Kate Av Cambridge

Er hudfargede strømpebukser helt ut?

Niks! De kan være vanskelig å style, men med disse tipsene unngår du tabbene.

MILELANGE LEGGER: Catherine, hertuginnen av Cambridge, vet å kombinere hudfargede strømper med nude pumps for å gi inntrykk av av å ha enda lengre legger enn hun har. Foto: All Over Press
MILELANGE LEGGER: Catherine, hertuginnen av Cambridge, vet å kombinere hudfargede strømper med nude pumps for å gi inntrykk av av å ha enda lengre legger enn hun har. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For mange er «dropp hudfargede strømpebukser» regel nummer en når det kommer til strømpebuksevalg. Jenny Skavlan er en av dem som mener dette fargevalget aldri er "lov".

– Det ser ut som brenproteser, har hun sagt til KK.no tidligere.

Men hudfargede strømpebukser har faktisk blitt mer og mer trendy de siste sesongene. Det kan strømpeindustrien (og du) takke Kate Middleton, hertuginnen av Cambridge, for.

Allerede i fjor høst rapporterte den engelske avisen Daily Mail at salget av de lyse hosene har skutt i været siden Kate kom på banen.

Ikke gå i hudfargefella – se stiltipsene vårelenger ned i saken.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Slik unngår du strømpetabbene

– Forut for sin tid

Og det er ikke bare hverdagskvinnen som jubler. Ifølge redaktøren av japanske Vogue, Anna Dello Russo, er Kate forut for sin tid.

– Kate Middleton kjører en ganske gammeldags stil, men når hun bruker de hudfargede strømpebuksene blir det avant garde, sier hun.

– Hun har en personlighet som gjør dem moderne, legger hun til.

Se flere bilder av Kate her:


Slik – ikke slik

Det har skjedd mye på strømpeteknologifronten siden nylonsstrømpen ble oppfunnet rundt 1940 (før det var det stort sett silke eller rayon som gjaldt, ifølge Wikipedia). Du trenger på ingen måte å gå med gulrotfargede, småslaskete strømper lenger.

Nå finnes det lukrative champagnefargede sikestrømper og varianter som ser ut som om de er sprayet på. Hvor mye glans du vil ha, er opp til deg.

Det finnes likevel noen gode tips for hva som funker og ikke funker:

 • Unngå hudfargede strømper hvis du skal bruke sko med åpen tå, såkalte peep-toes. Det ser rett og slett spesielt stilig ut.
 • Styr unna de mest solbrune strømpene. Hold deg til en nyanse mer lik din egen hud.

 • Lyse hudfargede strømper med for mye skimmer er aldri pent. Helst skal de være matte og naturlige.

 • LES OGSÅ: Derfor bør du velge nettingstrømper

  Champagnefarge er fint


 • Trikset er å velge et par strømper med riktig fargenyanse. Her er champagnefarget silke et stikkord.

 • Hvis du har åpne sko til festkjolen, velg heller noen strømper med tydelig mønster eller i en kontrastfarge. Da gjør det ikke noe at strømpene synes i skoene, det er bare kult.

 • Husk at lyse farger forstørrer, mens mørke farger forminsker.

 • Glinsende strømper kan gjøre at bena ser tykkere ut, mens tette, ugjennomsiktige strømper kan gi illusjon av slankere ben.

 • Velg et par hudfargede pumps som matcher strømpebuksene. Ved å gjøre dette, forlenger du den visuelt sammenhengende linjen, og leggene dine framstår lengre enn de egentlig er. Dette er et triks hertuginne Kate bruker.

 • LES OGSÅ: Lær deg det geniale strømpetrikset


  Tips til deg som er i tvil


 • Liker du ikke hudfargede strømper? Gå heller for høstens trendy burgunder, dijon, flaskegrønt eller marineblått.

 • Er du i tvil? Gå for sorte strømper. De passer til alt, og får dessuten bena til å se slanke og lange ut.

 • Hvis både kjole og sko er sorte kan du selvsagt velge både sort og hudfarget strømpebukse, men hvis du går for sort blir antrekket mer helhetlig og du kan eksperimentere mer med tilbehøret.

 • Fordelen med hudfargede strømper er at du kan bruke dem med et par matchende pumps, og vips ser du noen centimeter lengre ut.
 • FOR LYS? For lyse strømper er sjeldent pent. Du bør også unngå strømper med for mye glans. Foto: All Over Press
  FOR LYS? For lyse strømper er sjeldent pent. Du bør også unngå strømper med for mye glans. Foto: All Over Press Vis mer
  NUDE LEGGER: Hertuginne Catherine har mestret kunsten å finne riktig type hudfarget strømpebukse. Foto: All Over Press
  NUDE LEGGER: Hertuginne Catherine har mestret kunsten å finne riktig type hudfarget strømpebukse. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer