Glød

Få modellglød på 1-2-3

Det eneste du trenger å gjøre er å blande dette inn i foundationen din.

GLØD: Modell Gisele Bündchen har ofte vakker glød i ansiktet. Ved å blande inn litt flytende highlighter eller en fuktighetskrem med glød i foundationenen din, kan du få samme glød i en fei.
GLØD: Modell Gisele Bündchen har ofte vakker glød i ansiktet. Ved å blande inn litt flytende highlighter eller en fuktighetskrem med glød i foundationenen din, kan du få samme glød i en fei. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren kan være hard for huden, og det er fort gjort å bli litt vintergusten

Du trenger ikke å akseptere at huden din har blitt blass og grå. Det er faktisk ganske enkelt å gjøre noe med dette og gi huden gløden tilbake.  

For mange handler det rett og slett om å gi huden fuktighet. Fukt er nemlig alfa og omega for frisk og sunn hud i vinterhalvåret.

LES OGSÅ: Aldri mer tørr hud

GIR FUKT: Du kan gi gusten, grå, trøtt vinterhud livet og gløden tilbake. Jevnlig bruk av peeling og ansiktsmasker rike på fuktighetsgivende ingredienser er nøkkelen, forteller ekspertene. Foto: Voyagerix - Fotolia
GIR FUKT: Du kan gi gusten, grå, trøtt vinterhud livet og gløden tilbake. Jevnlig bruk av peeling og ansiktsmasker rike på fuktighetsgivende ingredienser er nøkkelen, forteller ekspertene. Foto: Voyagerix - Fotolia Vis mer

Start med hudpleien

For å få huden til å se velpleid, sunn og godt fuktet ut, er det naturligvis viktig å starte med hudpleien. Ingen sminketriks kan redde deg hvis huden virkelig er dehydrert og grå, så ta vare på huden din. Først da får du det beste grunnlaget til å trylle med sminken. 

Først og fremst er det viktig å ikke slurve med sminkefjerningen. Start med en god rens – og husk at du bør rense huden to ganger – og følg opp med en god peeling og en nærende fuktighetskrem før du sminker deg.

Husk at peeling er mye mer enn de tradisjonelle skrubbene med grove korn. Fruktsyrer er absolutt å foretrekke om du har en litt sart eller sensitiv hudtype. 

LES OGSÅ: Alt du bør vite om peeling

IKKE FOR MATT: Om du vil ha glød, er det viktig å velge en foundation som ikke er for matt. Gjør at den gir deg enda mer glød ved å blande inn litt flytende highlighter.  Foto: Thinkstock
IKKE FOR MATT: Om du vil ha glød, er det viktig å velge en foundation som ikke er for matt. Gjør at den gir deg enda mer glød ved å blande inn litt flytende highlighter. Foto: Thinkstock Vis mer

Miks dette inn i kremen

Med kremete eller flytende foundation, får du både fukt og beskyttelse til huden.

Om du generelt har en hud som oppfører seg bra, kan det være du bare trenger en farget dagkrem for å gi den masse fukt og jevne ut fargen litt.

En av KK.no's tidligere journalister er avhengig av fargede dagkremer, og har funnet sin soleklare favoritt. Se resultatet av testen her.

KREM ER GULL: Kremprodukter vil gi deg mer glød, så velg en kremrouge heller enn en puddervariant når du trenger litt ekstra fukt og glød.  Foto: Astrid Waller
KREM ER GULL: Kremprodukter vil gi deg mer glød, så velg en kremrouge heller enn en puddervariant når du trenger litt ekstra fukt og glød. Foto: Astrid Waller Vis mer

– Om du ønsker mer liv og glød i ansiktet er det lurt å velge produkter med mineraler og lysreflekterende ingredienser. De smelter lettere inn i huden og gir et naturlig resultat og en glød som ser ut som den kommer innenfra, har makeupartist Ingrid Presttun Eide tidligere fortalt KK.no.

Men du kan også jukse om foundationen din ikke allerede gir deg glød. Alt du trenger er en flytende highlighter eller en fuktighetskrem med litt glød eller lysreflekterende pigmenter.

Miks litt foundation med litt highlighter eller fuktighetskrem, og vips har du modellgløden du også. 

Avslutt med en kremrouge for ekstra glød. Litt farge i kinnene gir ansiktet liv i en fei, og er den enkleste veien å friske opp looken din på. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer