Hår

Er håret ditt flatt og livløst?

Da er det mulig du bruker disse hårproduktene feil.

FLATT OG LIVLØST HÅR?: Da er det mulig du bruker volumproduktene dine feil. Som regel må de tilføres varme for å fungere.  Foto: Nobilior - Fotolia
FLATT OG LIVLØST HÅR?: Da er det mulig du bruker volumproduktene dine feil. Som regel må de tilføres varme for å fungere. Foto: Nobilior - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er typisk nordisk å ha tynt, fint, lett og litt flatt hår. Mange av oss trenger litt ekstra hjelp for å gi frisyren et løft og skape volum, og det gjelder enten vi vil ha løst hår eller oppsatt hår.

Volumprodukter kan være akkurat den hjelpen du leter etter om håret virker litt flatt og livløst, men det er ekstremt viktig å bruke produktene riktig. Ellers virker de faktisk mot sin hensikt.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om håret ditt

MÅ FØNES: De fleste volumprodukter aktiveres av varme, og det er først i kontakt med varmen at de begynner å virke og gi volum. Foto: studiovespa - Fotolia
MÅ FØNES: De fleste volumprodukter aktiveres av varme, og det er først i kontakt med varmen at de begynner å virke og gi volum. Foto: studiovespa - Fotolia Vis mer

Trenger varme

Volumproduktene på markedet er mange, og i tillegg til sjampo og balsam, finner du dem som både spray, gelé, mousse og krem. 

Det som er utrolig viktig å huske på, er at volumprodukter eser ut når de reagerer på varme, og derfor skal de alltid brukes sammen med føner!

Bruker du volumgivende produkter i tørt hår - og uten føning – kan resultatet bli veldig klissete. 

Husk også at du skal løfte håret fra hodebunnen når du føner, slik at du får mest mulig luft inn i håret og dermed mest mulig volum.

Du bør dessuten passe på å føne håret helt tørt. Aller best er det å starte når det er minst 80 prosent lufttørket, så får du minst mulig skade og mest mulig kontroll på håret. Det er virkelig verdt det å føne det i to minutter ekstra for at det blir helt tørt. Da holder frisyren og volumet seg lenger.

LES OGSÅ: Slik føner du som en proff

IKKE HOLD SKUMMET SLIK: Pleier du å holde boksen på denne måten? Da vil du fort merke at det ikke kommer mer skum. Boksen bør holdes rett opp og ned for at du skal få mest mulig ut av den.  Foto: Per Ervland
IKKE HOLD SKUMMET SLIK: Pleier du å holde boksen på denne måten? Da vil du fort merke at det ikke kommer mer skum. Boksen bør holdes rett opp og ned for at du skal få mest mulig ut av den. Foto: Per Ervland Vis mer

Hold skumboksen riktig

Ifølge Julie Flakstad - gründeren av Blow-konseptet, ligger hemmeligheten i hvordan du holder boksen når du presser ut skummet.

- Det er en tilmålt mengde gass i boksen som hjelper til å presse ut skummet, har hun tidligere forklart KK.no.

- Når du holder boksen på skrå siver gassen ut, og til slutt blir det ikke nok gass til å presse ut alt skummet.

Det å holde skumboksen skrått for å få ut produktet, er altså en vanlig tabbe. Spørsmålet er hvordan du egentlig bør holde boksen, for å få mest skum for pengene?

Ifølge Flakstad skal du faktisk holde boksen rett opp og ned - slik at skummet blir som et lokk, og hindrer gassen i å sive ut.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer