Kendall og Kylie Jenner:

Får kritikk for plus size-kolleksjon

Kendall + Kylie lanserer en kolleksjon i samarbeid plus size-merket Ashley Stewart, men fansen er ikke fornøyd og raser mot samarbeidet på nett.

IKKE IMPONERT: Fansen er ikke særlig fornøyd med søstrenes nye samarbeidet og mener de ikke er de rette til å lage en plus size-kolleksjon. FOTO: NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Fansen er ikke særlig fornøyd med søstrenes nye samarbeidet og mener de ikke er de rette til å lage en plus size-kolleksjon. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Modell-søstrene Kendall og Kylie lanserte i 2016 sitt eget klesmerke, Kendall + Kylie. Nå har merket en samarbeidskolleksjon med det amerikanske merket Ashley Stewart, som fokuserer på større størrelser.

Samarbeidet er en fest-kolleksjon med kjoler og jumpsuits, fra 42 til 54 i europeiske størrelser. Dette er den første av av tre kolleksjoner de lanserer sammen. Likevel er ikke fansen fornøyd og mener Kendall og Kylie er dårlige forbilder og promotører for plus size-merket.

LES OGSÅ: Samarbeider med luksusmotehus

På Twitter er følgerne deres nådeløse og kritiserer Ashely Stewart for å samarbeide med søstrene, og spør hvorfor de ikke kunne samarbeide med plus size-modeller.

- Så dere kunne ikke finne ÉN plus size-modell å samarbeide med? skriver en på Twitter.

Andre sier det allerede er vanskelig å finne brukbare plus size-klær, og er hverken imponert over plaggene eller prislappen deres.

Noen er imidlertid positive, og flere kommentarer på Instagram skryter av kolleksjonen og at søstrene inkluderer flere størrelser. Verken Kendall + Kylie eller Ashley Stewart har svart på kritikken.

Både Kendall og Kylie gjør stor suksess med egnt merker og kolleksjoner. Kylie er kåret til verdens rikeste gründer, og merket hennes Kylie Cosmetics er verdt 900 millioner dollar, ifølge Forbes.

Men Kendall + Kylie har også fått sterk kritikk for en annen kolleksjon de lanserte i 2017. En del av kolleksjonen var t-skjorter med bilder av de avdøde rapperne Tupac og The Notorious B.I.G, med jentenes ansikt trykket over motivene.

Voletta Wallace, moren til The Notorious B.I.G, tok til Instagram og mente jentene var respektløse og omtalte det som utnyttelse på sitt verste.

Etter kritikken beklaget de og sa det ikke var godt gjennomtenkt, og at det ikke var meningen å være respektløse.

FJERNER «LIKES»: Noen Instagram-brukere i Norge kan ikke lenger se hvor mange likerklikk andre har fått på Instagram. Reporter. Kirsti Østvang / Dinside. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer