Bikini

Få badetøyet til å vare én sesong lenger

Vær spesielt obs på maskinvask, tørking og klor.

VÆR OBS PÅ STERKE FARGER: Velger du en bikini/badedrakt i en sterk farge, og da særlig neon, kan det være greit å vite at de er ganske lyssensitive, og vil kunne blekes litt i klorvann.  Foto: Per Ervland
VÆR OBS PÅ STERKE FARGER: Velger du en bikini/badedrakt i en sterk farge, og da særlig neon, kan det være greit å vite at de er ganske lyssensitive, og vil kunne blekes litt i klorvann. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sommersesongen er i gang, og de fleste har antagelig sikret seg en ny bikini eller badedrakt som ligger klar når solen endelig spretter skikkelig frem.

I år er det flere trender som dominerer når det gjelder badetøy, og sterke farger, mønster og pin up-stil, er bare noen av dem.

- I år ser vi veldig mye farger. Bikinier og badedrakter skal helst synes godt, og gjerne være i sterke farger, som neon eller mønster. I tillegg er den litt festivalinspirerte trenden noe vi ser mye av, med frynser og batikk, og du skal gjerne bruke badetøyet under sommerklærne dine, så vel som på stranden (i hvert fall overdelen), har Linda Raanes Rosén, produktutvikler og designer i Cubus, tidligere uttalt til KK.no:

- Både badedrakter, truser med høyt liv og den litt pin up-inspirerte badetøystilen holder også koken, slik det har gjort tidligere år. Det er mye retro i motebildet fortsatt. Ellers er selvsagt det klassiske fremdeles populært - mye maritime detaljer, striper og blått og hvitt.


Sjekk ut sommerens lekreste bikinier og badedrakter i denne saken!

LES OGSÅ: Velg riktig bikini- se slankere ut

VASK FOR HÅND: Har du en bikini eller badedrakt du er veldig glad i, anbefaler Linda Raanes Rosén i Cubus at du vasker den for hånd med Milo.  Foto: Per Ervland
VASK FOR HÅND: Har du en bikini eller badedrakt du er veldig glad i, anbefaler Linda Raanes Rosén i Cubus at du vasker den for hånd med Milo. Foto: Per Ervland Vis mer

- Vask som undertøy

Er du en av dem som har sikret deg en av sesongens trendy neonbikinier, eller en lekker mønstret badedrakt du simpelthen elsker? Da kan det jo være greit å vite hvordan du får tøyet til å holde seg fint lengst mulig - ja, kanskje til og med flere badesesonger.

Ifølge Raanes Rosén er det et par ting du bør huske på når det gjelder vask og pleie av badetøy, og særlig hvis du har en badedrakt/bikini i sterke farger, som neon.

- Badetøy bør alltid vaskes på samme måte som undertøyet ditt, altså i en egen vaskepose, og gjerne på ullprogram, forklarer hun:

- Det bør egentlig ikke henges til tørk i solen heller. Dette er jo litt vanskelig å unngå hvis du har planer om la den tørke mens du har den på deg, men hvis du tar den av, eller vasker den i maskinen, så bør badedrakten eller bikinien alltid ligge/henge til tørk i skyggen. Badetøy er som regel lyssensitivt, og dette gjelder særlig for neonfarger.

Det er også lurt å skylle badedrakten etter bruk (hvis ikke du har tenkt å vaske den raskt), og husk å droppe tørketrommel, da badetøyet ikke tåler dette.

LES OGSÅ: Slik får du fine strandpupper

VÆR OBS PÅ KLOR: Klor vil i lengden skade fargen på badetøyet ditt- hvertfall hvis det er i sterke farger.  Foto: Colourbox
VÆR OBS PÅ KLOR: Klor vil i lengden skade fargen på badetøyet ditt- hvertfall hvis det er i sterke farger. Foto: Colourbox Vis mer

Vær obs på klorvann

Har du en badedrakt eller bikini du virkelig er glad i, kan det også være lurt å droppe maskinvasken.

- Ja, da ville jeg droppet maskinvasken og heller vasket det for hånd med Milo. du vaske det i maskinen, så bruk også Milo og kjør det på et ullprogram, ellers risikerer du at fibrene i plagget slites og blir ødelagt.

Slik gjør du:
Fyll opp vasken med lunkent vann og bruk et vaskemiddel som er flytende og av den milde varianten (for eksempel Milo). Ha i badetøyet og la det ligge noen minutter før du klemmer på tøyet slik at såpen trekker seg ordentlig inn. Husk at du ikke skal gni stoffet mot hverandre, siden det kan ødelegge materialet på badetøyet. Skyll deretter med kaldt vann, og press ut vannet etterpå.


Bassengvann med klor er heller ikke spesielt bra for badetøyet ditt, selv om det er litt vanskelig å unngå.

- Klor sliter veldig på fargen på badetøyet ditt. Har du en favorittbikini eller badedrakt du er ekstra glad i, bør du derfor vurdere å bruke noe annet når du bader i basseng med klor, sier Raanes Rosén.

Og husk også at boblebad ikke er særlig bra for fine bikinier. Som KK.no tidligere har skrevet, er nemlig vannet og boblene en stor påkjenning for materialet i badetøyet.

LES OGSÅ: Finnes det en aldersgrense for bikini?

TRENDER: Sterke farger, frynser og mønster er blant sommerens hotteste badetøytrender. Her viser Linda Raanes Rosén i Cubus frem noen av deres modeller.  Foto: Per Ervland
TRENDER: Sterke farger, frynser og mønster er blant sommerens hotteste badetøytrender. Her viser Linda Raanes Rosén i Cubus frem noen av deres modeller. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer