Artikkelen kan inneholde annonselenker

Er naturlige produkter bedre for deg?

«Naturlig» er en stor trend innenfor hudpleie, men hva betyr det egentlig?

NATURLIG hudpleie er en trend og sørger for ytterligere forskning på naturlige ingredienser. FOTO: @tataharperskincare backstage på NYFW
NATURLIG hudpleie er en trend og sørger for ytterligere forskning på naturlige ingredienser. FOTO: @tataharperskincare backstage på NYFW Vis mer
Publisert

Det er mange potente ingredienser som kommer fra naturen, men så langt er det ingen «naturlige» ingredienser som har dokumentert bedre effekt enn syntetiske ingredienser som for eksempel retinol og C-vitamin.

Det er en grunn til at hudleger ikke skriver ut typisk naturlige produkter. Derfor blir valget mellom naturlig eller vanlig hudpleie, først og fremst et valg man gjør ut fra sin egen hud og behov. Sensitive hudtyper, hud med vanskelige hudtsykdommer som rosacea, eksem og perioral dermatitt, for eksempel, skal alltid være forsiktig med å teste ny hudpleie, men især naturlige produkter.

«Naturlig» hudpleie er først og fremst en trend og et begrep som ikke er regulert. Det vil si at alle merker kan kalle seg «naturlig» om de ønsker det. Det positive med trenden i seg selv er at det legges mer ressurser i å undersøke disse ingrediensene og potensialet de har innenfor hudpleie. Naturen er godt for oss på så mange måter og vi har tradisjoner med å bruke planter og vekster for å lindre kroppslige plager, inkludert ulike hudtilstander. Det er nok derfor denne trenden har bredt nedslagsfelt og oppleves som et bedre valg for mange forbrukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer