Mette-Marit

Får moteskryt

– Gøy å se, sier kongehusekspert.

METTE-MARIT: Kronprinsessen velger norsk design igjen. FOTO: NTB.
METTE-MARIT: Kronprinsessen velger norsk design igjen. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Norge møtte Jordan under en vennskapskamp på Ullevaal Stadion torsdag var kronprinsfamilien på plass.

Kronprinsesse Mette-Marit (50) og kronprins Haakon (50) heiet fra tribunen.

Hun var kledd i norsk design nok en gang.

I en jumpsuit fra klesmerket Undorn – en av kronprinsessens «gamle» favoritter.

– Kronprinsessen er virkelig blitt bedre på å bruke norsk design. Og det heier jeg selvsagt på! Hun er en viktig ambassadør i så måte, og kan virkelig være med å sette norske designere på kartet, sier Se og hør sin kongehusekspert Caroline Vagle til KK.

– Buksedrakten er kul og elegant, som er adjektiver som ofte også kan beskrive kronprinsessens stil, fortsetter Vagle.

– Jeg synes likevel den er litt utypisk henne. Hun pleier sjelden å gå for helsorte antrekk. Jeg tror ikke jeg har sett henne i buksedress før. Men jeg likte det!

PÅ PLASS: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på Ullevaal Stadion. FOTO: NTB.
PÅ PLASS: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på Ullevaal Stadion. FOTO: NTB. Vis mer

Det er imidlertid ikke første gang kronprinsessen bruker plagg fra Undorn.

Se og hørs kongehusekspert Caroline Vagle. FOTO: Privat.
Se og hørs kongehusekspert Caroline Vagle. FOTO: Privat. Vis mer

Karina Kjenner Titze, som står bak det norske klesmerket startet i 2004, er blitt omtalt som Mette-Marits favorittdesigner.

– Mette-Marit er en flott kvinne, mor og representant for Norge. Hun representerer det sterke, det myke og det feminine på en fantastisk måte. At hun stadig velger norsk design sier både mye om hennes rolle, hennes gode, tidløse smak og sans for bærekraft, kvalitet og norske arbeidsplasser, sier Titze til KK.

– Mette-Marit bar Undorn for første gang i 2007. At hun 16 år etter fremdeles bærer det tar jeg som et kompliment og som et tegn på at min passion for å skape tidløs design av høy kvalitet har truffet, sier hun.

NORSK DESIGN: Mette-Marit i skjørt fra Envelope 1976. FOTO: NTB.
NORSK DESIGN: Mette-Marit i skjørt fra Envelope 1976. FOTO: NTB. Vis mer

– Undorn er en «gammel» favoritt fra tidligere år, hvor Mette-Marit også brukte en del norsk design. Hun har hatt flere gallakjoler derfra, og det er gøy å se at hun har funnet tilbake til merket, sier Vagle.

– Hun har brukt mye Pia Tjelta de siste årene, vi har også sett henne i skjørt fra Envelope 1976, og nå dukket hun altså opp i buksedress fra Undorn. Jeg håper dette bare er begynnelsen, og at vi får se Mette-Marit i desto mer norsk design.

OG IGJEN: Mette-Marit i norsk design under banketten for Nobels fredspris i Oslo i 2019. Her i kjole fra skuespiller og designer Pia Tjelta. FOTO: NTB.
OG IGJEN: Mette-Marit i norsk design under banketten for Nobels fredspris i Oslo i 2019. Her i kjole fra skuespiller og designer Pia Tjelta. FOTO: NTB. Vis mer

Mette-Marit bar også sin mørkeblå Max Mara-kåpe, som hun har hatt på ved flere anledninger de siste par årene. Skoene hun hadde på var et par ballerinasko i svart fløyel – forøvrig en av sensommerens store trender – en clutch fra trendmerket Loewe og også en Cartier-ring i gull – en annen av kronprinsessens store favoritter.

– Kronprinsessen er god på gjenbruk for tiden, så kanskje får vi se en av de gamle kjolene hennes fra Undorn igjen? Det hadde vært kult! Eller kanskje vi får se prinsesse Ingrid Alexandra i en av dem? Hun har jo gjort det til sin merkevare å dukke opp i morens klær ved offisielle anledninger. Med det viser de nettopp at gjenbruk trumfer forbruk, sier Vagle.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer