuksen bli å finne andre steder enn på stranda i Thailand. Da gjenstår det bare å se om det blir Gilda Ambrosios oppdaterte haremsbukse som gjør comeback, eller den sangstjernen Cher (71) hadde på seg i 2015!

LES OGSÅ: 3 tilbehør til håret som er i vinden nå

GILDA AMBROSIO: Moteprofilens bukser minner om haremsbuksen fra 90-tallet. Foto: Scanpix
GILDA AMBROSIO: Moteprofilens bukser minner om haremsbuksen fra 90-tallet. Foto: Scanpix Vis mer
CHER: Det er nok dette mange ser for seg når de tenker på haremsbukser. Denne er langt mer løsere i skrittet enn de vi ser i dag - selv om dette bare er tre år siden! Foto: Scanpix
CHER: Det er nok dette mange ser for seg når de tenker på haremsbukser. Denne er langt mer løsere i skrittet enn de vi ser i dag - selv om dette bare er tre år siden! Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer