Sminke

Fargen alle vil sminke seg med i sommer

Beautyprofilene gir oss sine beste blålilla tips.

ÅRETS FARGE: Beautyprofilene og makeupartistene deler sine beste tips til hvordan rocke blålilla i sminken din i sommer! FOTO: NTB
ÅRETS FARGE: Beautyprofilene og makeupartistene deler sine beste tips til hvordan rocke blålilla i sminken din i sommer! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er vanskelig å ikke legge merke til at det bugner av farger for tiden. Er det ikke deilig? Å kjøre på med farger føles vel akkurat ut som det vi trenger som mood boster etter både lang vinter og lang pandemi. Nå feirer vi livet med litt ekstra farger i alt fra stua til klesskapet – og i makeupen!

Tradisjonen tro, kårer fargegigantselskapet Pantone like før jul det de spår som «Årets farge» for det kommende året. 2022 ble blålillaens år – nærmere bestemt nyansen 'Veri Peri'. Den noe udefinerbare fargen (blå? lilla?) er uten tvil et fresht tilskudd og er fortsatt aktuell!

Vi har spurt beautyprofilene om deres beste tips til å rocke fargen i sommerens sminkelooks.

– Sett på blant annet Zendaya og Hailey Bieber

Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen understreker at hun personlig elsker denne fargepaletten.

– Lilla assosieres ofte med positivitet og kreativitet, og det er vel ikke en tilfeldighet at denne fargen er i trendbilde nå! Og vår og sommer er en fin tid å teste farger, glitter og fargerik makeup på, minner hun.

Olsen mener det er mange måter å bruke blålilla i makeup på, og tipser om at du bør tenke på hvilket uttrykk du ønsker når du velger tilnærming.

– Om du ønsker en diskré versjon, kan du legge en myk skygge på hele lokket med en litt større kost, eller du kan bruke en kremskygge å tappe på lokket med fingeren, forklarer hun.

SOM ROUGE OG LEPPESTIFT: Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen tipser om å ty til blålilla på både lepper og i kinnene i sommer! Foto: Privat
SOM ROUGE OG LEPPESTIFT: Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen tipser om å ty til blålilla på både lepper og i kinnene i sommer! Foto: Privat Vis mer

Om du ønsker noe som er mer synlig og popper, anbefaler hun at du tester ut ulike variasjoner av eyeliner.

– Liner under øyet, altså reverse cat eyeliner, kan også være en ganske fin måte å bruke denne fargen på. Og denne teknikken er sett på blant annet Zandaya og Hailey Bieber, tipser Olsen.

I tillegg slår hun et slag for å bruke blålilla på helt andre måter:

– Andre måter å bruke fargen på er som rouge, leppestift og på våtlinjen på øyet!

Men når det kommer til blålilla sminke, er det særlig én ting vi bør være obs på. Og det er at det rett og slett kan komme til å bli ganske så ukledelig om vi trår feil.

– Det kan være en greit å være litt obs på det som skjer under øyet om du jobber med en pudderskygge som drysser litt. Blålilla øyenskygge under øynene kan fort gjøre at du ser litt trøtt ut, forteller Olsen.

Eyelinere i blålilla vil være det mest effektive og holdbare, mener hun.

MAC MATTE HEROINE: Jeanette Gjerde Olsen anbefaler å prøve seg på denne matte leppestiften fra MAC i fargen 'heroine'. Kr 195 hos Fredrik & Louisa.
MAC MATTE HEROINE: Jeanette Gjerde Olsen anbefaler å prøve seg på denne matte leppestiften fra MAC i fargen 'heroine'. Kr 195 hos Fredrik & Louisa. Vis mer

Olsen understreker at hun er opptatt av at makeup skal være mest gøy, og at man skal prøve seg frem for å finne sin egen look. Likevel har hun et par dos & donts om du vil ha noe å rette deg etter:

– Er man opptatt av å finne en mest mulig kledelig blålilla nyanse, kan man ta hensyn til om man har varm eller kald undertone i huden.

Du kan også med fordel ta øyefargen din med i betraktningen. Har du brune kan det være fint med en litt varmere nyanse av blålilla, mens har du blå eller grønne øyne kan det være pent med noe som er litt kaldere eller mer nøytralt.

– Og skal du bruke denne nyansen på leppene, kan det være en idé å skrubbe leppene først, deretter bruke en leppeprimer og eventuelt en lipliner på hele leppen før leppestift for best mulig holdbarhet, forteller Olsen.

Selv går hun helst for blålilla som en detalj alene, enten på øynene, leppene eller kinnene.

Olsen minner også om at grønt er komplimentærfargen til lilla, så om du vil mikse flere farger i en look vil blålilla og grønt passe fint sammen.

– Å mikse matte og metalliske farger av blålilla på øynene i samme nyanse kan også være fint, legger hun til.

BLÅLILLA KINN: Å bruke blålilla blush gir looken din en fresh touch! Jeanette Gjerde Olsen anbefaler Fenty sin Cheeks Out Freestyle Cream Blush i fargen 'drama'. Kr 250 hos Fredrik & Louisa.
BLÅLILLA KINN: Å bruke blålilla blush gir looken din en fresh touch! Jeanette Gjerde Olsen anbefaler Fenty sin Cheeks Out Freestyle Cream Blush i fargen 'drama'. Kr 250 hos Fredrik & Louisa. Vis mer

– Tenk deg pastell-blålilla lipgloss med shimmer!

Beautyprofil og journalist Chioma Anugweje er fan av blålilla, og understreker at det er en fargenyanse som passer godt til de fleste hudtoner.

– Det er gøy at folk føler ser mer lekne i sminkeveien. Farger ser helt nydelig ut på huden! sier hun.

Hennes beste blålilla sminketips for sommeren?

– Finn en nyanse av blålilla du er komfortabel med!

Og så er det bare å leke seg:

– Legg den som øyenskygge på hele øyelokket, eller som en eyeliner enten på våtkanten eller over øyet, anbefaler Anugweje.

NYDELIG FARGE: Beautyprofil og journalist Chioma Anugweje mener blålilla er helt nydelig, og at fargen kler alle hudtoner. Foto: Instagram @chiomaacom
NYDELIG FARGE: Beautyprofil og journalist Chioma Anugweje mener blålilla er helt nydelig, og at fargen kler alle hudtoner. Foto: Instagram @chiomaacom Vis mer

Om du først satser på øyensminken, slår hun også et slag for blålilla maskara. Ja takk til lange, fargerike vipper!

– Fargen vil også være nydelig på leppene tenk deg en lipgloss med shimmer i en pastell-blålilla farge!

Ifølge Anugweje, blir det nok aller mest av blålilla-toner på leppene for hennes egen del i sommer.

– Jeg kommer nok til å bruke en cute skimmer-lipgloss. Og jeg skal også bruke blålilla på neglene!

Anugweje mener du bør utforske for å finne ut hvor kraftig blålilla hudtonen din kler.

– På noen hudtoner kan en mer definert, sterk, blålilla smokey eye se fantastisk ut, mens på andre hudtoner kan kanskje en litt lettere, mer pastellaktig smokey eye i blålilla se bedre ut.

Når det kommer til andre farger sammen med blålilla, mener Anugweje at det er «the sky is the limit»-prinsippet som gjelder.

– Men det hadde sett fantastisk ut med noe hot pink! legger hun til.

GÅ FOR GLOSS: Chioma Anugweje skal kjøre blålilla på leppene i sommer - med masse skimmer. Hun anbefaler Diors Addict Stellar Gloss i fargen 092 Stellar. Kr 365 hos Kicks.
GÅ FOR GLOSS: Chioma Anugweje skal kjøre blålilla på leppene i sommer - med masse skimmer. Hun anbefaler Diors Addict Stellar Gloss i fargen 092 Stellar. Kr 365 hos Kicks. Vis mer

– Gir meg skikkelig 90s vibes

Beautyprofil, makeupartist og modell Angelica Sophie Thorsen er klar for en blålilla sommer – og veldig gjerne kombinasjon med andre farger.

– Jeg synes blålilla er fresht. Det er jo en mer nedtonet farge som er superfin å matche med nesten alle andre farger, sier Thorsen.

Også Thorsen minner om at fargen også kan være en anelse tricky. Heldigvis har hun gode tips for å unngå at blålillaen får deg til å se det stikk motsatte av fresh ut!

– Bruker man blålilla på øynene er det viktig å lysne opp innerst i øyekroken, og bruke varmere skygge eller bronzer for å blende, for å tilføre mer farge til ansiktet, forklarer hun.

– Start med litt og litt skygge, og vær nøye med plasseringen så det ikke ser ut som et blått øye!

For Thorsen, er det særlig tre ting som gjelder når hun selv skal kjøre blålilla looks i sommer:

– Jeg elsker en fargerik liner over en nøytral øyenskyggelook. Og en one-shadow nesten opp til brynet gir meg skikkelig 90s vibes!

– Og hvor fin er ikke kombinasjonen blålilla og rosa? Finnes ikke finere, etter min mening, sier Thorsen.

– Akkurat nå så jeg for meg en blålilla all-over-look med hot pink strassteiner på brynsbenet. Det må jeg prøve! legger hun til.

BLÅLILLA + ROSA: Angelica Sophie Thorsen kommer til å kjøre blålilla og rosa i sommer. Foto: Instagram @angiesophie
BLÅLILLA + ROSA: Angelica Sophie Thorsen kommer til å kjøre blålilla og rosa i sommer. Foto: Instagram @angiesophie Vis mer

– Lag dine egne nyanser

For makeupartist Gisella Francisca er blålilla-trenden allerede en favoritt. Det er nemlig teknisk sett en miks av favorittfargene.

– Blå, lilla og rosa har alltid vært på toppen av listen min over favorittfarger, og jeg har inkludert dem i sminkelooksene mine så lenge jeg kan huske, sier hun.

– Jeg føler meg faktisk mer «hjemme» nå om dagen, for jeg har i årevis pleid å være den eneste i rommet med fargerik makeup. Nå føler jeg at alle endelig har det gøy og leker seg med sminke – og det er det vakreste med sminke for meg!

Franciscas viktigste tips for blålilla sminke i sommer? Go for it, enkelt og greit!

– Fargen ser bra ut på alle hudtoner, den er leken og versatil!

Om du ikke er vant til å bruke makeup som gjør litt mer ut av seg, anbefaler hun at du først prøver deg på noe mindre, som å legge fargen innerst i øyekroken eller som en liner under øyet.

FAVORITT: Ifølge Gisella Francisca er blå-, lilla- og rosatoner storfavoritter når det gjelder makeup. Foto: Instagram @gisellafrancisca
FAVORITT: Ifølge Gisella Francisca er blå-, lilla- og rosatoner storfavoritter når det gjelder makeup. Foto: Instagram @gisellafrancisca Vis mer

Ifølge Francisca, handler det om å leke seg og utforske – men ikke glem forarbeidet. Det er det som får looken til å holde.

– Bruk primer for å holde alt på plass, minner hun.

– Mørkere hudtoner bør preppe øynene med en lysere primer, og bruke settingspray på børsten for å få fargen til å poppe ekstra, tipser Francisca.

Selv sverger hun til de kremete konsistensene når det gjelder blålilla øyesminke.

– Jeg elsker å ha ulike farger av blå og lilla kremete eyelinere som jeg kan bruke til å lage både grafiske linere og smokey eye.

Bruker du kremete eyelinere må du huske å sette dem med en øyenskygge, understreker hun.

– Det er her du kan begynne å lage dine egne nyanser. Det er det kuleste, synes jeg!

Selv legger hun ofte grafiske linere, og utforsker gjerne når det kommer til plassering av øyenskygge. Det blir uten tvil noen blålilla looks i sommer.

– Blåaktigenyanser har vært en del av sminken min i årevis, og i sommer skal jeg «holde det Gisella» med kreative men enkle looks som uttrykker stilen min og personligheten min, lover hun.

BLÅLILLA PALETT: Angelica Sophie Thorsen anbefaler paletten Morphe x Nyane Fierce Fairytale Artistry Palette for blålilla looks på øynene. Kr 320 hos Kicks.
BLÅLILLA PALETT: Angelica Sophie Thorsen anbefaler paletten Morphe x Nyane Fierce Fairytale Artistry Palette for blålilla looks på øynene. Kr 320 hos Kicks. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer