Grått hår:

Får du noia av grå hårstrå?

Her er noen enkle triks du kan gjøre for å flytte fokuset bort fra de små grå.

HÅRPYNT: Nå er det supertrendy med hårspenner med perler og diamanter. Det tar lett oppmerksomheten bort fra de grå hårene! FOTO: NTB Scanpix
HÅRPYNT: Nå er det supertrendy med hårspenner med perler og diamanter. Det tar lett oppmerksomheten bort fra de grå hårene! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Noen får grått hår i 20-årene, mens andre trenger ikke å få det før i 50-årsalderen. Uansett når det skjer, så kan det virke som at de fleste av oss kvier oss litt for å finne det første grå hårstrået på hodet.

Dessverre finnes det ingen vei utenom. Med årene dannes det nemlig ikke melanocytter i håret lenger - som er årsaken til at håret får den karakteristiske fargen. Håret blir dermed grått.

Du har kanskje hørt uttrykket: «Å bli grå over natten»? Det er ikke helt usant, selv om det riktignok skal ganske mye stress til før håret faktisk blir grått av det.

- Stress påvirker hvor tidlig håret ditt blir grått. Røyking er også en faktor. Du kan forsøke å forebygge grått hår ved å minske stress, slutte å røyke og spise næringsrik mat. Antioksidanter er ikke bare bra for hudens melanin, men også hårets. Det har creative director i Nikita Hair, Sanya Keränen tidligere uttalt til KK.

Skjønnhetsekspert Tone Skipa sier at sykdom og tøffe perioder i livet også kan påvirke håret og blant annet fremskynde prosessen med å få grått hår.

Skjule og forebygge

Og når faren først er ute; er det noe man kan gjøre for å få fokuset bort fra de grå hårene uten å farge det? Vi har tatt en prat med et par eksperter for å få svar.

Frisør og eier av NaluNalu frisør på Grünerløkka, Siri Myhre, sier at det er vanskelig å gå utenom farging om man virkelig vil skjule de små grå. Skal man derfor droppe å farge det, og heller la håret være grått, så er det viktigste å stå i det og ikke minst: Vær klar for det.

- Jeg tenker at det er viktig å ha en fin frisyre og en god klipp om man får litt noia for grå hår, dette for å ikke føle seg kjedelig. I tillegg kan man jo også bruke forskjellig hårpynt for å legge fokuset på et annet sted.

Nå er det jo supertrendy med hårspenner med perler og diamanter. Det tar lett oppmerksomheten bort fra de grå hårene og er kanskje mitt beste tips, sier Myhre.

Bytte skille

Skjønnhetsekspert Tone Skipa forteller til KK at hun selv er gråere på den ene siden av håret enn den andre. Hun er gråest på den siden som har hatt skill, rett og slett fordi solen har fått godt tak i hud og hårsekker over lengre tid.

- Det jeg da har gjort er å ha skillen den andre veien, da synes ikke de grå hårene like godt - så bytting av side på skill er et enkelt triks. Har man håret ofte bakover kan de grå hårene synes bedre fordi de reflekteres av lyset. Prøv derfor å forandre frisyren litt ved å for eksempel ha håret mer ned, sier Skipa.

Hun tipser også om at det kan være fint å legge inn noen striper i håret. Da vil de grå hårene lett blande seg med stripene.

- Og ikke minst: Vær mer stolt av dine grå, og bruk dem bevisst i frisyren med å klippe deg i retning de grå hårene. Det er dessuten trendy i år å la det vokse ut!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer