Kate Middleton

Ett antrekk er hun pålagt å pakke i kofferten. Og grunnen er hjerteskjærende

– Man vet jo aldri når dødsfall kan skje.

KATE MIDDLETON: Prinsessen av Wales er pålagt å reise med et helt spesielt antrekk i kofferten. FOTO: NTB.
KATE MIDDLETON: Prinsessen av Wales er pålagt å reise med et helt spesielt antrekk i kofferten. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Når prinsesse Kate Middleton pakker kofferten er det ikke helt som alle andre. Hun må nemlig alltid være beredt.

Ikke bare på dårlig vær eller muligheten for at hotellet muligens har svømmebasseng.

Men på at noen plutselig kan dø.

Det høres fryktelig dramatisk, og kanskje også litt morbid ut. Men grunner er denne:

– Medlemmer av den britiske kongefamilien må reise med et helsvart antrekk i kofferten i tilfelle monarken eller et annet høyt rangert medlem av kongefamilien dør mens de er på reise, forteller en kongehusekspert til Page Six.

FARGERIK: Prinsessen av Wales er glad i farger. Her under et statsbesøk i Sør-Afrika tidligere i vinter. FOTO: NTB.
FARGERIK: Prinsessen av Wales er glad i farger. Her under et statsbesøk i Sør-Afrika tidligere i vinter. FOTO: NTB. Vis mer

Det kan også Se & Hør sin kongehusekspert Caroline Vagle bekrefte.

Man vet jo aldri når dødsfall kan skje. Historien har vist at det kan være lurt alltid å pakke med seg sorte klær, noe dronning Elizabeth smertelig fikk erfare da faren døde mens hun var på reise.

KLEDD I SORT: Prins William og prinsesse Kate kledd i sort etter dronning Elizabeths død. FOTO: NTB.
KLEDD I SORT: Prins William og prinsesse Kate kledd i sort etter dronning Elizabeths død. FOTO: NTB. Vis mer

For ifølge Page Six startet skikken etter at dronning Elizabeth reiste til Kenya i 1952 uten en sørgekjole og faren hennes, kong Georg den 5. døde mens hun var på reise.

Dronningen måtte da vente ombord i flyet på rullebanen da hun ankom England i påvente av et passende svart antrekk som hun kunne skifte til før hun møtte statslederne og folket. Siden har det vært en ufravikelig regel at medlemmer av den britiske kongefamilien skal medbringe et svart antrekk i kofferten når de er på reise.

MÅTTE VENTE: Dronning Elizabeth måtte vente i flyet mens et passende antrekk ble bragt til henne da hun ankom England etter hennes far Kong Georg den 5. sin død i 1952. FOTO: NTB.
MÅTTE VENTE: Dronning Elizabeth måtte vente i flyet mens et passende antrekk ble bragt til henne da hun ankom England etter hennes far Kong Georg den 5. sin død i 1952. FOTO: NTB. Vis mer
SØRGEKJOLE: Nå er medlemmer av den britiske kongefamilien pålagt å ha et svart antrekk med i kofferten når de skal ut på reise. FOTO: NTB.
SØRGEKJOLE: Nå er medlemmer av den britiske kongefamilien pålagt å ha et svart antrekk med i kofferten når de skal ut på reise. FOTO: NTB. Vis mer

Ifølge Vagle er det flere enn den britiske kongefamilien som pakker med seg et sort antrekk i kofferten på reiser.

– Her til lands så vi at både prinsesse Märtha Louise og dronning Sonja kom hjem til Norge fra fra utlandet kledd i sort da kong Olav døde. Hvor vidt de faktisk alltid har med seg såkalte sørgeantrekk vet jeg ikke 100 prosent sikkert, men noe sier meg at de er beredt på det aller meste.

– Jeg tror for øvrig dette er noe mange som er i fremtredende offisielle posisjoner tenker på. De fleste statsledere har nok et sort antrekk med seg i kofferten når de er ute på reiser.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer