HER ER VÅRE FAVORITTRENDER: Fra venstre, motejournalist Tone Ra Pedersen i klær fra Cubus, Aina Kristiansen i klær fra den nye, svenske kjeden Weekday og Kjersti Pernille Skar Staarvik i klær fra Hennes & Mauritz Foto: Per Ervland/collage: Kjersti Pernille Skar Staarvik
HER ER VÅRE FAVORITTRENDER: Fra venstre, motejournalist Tone Ra Pedersen i klær fra Cubus, Aina Kristiansen i klær fra den nye, svenske kjeden Weekday og Kjersti Pernille Skar Staarvik i klær fra Hennes & Mauritz Foto: Per Ervland/collage: Kjersti Pernille Skar Staarvik Vis mer

Høstmoten 2010/2011

Er moten like kul i virkeligheten?

Våre motejournalister Tone (26), Aina (31) og Kjersti (29) prøvde plagg i sine favorittstiler. Her kan du se hvordan det gikk.

Publisert
Sist oppdatert
Det er mye du skal passe på i høstens motebilde. Først og fremst gjelder å unngå å se ut som soldat. Deretter gjelder det å ikke bli fullstendig blakket av årets kåpe. Straks du har fått i havn yttertøyet, og ikke minst høstens støvletter - er du klar for å gå over sjekklista over hva du bør kjøpe, beholde eller pakke bort.

Hvilken stil passer for deg?

De flese har en umiddelbar magefølelse for hva de liker, og hvilke plagg de synes er fine. Men hvordan styler du en helhetlig stil, hvilken av dem passer best for deg favoritt, og hvordan bruker du den?

For én ting er hva du ønsker deg, noe annet er hvordan trendene faktisk ser ut på deg. Motejournalistene Tone Ra Pedersen (26), Kjersti Pernille Skar Staarvik (29) og Aina Kristiansen (31) valgte seg hver sin kjedebutikk for å sjekke ut hvordan deres favorittstil funker i praksis.

Tone Ra Pedersen (26)

Kjede:
Cubus

Priser:
Cardigan: kr.399
Skjorte: kr.199
Shorts: kr. 299
Smykke: kr.69
Body: kr.149
SUM: kr. 1 115
Bootsene er journalistens egne.

KLIKK PÅ BILDENE FOR Å SE HVORDAN DET GIKK:Stil/trend:
Grunge
Derfor valgte jeg denne stilen/trenden:
Høstens grungetrend passer meg perfekt. Jeg elsker miksen av feminine og maskuline plagg. I tillegg er stilen svært behagelig og ikke minst praktisk til vinteren, med sin lune lag på lag stil.

Her har jeg valgt en pudderfarget body og skinnshorts med høyt liv som kombineres med en grovstrikket cardigan, en lang rutet flanellskjorte og et langt halskjede med gullanheng.

Jeg er også veldig fan av «universelle plagg» (les: klær som lett kan konverteres fra hverdagslig til festlig). Det universelle i dette antrekket er basen, det vil si body + shorts. Legg til en av høstens yndige chiffonbluser, noe enkle gullsmykker og et par lekre hæler, og vips – du er klar til fest!

SE OGSÅ: Høstens fineste bluser

Derfor valgte jeg Cubus:

Cubus skal ha anerkjennelse for at kjeden har tatt et par riktige grep de siste årene. Den har fornyet seg kraftig og blitt klart mer trendorientert. Siste bevis på dette er den nye, mer eksklusive kolleksjonen TrendEdition. I tillegg er det en norsk kleskjede – noe som det ikke finnes alt for mange av.

Se TrendEdition-kolleksjonen her: Dette er faktisk Cubus!

Kjersti Skar Staarvik (29)

Kjede: H&M
Priser:
Kjole: kr 299
Belte: kr 79,50
Kåpe: kr 799
Armbånd: kr 69,50
Skjorte: kr 349
Alpelule: kr 59,50
Hatt: kr 99
Dressjakke: kr 299
SUM: kr 2053
Vesken og støvlettene er journalistens egne.

KLIKK PÅ BILDENE FOR Å SE HVORDAN DET GIKK:Stil: Ladylike/Mad Men
Derfor valgte jeg denne stilen/trenden:
Den ladylike stilen er stor denne sesongen, særlig den som er inspirert av Mad Men generelt og Christina Hendricks spesielt. I serien ser vi henne gjerne i feminine plagg, og ofte i en palett som passer perfekt om høsten, med toner i kobber, petrol og brunt. Jeg ønsket å finne en stil som lett kan styles opp og ned, og hvor baseplagget oppdateres med ulike ytterplagg ettersom det blir kaldere.

Derfor valgte jeg H&M:
H&M er en kjede som raskt adopterer trendene fra catwalken og gjør dem til sine egne. De er gode på å kjøre relativt klare stiler hver sesong, slik at man lett kan kjøpe hele antrekket sitt der, eller finne enkeltstående godbiter som utfyller den garderoben man allerede har.

Aina Kristiansen (31)

Kjede: Weekday
Priser:
Cardigan kr 800
Skinny jeans kr 400
Topp kr 250
SUM: kr 1450
Skolettene er journalistens egne.

KLIKK PÅ BILDENE FOR Å SE HVORDAN DET GIKK:Derfor valgte jeg denne stilen/trenden:
Jeg forelsket meg fullstendig den vakre flaskegrønne fargen Diana Orving har brukt i sin Weekday Collaborative Collection, og jeg valgte meg en lang sirkelcardigan med flaggermusermer. Jeg kan kombinere den med skinny jeans, som her, eller bruke den over en kjole for et mer pynta antrekk. Både fargen og snittet er unikt, så denne cardiganen kan fort bli en favoritt.

Det er ikke mye som irriterer meg mer enn klumpete bukser nedi støvlene, så et par skinny jeans er perfekt nå som kaldere vær trygler om boots og ullsokker. Disse Cheap Monday-buksene er superstretchy og kjempebehagelige, i tillegg til at de er relativt billige. Disse kommer jeg til å kjøpe meg i flere farger og vasker for å sikre meg en god jeansbase i klesskapet de neste månedene.

Den stripete toppen er litt overraskende i både mønster og snitt, og jeg liker kontrasten til den nydelige grønnfargen i cardiganen. Et lite cutout på den ene skulderen gjør toppen interessant og litt mer sexy en en løstsittende topp ofte kan framstå.

Derfor valgte jeg Weekday:
For et par uker siden dro ei venninne meg med (ok, jeg innrømmer at jeg ikke var særs motvillig, altså) inn på Weekday. Jeg falt pladask for lokalene og en nærmere titt på klærne fristet også til nye besøk, så da vi i moteredaksjonen skulle plukke ut våre høstfavoritter, falt valget på nettopp denne svenske kleskjeden, som er relativt fersk i det norske markedet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer