Skjønnhet

Få hud og øyne til å stråle!

Se hvilke øyeskygger som er perfekt til sommergyllen hud.

<strong>GYLLENT:</strong> For å framheve den sommerbrune huden din, kan du gjerne velge gylne og varme toner, sier makeupartisten. Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia
GYLLENT: For å framheve den sommerbrune huden din, kan du gjerne velge gylne og varme toner, sier makeupartisten. Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når huden endelig har fått litt sommerfarge, er det alltid mer fristende å bruke farger som får den gylne huden til å se enda bedre ut. 

Korallfargede lepper, ferskenfarget rouge, en highlighter med gulltoner og litt skimrende solpudder plassert på de rette stedene får ansiktet til å stråle, men hva med øynene?

LES OGSÅ: Fargen som gjør deg vakrere nå

<strong>METALLISK:</strong> Gylne og varme toner, gjerne med en metallisk finish, er superfint til sommerbrun hud. Foto: Astrid Waller
METALLISK: Gylne og varme toner, gjerne med en metallisk finish, er superfint til sommerbrun hud. Foto: Astrid Waller Vis mer

Varme toner

– Om du vil fremheve brunfargen, bør du gå for farger i den varme skalaen, som for eksempel gull, varm brun og bronse, sier Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved makeupskolen Art Complexion.

– Til og med ferskenfarger er veldig fine nå om sommeren. Og rosa og turkis kan gi en fin kontralt til brun, gyllen hud, sier Lisa Larsson, makeup artist og presskontakt for Make Up Store i Norge.

Hun forteller at turkise øyeskygger er mer populært nå om sommeren enn om vinteren. De gir en fin kontrast til brun, gyllen hud, og mange velger derfor slike farger når de skal kjøpe øyeskygger.
 
– Det er lov å være kreativ, smaken er så invdividuell, sier Larsson, som forteller at hun selv har grønne øyne og liker å bruke en skogsgrønn øyeskygge på øyelokket og litt lilla skygge under øynene. 

LES OGSÅ: Slik bruker du hvit øyeskygge

<strong>SOMMERFIN:</strong> Kremskygger i toner av sjøgrønt og turkis er både vakkert og sommerlig og gir huden ekstra glød. Foto: Astrid Waller
SOMMERFIN: Kremskygger i toner av sjøgrønt og turkis er både vakkert og sommerlig og gir huden ekstra glød. Foto: Astrid Waller Vis mer

Metallisk

Innslag av metallisk finish i øyenskyggen kan også fremheve det gylne preget. På dagtid kan du for eksempel legge en varm champagnefarge på lokket og en brun skygge i globlaen, foreslår makeupartisten. 

– Til kvelden kan man gå for en mer metallisk gullfarge på hele lokket og en mørkere bronsebrun for å skape dybde. Gå gjerne for en lett sotet look, sier hun.

LES OGSÅ: Øyeskyggen alle kler

Kremskygger

Om du ikke er så glad i å bruke masse tid på øyeskyggen eller om du skal reise og vil ha med deg minst mulig, er en kremskygge et supert alternativ. 

De kan påføres med fingrene og krever dermed ikke én eneste sminkekost. Mange av dem er dessuten metalliske, noe som igjen vil få den gylne huden til å se enda mer gyllen ut. 

LES OGSÅ: Makeupproduktet alle burde ha

<strong>FARGET KAJAL:</strong> Dersom du ikke vil ha en veldig dramatisk look, kan du også prøve å legge en farget kajal på våtkanten. Spennende og vakkert, men ikke for mye.  Foto: Astrid Waller
FARGET KAJAL: Dersom du ikke vil ha en veldig dramatisk look, kan du også prøve å legge en farget kajal på våtkanten. Spennende og vakkert, men ikke for mye. Foto: Astrid Waller Vis mer

Farget kajal

– Når huden er brun er det også fint å dra frem en farget liner i for eksempel turkis, som kan være veldig fresh til solbrun hud, samtidig som det drar frem sommerfølelsen, sier Presttun Eide. 

– Jo mer farge du får, jo lettere er det å komme unna med sterke farger. 

LES OGSÅ: Nå skal eyelineren ha farge

<strong>PERFEKT:</strong> Kombinasjonen oransjebrun og gull er perfekt for å framheve blå øyne.  Foto: All Over Press
PERFEKT: Kombinasjonen oransjebrun og gull er perfekt for å framheve blå øyne. Foto: All Over Press Vis mer

<strong>PERFEKT VALG:</strong> Keri Hilson vet å framheve sine brune øyne med lilla øyeskygge.  Foto: All Over Press
PERFEKT VALG: Keri Hilson vet å framheve sine brune øyne med lilla øyeskygge. Foto: All Over Press Vis mer

Se på øyefargen din

Heldigvis er det ikke sånn som i tidligere år, at det er etablert strenge regler for hvilke farger du skal bruke om du har den og den hårfargen eller den og den øyefargen.

– Man bruker det man har lyst til. Kanskje vil du matche øyeskyggen med klærne, kanskje vil du legge fokus på leppene og velger øyeskygge deretter, sier hun. 

<strong>GRØNNE ØYNE:</strong> En varm tone som den du finner i rust- eller kopperfargede øyeskygger, passer veldig fint til grønne øyne.  Foto: Fotolia
GRØNNE ØYNE: En varm tone som den du finner i rust- eller kopperfargede øyeskygger, passer veldig fint til grønne øyne. Foto: Fotolia Vis mer

Likevel er det noen farger som virkelig framhever øyefargen din, og om dette er målet ditt, har Presttun Eide noen gode råd: 

– Har du blå øyne er det fint å velge en kobber eller ferskentone. En varm gulltone kan også fremheve blåfargen samtidig som det er lekkert til brun hud.

– Har du grønne øyne vil en kobberfarge eller rustfarge være kjempefint. 

– Alt passer til brune øyne, men bruk gjerne en metallisk farge for gjøre det ekstra spennende. Blå, lilla og gull kan også være ekstra spennende. 

– Til grå øyne er det ofte kledelig med de samme fargene som til blå øyne, men gjerne i hakket kaldere toner. 

Courteney Cox har fått fremhevet sine blågrå øyne med en lys farge over hele lokket. Mascaraen og en liten mørk linje ved vipperoten holder i massevis for å ramme inn øynene.  Foto: All Over Press
Courteney Cox har fått fremhevet sine blågrå øyne med en lys farge over hele lokket. Mascaraen og en liten mørk linje ved vipperoten holder i massevis for å ramme inn øynene. Foto: All Over Press Vis mer

Det er imidlertid ikke alltid sånn at øynene dine er enten blå eller grå. De kan være mer blågrå eller blågrønne eller grønnbrune, og da kan du bruke øyeskygger til å framheve én av fargene i øynene dine. 

– Om du for eksempel har blågrønne øyne, kan du velge brune eller bronsefargede øyeskygger for å framheve det blå i øyet. Eller om du vil framheve det grønne i øyet, kan du velge øyeskygger som går mer mot lilla, sier Larsson. 

LES OGSÅ: Den beste øyeskyggen til din øyefarge

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer