Gult

Fargeekspert: - Denne fargen gir oss energi

Derfor bør du ta i bruk gult i antrekkene dine.

ÅRETS FARGE: Gulfargen «Illuminating» er kåret til årets farge av Pantone. Ifølge fargeeksperten er det en farge som gir oss energi! Foto: NTB
ÅRETS FARGE: Gulfargen «Illuminating» er kåret til årets farge av Pantone. Ifølge fargeeksperten er det en farge som gir oss energi! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Pantone har utnevnt fargen «Illuminating» til årets farge i 2021. Riktignok sammen med en gråfarge, men vi hang oss selvfølgelig mest opp i den deilige gulfargen ved navn «illuminating».

Ordet betyr lysende, og det er akkurat det vi håper dette året blir. Det er selvfølgelig ikke slik at en gulfarge kan redde verden fra en pandemi, men den uten tvil gjøre noe med humøret våret.

- Gul er en farge som har lang lysbølge og som gir oss energi. Trenger du eller de rundt deg å føle seg oppkvikket, er det bare å ta på et gult plagg. Effekten er påfallende, sier Dagny Thurmann-Moe, kreativ leder i KOI Fargestudio.

EKSPERTEN: Dagny Thurmann-Moe, kreativ leder i KOI Fargestudio.
EKSPERTEN: Dagny Thurmann-Moe, kreativ leder i KOI Fargestudio. Vis mer

- Solen passer til alt

Vinterhalvåret byr ikke alltid på det mest inspirerende været, men det er kanskje da vi trenger friske farger mest? Farger som lysner opp både antrekk og sinn.

Dagny Thurmann-Moe bruker slike farger året rundt. Selv har hun en samling av gule kjoler som brukes både vinter og vår, sommer og høst.

- Jeg har også ullgensere i gult som er perfekte til de dagene man føler seg litt sliten.

TRE GULE GENSERE: Kardigan fra Monki, kr 400. Hettegenser fra Levi's via Zalando, kr 749. Høyhalset genser fra H&M, kr 299. Foto: Produsentene
TRE GULE GENSERE: Kardigan fra Monki, kr 400. Hettegenser fra Levi's via Zalando, kr 749. Høyhalset genser fra H&M, kr 299. Foto: Produsentene Vis mer

Fargeeksperten ser på gulfargen som en basefarge som passer til det meste.

- Gult sammen med terracotta er en vinner. Et heltgult antrekk er også fantastisk. Vi ser en del av gult og rosa sammen, og det kan være veldig fresht mot mint eller støvete grønt. Blek gul med Yves Klein-blått, gult med brunt, gult og oransje. Solen passer til alt - det er bare å velge og vrake i nyanser og gå frem til de gode kombinasjonene.

BLÅTT OG GULT: Den danske moteprofilen Emili Sindlev (t.v.) har kombinert sin gule jakke med et herlig, blått skjørt. Den rosa vesken setter virkelig prikken over i-en i dette fargerike antrekket. Foto: NTB
BLÅTT OG GULT: Den danske moteprofilen Emili Sindlev (t.v.) har kombinert sin gule jakke med et herlig, blått skjørt. Den rosa vesken setter virkelig prikken over i-en i dette fargerike antrekket. Foto: NTB Vis mer

Thurmann-Moe trekker også frem gult som en veldig god interiørfarge.

- Jeg har blek, støvete gult tak på badet. Det gir flatterende lys, så man kan si jeg bruker gult hver dag hjemme. Jeg har også en del gule detaljer, som okerfarget kjøkkenhåndkle, blekere gul linduk og en gul honningkrukke fra Le Creuset.

Moteprofilene er enig

Da vi snakket med en rekke moteprofiler om hvilke trender de mente kom til å dominere 2021, nevnte flere av dem at sterke farger kom til å bli svært populært.

- Spesielt rosa, men også rødt, grønt og oransje - og etterhvert kanskje også Pantones gulfarge, kunne Melk og Honning-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir fortelle.

FRISKT OG FINT: Kjolen til norske Hanneli Mustaparta byr på en rekke av deilige farger som blir sentrale i 2021. Foto: NTB
FRISKT OG FINT: Kjolen til norske Hanneli Mustaparta byr på en rekke av deilige farger som blir sentrale i 2021. Foto: NTB Vis mer

Maren Schia er blant våre mest fargerike influensere her til lands, og hun har selvfølgelig troen på deilige farger i år. Til KK sier hun at hun tror nordmenn begynner å bli mer åpne for å bruke farger i garderoben.

- Hvis jeg skal gi et stylingtips for neste år, så vil det være å ikke investere i alle trender når det kommer til klesplagg, men heller bruke tilbehør for å sprite opp et antrekk. Hvilken veske og hvilke sko du velger har mye å si for hvilket uttrykk antrekket fremmer.

BRUK TILBEHØR: Gjør som Maren Schia og sprit opp et antrekk med fargerike detaljer. Foto: NTB
BRUK TILBEHØR: Gjør som Maren Schia og sprit opp et antrekk med fargerike detaljer. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer