Bli Ny Med Kk

Etterutdanning

Monica trengte å få ladet batteriene, få noen nye impulser og lære litt om makeup og farger. En bli-ny-dag med KK fikset alt sammen.

Etterutdanning
Publisert
Sist oppdatert
(Tekst og styling: Lise Austin. Hår: Alex/Sayking. Makeup: Karen Eriksen.)


PERSONLIGE DATA:
Navn: Monica Solsvik Svanæs
Alder: 29
Bosted: Sandnes
Sivilstatus: Gift, to barn
Yrke: Pedagogisk leder i barnehage
Høyde: 172
Størrelse: 38
Interesser: Sportsaktiviteter, er tidligere fotballspiller

Jeg kjenner meg igjen i klesstilen til flere lærere og førskolelærere, som har vært med i Bli Ny-spalten i KK og tenkt at «sånn ser jeg også ut», skrev barnehageleder Monica til KK. Det er helt fint å bruke jeans og genser til hverdags, og ikke et vondt ord om olabuksa, den skal Monica få beholde. Trikset er å variere med mer enn collegegenser og joggesko. Monika følte seg også usikker på farger. Som de fleste småbarnsmødre som løper mellom jobb, hjem og unger, har ikke Monica spesielt mye tid til seg selv. – Jeg føler meg sliten og trenger en oppkvikker, konstaterte hun. En slik bønn kunne vi selvsagt ikke motstå, og Monica ble dresset opp fra topp til tå.

På bildet i toppen har Monica på seg et antrekk bestående av en hvit kroppsnær vest (kr 360, Vero Moda) med liten trøye under (kr 100, Sorbet). Skjørt (kr 400, Vero Moda) med applikerte blomster og nedsydde folder, og snorbelte brukt som kjede (kr 300, Arts & Crafts). Sandaler (kr 900, Sorbet) i sølv med kilehæl og stor stein. Bredt belte (kr 130, Vero Moda).

KLESTIPS
Monica kler de fleste farger, og kan heller tenke på hvilken nyanser av fargene hun skal velge. Ekstra flott til henne er grønt, grått, blått i avdempede toner, hvitt, sandfarget, brunt og andre varme farger. Rødt kan også være fint. Bruker hun flere toner i samme farge, bør hun passe på at hun bruker minst tre ulike nyanser. Monica bruker mye svart og hvitt, noe som er lekkert til både brunt og gult, og andre gylne fargetoner, som også passer godt til jeansblått. Monica har en flott figur og kan tillate seg det meste av fasonger.

SMINKETIPS
Det er ikke alltid like lett å sminke øynene. Godt resultat krever trening. Det finnes uendelig mange ulike øyeskygger, og Monica bør satse på skygger som er enkle å legge, som lett lar seg jevne ut og ikke legger seg i klumper. Kajal gjør øynene større og Monica kan legge den rundt hele øyet, eller til midt på pupillen over og under. Hun bør velge en brunsvart maskara, det gir et mykere preg enn helt svart. Et godt tips er også å holde leppestiften og rougen i samme fargetone. Det gir en helhet til makeupen.

HÅRTIPS
– Gjør hva dere vil, var Monicas holdning i frisørstolen. Håret ble klipt av ved skulderen, og en skrå lugg gir en fin ramme rundt ansiktet. Det er brukt rettetang for å få det helt glatt. I tuppene er det brukt litt gelé for å definere klippen, samt gi frisyren et litt mer uvørent preg. Monika hadde noe ettervekst, og håret er farget nært opp til det naturlige. Noen striper er lagt i for å få ekstra spill og bevegelse i håret. Frisyren gir Monika et yngre preg og passer henne veldig godt.
FØR: - Gjør hva dere vil! var Monicas holdning.
FØR: - Gjør hva dere vil! var Monicas holdning. Vis mer
ETTER: Blendende smil og gnistrende øyne. Det er ikke mye som skal til for å framheve Monicas fine trekk.
ETTER: Blendende smil og gnistrende øyne. Det er ikke mye som skal til for å framheve Monicas fine trekk. Vis mer
Glassperler på snor (kr 130, Vero Moda).
Glassperler på snor (kr 130, Vero Moda). Vis mer
Uniformspreget   jakke (kr 400)  med skulderklaffer og blanke knapper til kjole (kr 300, begge B. Young)med høyt liv og asymmetrisks kjørt. Grønne sko med kilehæl og ankelrem (kr 600, Bianco).
Uniformspreget jakke (kr 400) med skulderklaffer og blanke knapper til kjole (kr 300, begge B. Young)med høyt liv og asymmetrisks kjørt. Grønne sko med kilehæl og ankelrem (kr 600, Bianco). Vis mer
Blondebluse passer like godt til jeans som linbukser. Her med tøff ettersittende kakibukse (kr 1000, Sand) til blondebluse (kr 300, Sorbet) med rysjer og lange ermer. Under har hun en topp med spagettistropper(kr 50, Vero Moda). To lange kjeder (kr 300 pr. stk., Voice of Europe) og kilesko (kr 400, Euro Sko).
Blondebluse passer like godt til jeans som linbukser. Her med tøff ettersittende kakibukse (kr 1000, Sand) til blondebluse (kr 300, Sorbet) med rysjer og lange ermer. Under har hun en topp med spagettistropper(kr 50, Vero Moda). To lange kjeder (kr 300 pr. stk., Voice of Europe) og kilesko (kr 400, Euro Sko). Vis mer
Tøff liten veske (kr 330, Vero Moda) med dusker og frontlomme.
Tøff liten veske (kr 330, Vero Moda) med dusker og frontlomme. Vis mer
Armbåndsur (kr 990, Arts &  Crafts) med steiner og store tall. Kopperkjede (kr 400, Arts & Crafts) med asymmetriske ringer.
Armbåndsur (kr 990, Arts & Crafts) med steiner og store tall. Kopperkjede (kr 400, Arts & Crafts) med asymmetriske ringer. Vis mer
Marokko-inspirerte slippers (kr 600, Bianco) med spisstå og mønster.
Marokko-inspirerte slippers (kr 600, Bianco) med spisstå og mønster. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer