Hårstyling

Få frisyren til å sitte hele kvelden

Gode tips som holder håret på plass.

FESTFIN: Noe av det viktigste når du styler håret til julens mange selskaper, er å lære seg riktig teknikk og bruke de riktige produktene. Først da får du frisyren til å vare hele kvelden. Foto: indiraswork - Fotolia
FESTFIN: Noe av det viktigste når du styler håret til julens mange selskaper, er å lære seg riktig teknikk og bruke de riktige produktene. Først da får du frisyren til å vare hele kvelden. Foto: indiraswork - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du har endelig funnet den perfekte kjolen og lekre sko du faktisk klarer å danse i en hel kveld. Du har litt blank neglelakk i veska i tilfelle strømpebuksa rakner, og leppestiften er klar til å friske opp de perfekt julerøde leppene.

Så var det håret … Hvordan skal du få det til å vare hele kvelden?

LES OGSÅ: Festfrisyren som varer hele kvelden

Holdbart og flott

Uansett hva du skal gjøre, er produktene du bruker nøkkelen til å få en holdbar frisyre. De fleste av oss er ute etter både volum og glans, så start med å bygge inn volum og hold allerede mens håret er vått.

En god root lift mousse eller et volumskum gjør at håret ditt får mer hold og mer tekstur. Dette vil gjøre det enklere å både krølle og sette opp. Også om du vil rette ut håret, kan du med fordel gi det litt ekstra volum helt fra starten. Da unngår du at håret rett og slett ser flatt ut

STYLE DET SOM BLAKE: Skap masse tekstur i håret og gå for en litt mer forseggjort festfrisyre ved å gjøre som Blake Lively og samle det på den ene siden med flere småfletter inni det løse håret.  Foto: All Over Press
STYLE DET SOM BLAKE: Skap masse tekstur i håret og gå for en litt mer forseggjort festfrisyre ved å gjøre som Blake Lively og samle det på den ene siden med flere småfletter inni det løse håret. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Jo, denne festfrisyren får du til selv

Hårspray er viktig uansett hva slags frisyre du vil ha, men typen hårspray kan variere. Ønsker du løse, myke bølger, bør du bruke en lett såkalt finishing spray som ikke blir stiv eller klissete. Du vil jo at håret fortsatt skal være bevegelig og se naturlig ut. Skal du sette opp håret, kan du bruke litt sterkere skyts for å få håret til å holde seg der du plasserer det. 

For å gi håret glans kan du prøve en pleiende olje, men husk at denne bare bør brukes i lengdene, ellers kan det se ut som om du har mer fett enn glansfullt hår. For en ekstra festfin glans kan du prøve en glansspray, gjerne med litt glitter eller skimmer i seg. Eller hva med en gullpomade for å gi frisyren det lille ekstra til høytidens mange selskaper?

LES OGSÅ: Årets beste kjendisfrisyrer

Krøller som varer

Enten du ønsker løse og glamorøse bølger eller ville og rocka krøller, er det få ting på hårfronten som er mer irriterende enn at håret du har brukt nærmere en time på å style kollapser i det øyeblikket du går ut ytterdøra og drar på fest. 

KONGELIGE KRØLLER: Både prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria liker myke bølger og fester gjerne den ene siden med en nydelig spenne. Lær av dem! Foto: All Over Press
KONGELIGE KRØLLER: Både prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria liker myke bølger og fester gjerne den ene siden med en nydelig spenne. Lær av dem! Foto: All Over Press Vis mer

Her er noen av våre beste tips for å få krøllene til å vare:

  • Gjør håret klart med produkter. De riktige produktene gjør at formen på håret holder seg bedre, så start med en god fønespray som gir håret og krøllene hold. Prøv for eksempel KMS California Free Style, og sørg for at håret er helt tørt før du begynner med krøllingen.
  • Velg riktig metode for å få krøllene du ønsker. For et mer tilfeldig, moderne resultat, er rettetangen din beste venn. Synes du det er vrient å lage krøller med rettetang, kan du selvsagt gå for en mer klassisk krølltang eller krøllstav. For mer klassiske bølger og godt med volum, kan varmruller gi deg resultatet du er ute etter.
  • Når du bruker varmeverktøy til å lage krøllene, bør du la krøllene kjøle seg helt ned mens de er i en krøllet form. Prøv for eksempel å holde krøllen flatt i håndflata eller fest den med en hårklype (bruk en som ikke setter merker) mens den kjøler seg ned.
  • Om du har veldig god tid eller kan starte forberedelsene til festen allerede dagen før, kan du også lage krøller helt uten bruk av varmeverktøy. Dette er mer skånsomt for håret, og krøllene pleier faktisk å sitte enda bedre, siden de skapes ved at håret formes i en fuktig tilstand. Det finnes flere måter å lage disse krøllene, og vi har selvsagt laget en guide til varmefrie krøller tidligere. 

Om snøen laver ned, er det selvsagt vanskeligere å beskytte seg mot flatt hår, så husk paraply eller stor hette om du skal ut i snøværet. 

LES OGSÅ: Få krøllene til å vare

Oppsatt hår

Du trenger ikke å ha kjempelangt hår for å få til en fabelaktig oppsatt frisyre til juleselskapet eller nyttårsfesten. Halvlangt hår er nemlig perfekt til en rekke flotte oppsatser, og selv du med kort hår kan få til lekre frisyrer med noe litt ekstra. 

For å få hårnålene til å sitte, bør du feste dem med taggene inn mot hodebunnen og sette dem i kryss oppå hverandre. Da låser du dem, så de ikke bare sklir ut av håret med første dansetrinn.

LES OGSÅ: Enkle festfrisyrer alle får til

FEIENDE FLOTT: Gwen Stefani, Emma Stone og Rachel Bilson viser hvor vakkert det kan være med oppsatt hår – og du trenger ikke å ha kjempelange lokker for å kopiere stilene.  Foto: All Over Press
FEIENDE FLOTT: Gwen Stefani, Emma Stone og Rachel Bilson viser hvor vakkert det kan være med oppsatt hår – og du trenger ikke å ha kjempelange lokker for å kopiere stilene. Foto: All Over Press Vis mer

Hertuginne Catherine med oppsatt hår. Foto: All Over Press
Hertuginne Catherine med oppsatt hår. Foto: All Over Press Vis mer

Må ikke være vanskelig

Selv om du kanskje ønsker deg en litt mer intrikat oppsats til juleselskapene, er det flere svært populære hverdagsfrisyrer som også egner seg ypperlig til festen.

Hestehalen og hårtoppen er nemlig glade i en fest begge to, og det finnes mange måter å pimpe den litt ekstra til julens mange festlige anledninger. 

Hårtoppen kan gjerne være både høy og full av volum, og for å få en fyldigere hårtopp, er det vel verdt å investere i en krepong. Eller, en stor investering er det ikke – de koster rundt femtilappen. Om du heller vil bruke ting du har, kan du kanskje ofre et par sokker. De gjør nemlig omtrent samme nytten hvis du lærer deg sokketrikset.

Om du vil piffe opp hårtoppen litt ekstra, kan du prøve deg på en opp/ned-versjon av fransk flette i nakken.

Hestehalen er som kjent både praktisk, kjapp og fin – det er rett og slett den perfekte hverdagsfrisyren, og mange av oss sverger til den oftere enn noen annen frisyre.

I tillegg er den veldig enkel å variere, enten du har litt tid til rådighet eller bare må komme deg avgårde og fikse håret på vei ut døra.

Frisyren mange av oss sverger til hver eneste dag, er også glad i en fest, og det trenger absolutt ikke å være kjedelig. Det er mange måter å gjøre hestehalen festklar på.

LES OGSÅ: Glamorøs hestehale på 1-2-3

Stjernene elsker hestehaler både til hverdag og fest – og ikke minst på den røde løperen.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer