Modell Gemma Ward har jobbet for alle de store. Nå pensjonerer hun seg, i en alder av 22 år. Foto: All Over Press
Modell Gemma Ward har jobbet for alle de store. Nå pensjonerer hun seg, i en alder av 22 år. Foto: All Over Press Vis mer

Gemma Ward

Er hun virkelig feit?

Supermodell Gemma Ward blir kalt lubben. Nå dropper hun modellkarrieren.

Publisert
Sist oppdatert


Si din mening:

Nye bilder av Gemma Ward har fått motebloggerne til å kalle henne tjukk. Faksimile: Fashionologie.com
Nye bilder av Gemma Ward har fått motebloggerne til å kalle henne tjukk. Faksimile: Fashionologie.com Vis mer

Er Gemma Ward for tjukk for modellyrket?

Hun er ung, vakker og upekt til å være en av de nye supermodellene som ville eie catwalken i årene som kommer. Nå gir hun seg, i en alder av 22 år.

 • De nye supermodellene.

 • Nei, hun ser fantastisk ut.
   
  877 (89%)
  Tja, hun kan jobbe som plus size model?
   
  59 (6%)
  Ja, hun kan ikke være modell nå.
   
  46 (5%)

  Ble først kalt «skinny»

  16 år gammel ble Gemma Ward den yngste modellen som ble kåret som en av de ni store «it-jentene» i modellverdenen av amerikanske Vogue. Da hun entret modellverdenen fikk hun kritikk for å være for mager.

  - Den store jenta

  Da hun viste fram vårkolleksjonen for Chanel i 2008, fikk synet av en bikinikledd Gemma motejournalister og bloggere til å hevde at hun med sine nye kilo sto for et sunnere og friskere skjønnhetsideal.

  Selv om størrelse 36 ikke er stort i den virkelige verden, er det en stor størrelse i modellverdenen.

  - Chanel omfavner den store jenta, var overskriften hos motesiten Frillr.com.


  «- Oh my god!»

  Nå er det nye bilder av Gemma som har satt fett-forakten i gang hos moteskribentene. Bildene (se venstremargen) er knipset av Gemma på gata i New York, hvor hun ikledd en leopardmønstret jakke er ute og går tur med en annen tidligere modellvenninne.

  Hos den innflytelsesrike motebloggeren Bryan Boy raser debatten videre. En person hevder at hun bare må fortsette å spise, og gjøre plass til nye modeller. En annen mener at hun tidligere var tynn og delikat, og at hun nå må ha blitt syk. Dødsfallet til Heath Ledger blir også holdt fram som en mulig forklaring på Gemma Wards vektøkning.

  Gemma datet skuespiller Heath Ledger da han døde i januar 2008. Etter dette har hun trappet kraftig ned på modelljobbingen.

  Nå slutter hun

  Nå har hun via agenten sin offentliggjort at hun slutter helt som modell.
  - Gemma har ikke bundet seg til å komme tilbake til modellyrket på noe tidspunkt, sier en talskvinne for Gemmas modellbyrå, Viviens.

 • For feite for catwalken?
 • Ny sulte-diett sprer seg
 • Kjendisenes ekstreme sultekurer
 • Stjernene som aldri spiser
 • Tynne modeller blir forbudt
 • Dette skulle du ikke se

 • Var en ny trend på trappene?

  Gemma Ward jobbet mye for Chanel i sin tid som modell. Motehuset har senere også valgt å bruke modeller som ser ut som de spiser noe annet enn isbiter og kålrabi. Med valget av de nye modellene kunne det virke som om beinranglenes tid var forbi.

  Men til tross for at sterke motehus som Chanel brukte større modeller, finnes det krefter som helst ser syltynne jenter på catwalken også i framtide. Klesdesigner Karl Lagerfeld er en av designerne som jobber for Chanel. Han mener ingen vil se kraftigere kvinner på catwalken.

  - Gemma er for feit

  Til tross for at hun i juli 2007 kåret til den tiende best betalte modellen i verden var ikke alle like positive. Gemma Ward er for feit, ble det hevdet på bloggen Mama Vision. En annet moteside hevdet at Gemma snart kunne regnes som en plus size model.


  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer