Solpudder

Få solpudder-gløden du alltid har drømt om

Du trenger ikke sveipe kosten i hele ansiktet!

SOLPUDDER: Rett bruk av solpudder kan gi deg en ekstra glød – men legger du det feil, virker sminkeproduktet aldrende. Foto: Shutterstock / mirela bk
SOLPUDDER: Rett bruk av solpudder kan gi deg en ekstra glød – men legger du det feil, virker sminkeproduktet aldrende. Foto: Shutterstock / mirela bk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Festen begynte for en halvtime siden og du står fortsatt foran speilet hjemme.

Paljettkjolen, de nyinnkjøpt skoene og sveisen er på plass – men på sminkefronten er det et eller annet som mangler.

Litt glød, kanskje?

Solpudder er helt genialt de dagene man er litt blek og trenger det ekstra «piffet» for å føle seg vel – og det er ikke så altfor sjeldent nå om vinteren.

Likevel er det slett ikke like lett som man skulle tro å legge bronzer. La oss være ærlige; vi har alle endt opp med et gulrot-farget ansikt én eller annen gang.

Under finner du de beste tipsene!

TRETALL: Én av måtene å legge solpudder på, er å legge det i et tretall fra tinningen, ned under kinnbeinet, tilbake til øret og under kjeven. Foto: Shutterstock / Vikacita
TRETALL: Én av måtene å legge solpudder på, er å legge det i et tretall fra tinningen, ned under kinnbeinet, tilbake til øret og under kjeven. Foto: Shutterstock / Vikacita Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du sommerglød med kremsminke

Slik legger du solpudderet

Man kan fort falle for fristelsen til å mørklegge ansiktet helt med det gylne pudderet, men da blir resultatet gjerne nokså uheldig.

Hvis du ikke har vært flink med hudpleien kommer nemlig alle syndene frem når du dekker hele ansiktet med solpudder; alle tørre partier, porer og rynker fremheves.

I utgangspunktet er det to måter å legge solpudder på.

  • Den ene måten er å forme ansiktet med matt solpudder ved å legge solpudderet i et tretall fra tinningen, ned under kinnbeinet, tilbake til øret og under kjeven.
  • Den andre måten er å legge solpudderet der solen treffer ansiktet ditt; på toppen av kinnbeina, neseryggen, øyebeinet, toppen av pannen og litt på haken.
     

Bruk gjerne begge teknikkene samtidig!

RIKTIG FARGE: Makeup-artisten foreslår at du velger et solpudder som er to nyanser mørkere enn din egen hudtone. Foto: Shutterstock / AnutkaT
RIKTIG FARGE: Makeup-artisten foreslår at du velger et solpudder som er to nyanser mørkere enn din egen hudtone. Foto: Shutterstock / AnutkaT Vis mer

LES OGSÅ: 10 sminketips alle kvinner bør få med seg

Viktig å velge riktig farge

Ifølge Ingrid Presttun Eide, som er makeup-artist og daglig leder ved makeupskolen Art Complexion, er det mange kvinner som gjør begår feilen å bruke altfor mørkt solpudder.

- Et for mørkt solpudder over hele ansiktet vil ikke gjøre deg noen tjenester. I stedet for å gi solbrun glød kan det virke tyngende og aldrende, og gi et flatt uttrykk til ansiktet, har makeupartisten tidligere uttalt.

Hun foreslår at du velger et solpudder som er to nyanser mørkere enn din egen hudtone, men ikke mer enn det.

– Jo lysere hud du har i utgangspunktet, jo lettere er det at resultatet blir møkkete med et for mørkt pudder. Har du en ordentlig gyllen farge på huden, vil du også tåle et mer pigmentert produkt enn en med en lysere hudtone.

Makeupartisten anbefaler derfor at du styrer unna de mer terrakottafargede produktene dersom du har veldig lys hud.

- De kan fort gi deg et oransje og skittent resultat, avslutter Presttun Eide.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer