Sminke

Få en makeup som holder hele dagen!

Med et par enkle triks, kan du få en makeup som holder seg duggfrisk og like fin hele dagen!

Få en makeup som holder hele dagen!
Publisert
Sist oppdatert

17. mai er Norges store festdag, og blant tog, champagnefrokoster og middagsselkap er det vanskelig å finne tid til å fikse på sminken som har sklidd ut i løpet av dagens festligheter. Følg våre tips for en feilfri makeup som holder hele festdagen!

Få en makeup som holder hele dagen!

PRIMER: Man kommer langt med ordentlige primere i skjønnhetsrutinen! Foto: Produsentene.

1. Etter at ansiktet er renset og preparert med produkter tilpasset din hudtype, er huden klar for det første steget i sminkerutinen. Ansikstprimeren jevner ut hudetonen, fyller ut fine linjer og lager den perfekte basen for langavrig glød og sminke som sitter godt. Bruk en syntetisk sminkekost, og smør hele ansiktet og hals med primeren. Prep + Prime Base Visage fra MAC, kr 319.

2. Sliter du med at øyenskyggen striper seg eller forsvinner i løpet av dagen? Øyelokket ditt produserer olje, og det er dette som fører til at sminken ikke holder seg på plass. Med en base på øyelokket, legges det en tynt underlag som gjør at oljen ikke trenger igjennom. I tillegg blir pigmentene i øyenskyggen forsterket med en base under. Eye Perfecting Base fra Clarins, kr 285.

3. Unngå at leppestiften blør ut i fine linjer og munnvikene med en lip-primer. Med en base på leppene vil du også slippe at fargen "spises opp", og du vil oppleve at du får en klarere, sterkere farge fra leppestiften enn du ville gjort uten. Denne lip-primeren fra Collistar har en "fyllende" effekt, og skaper en usynlig film over leppene som gjør det enklere å påføre leppestift, og gjør at den sitter som den skal - lenge. Den er også spekket med pleiende ingredienser som hyaluronsyre, vitamin E, mandelolje, jojobaolje og sheasmør. Lip-primer fra Collistar, kr 169.  

4. Når primer og sminken er påført, brukes et transparent løspudder over hele ansiktet. Dypp en en bred og myk pudderkost i pudderet, og dunk av overflødig pudder. Bruk lett hånd og  dra kosten over hele ansiktet. Pudderet vil transparent når det kommer i kontakt med huden, og har en fikserende effekt, som gjør at hele den komplette makeupen forsegles som den er. Fikseringspudderet fra Youngblood er 100% organisk og laget fra ris- og maisstivelse og mineraler. Pudderet er helt fri for talk slik at huden ikke føles tørr. Mineral Rice Setting Powder fra Youngblood, kr 305.

5. Få lekre legger under 17.mai-kjolen! Sørg for at huden ikke er tørr, og preparer den gjerne med fuktighetskrem om nødvendig. Bruk en primer som er egnet for kropp, og smør den godt inn til kremen er absorbert og huden føles silkemyk. Primeren fra Time Balm inneholder pleiende vegetabilske oljer, antioksidanter og jojobaolje. Honey Face & Body Primer fra Time Balm, kr 289.

6. Smør bena med en foundation som er egnet for kroppen. Face & Body Foundation har en unik konsistens som blir tykkere og mer dekkende ettersom hvor mye du jobber med den. Dermed kan du påføre den lett der du ikke behøver mye dekk, og tykkere på problemområdene. Foundationen reagerer på varme, og jo mer den gnis inn i huden, jo mer dekk oppnår man. Den smitter ikke av på klær, og er drøy i bruk. Face and Body Foundation fra MAC (120ml), kr 310.

Les også: 

10 billige skjønnhetskupp

Slik får du perfekte rosa lepper

Slik blir du vårvakker

Få perfekt manikyr på 3 minutter

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer