Gult:

Fargeeksperten har kåret gult til årets farge

- At gult er komplisert og ukledelig, er en myte.

GÅ FOR GULT: Er det på tide å friske opp klesskapet med denne deilige fargen? FOTO: NTB Scanpix
GÅ FOR GULT: Er det på tide å friske opp klesskapet med denne deilige fargen? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Spør vi deg hvilken farge du forbinder med påske, blir vi overrasket om du svarer noe annet enn gult. Vi pynter huset med gule puter, gule lys, påskeegg og andre ting, men bruker vi klær i fargen?

Det var ikke mange i redaksjonen som hadde noe gult i klesskapet da vi snakket om å ha på oss det siste dag før påskeferie. Men ifølge Dagny Thurmann-Moe, Dagny Thurmann-Moe, fargekonsulent, foredragsholder og forfatter av boka «Farger til folket», er det er gult som er årets farge.

LES OGSÅ: Verdens mest populære farge er kåret

- Bruker du gult blir du oppfattet som gladere, vennligere og mer utadvendt, forteller Thurmann-Moe.

Hun legger også til at hun ikke er overrasket over at det var lite gult i klesskapet til KK-redaksjonen.

- Gult er en farge som siden 90-tallet har blitt ansett som veldig komplisert og ukledelig - noe som faktisk er en myte. Det kommer helt an på hvilken nyanse man velger, og de aller fleste av oss kler faktisk en eller annen nyanse av gult. Og når vi er sommerbrune kler vi nesten alle!

LES OGSÅ: Gina Tricot lanserer sitt første designsamarbeid

FRA CATWALKEN: Mansur Gavriel (t.v.) viste gult til sin høstkolleksjon, mens Tibi (i midten) og Versace (t.h.) går for gult denne våren. Foto: Scanpix
FRA CATWALKEN: Mansur Gavriel (t.v.) viste gult til sin høstkolleksjon, mens Tibi (i midten) og Versace (t.h.) går for gult denne våren. Foto: Scanpix Vis mer

Hun tipser om å gå for en dypere nyanse dersom du vil være trygg på at fargen funker. Eksperten legger også til at fargen passer fint deg deg som har blå, brune OG grønne øyne.

- Gult og blått er nesten rett over hverandre i fargesirkelen, som vil si at den fremhever de blå øynene og gjør dem klarere. Brune øyne er en miks av gult og rødt, så de brune øynene får fremhevet de gule ingrediensene og får glød og liv. Mange grønne øyne har også gulstikk, som vil bli fremhevet av de gule plaggene.

- Med andre ord et trygt valg uansett hvilken farge øynene dine har - de vil bli fremhevet og vakrere uansett.

LES OGSÅ: Derfor sliter mange med fett og statisk hår nå

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer