Glaze

- Et mye bedre alternativ til hårfarging

Ifølge frisøren er det også en billigere måte å freshe opp håret på.

HÅRTREND: Nå skal håret være blankt og glansfullt. FOTO: NTB
HÅRTREND: Nå skal håret være blankt og glansfullt. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tiden for det naturlige. I motebildet ser vi at fargene på klær og sminketrender går i den retningen, med blant annet nude som den store leppestift-trenden for å fremheve egen tekstur.

Når det kommer til håret, skal det være preget av naturlig bevegelse og farge. Det gir et fokus på pleie, og et blankt hår er gjerne forbundet med sunnhet. Vi går mer bort fra tydelige krøllene, og mer over til volum hele veien, ikke bare nederst.

– Pandemi og krig som herjer får oss til å prioritere det som egentlig er viktig her i livet, og fører oss nærmere det holdbare og naturen. Det vil si friskt, velpleid hår og naturlige farger – trygge og sikre kort, kunne Mia Sundby, Art Director hos Gevir, fortelle KK i forrige uke.

Søker det naturlige og sunne

I motebildet er det også mye blankt stoff å se, hvor blant annet sateng florerer. Det er ikke uvanlig at det smitter over på hårtrendene, kan frisør Anniken Bergelien hos Rock Hair by Tango fortelle til KK. Ofte er hårtrendene påvirket av klestrendene, som kommer først.

Nå skal man ta være på håret i større grad, også hodebunnen. Det gjør at håret vil få en sunn og blank fremtoning.

- Vi ser varmere toner i håret, noe som henger sammen med glød og glans, sier Bergelien.

Glød og glans

Vi går inn i en kaldere og mørkere periode av høsten, som igjen tilfører motebildet glød, glans og varme.

Bergelien forklarer at flere av produktleverandørene nå kommer med sine versjoner av det som fagpersoner kaller glaze eller glossing. Som navnet tilsier, tilfører det håret mer glans.

- Det er pleiende, tilfører glød, glans og pigment uten at det sliter på håret, sier hun, og forklarer at til sammenligning med hårfarge, som har en hardere kjemi, tilfører glaze eller glossing håret pigment uten å skade det. Pigmentet legges utenpå striper, helfarge eller naturlig farge.

- Hårfarge er for å dekke eller lysne hår, men glaze og glossing lysner ikke, det gir pigment.

NATURLIG: Zendaya strålte på rød løper med friskt og blankt hår. FOTO: NTB
NATURLIG: Zendaya strålte på rød løper med friskt og blankt hår. FOTO: NTB Vis mer

Passer alle hårtyper

Varigheten avhenger av hvor ofte du vasker håret og hvilken hårtype du har, det er derfor individuelt, og effekten falmer på egen hånd etter seks uker.

Det er en rimeligere måte å freshe opp håret på og egner seg for alle hårtyper.

- Du kan friske opp håret med pigment som gir glans og gradvis går ut over tid.

Vi har sett kjendisene kaste seg over denne trenden. Zendaya er blant Hollywod-favorittene som ikke er redd for å gå for de nyeste frisyrene og hårtrendene. Hun er ofte å se med skinnende blankt hår.

SPARKLING: Kim Kardashion skinte både i klær og på håret da hun entret et arrangment på Washington Hilton Hotel tidligere i år. FOTO: NTB
SPARKLING: Kim Kardashion skinte både i klær og på håret da hun entret et arrangment på Washington Hilton Hotel tidligere i år. FOTO: NTB Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer