Modeller

Farlig ekstrem-diett brer seg

Modeller på London Fashion Week har sluttet helt å spise, og inntar næring intravenøst.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Til tross for at avmagrede modeller tidligere har falt døde om etter å ha sultet seg for moteuka, ble det ingen reguleringer for å sikre at jentene er ved god helse under London Fashion Week. Et påbud om helseattest for modellene ble for dyrt. I stedet har en ny og farlig slankemetode vunnet fram.

Mat byttet ut med nåler

Etter at tidligere års sitronkurer og cola-light-kurer har gått av moten, sverger modellene i år til å ikke spise mat i det hele tatt. Den næringen de inntar, får de intravenøst via en kanyle i hånden, skriver Daily Mail.Kk.no rapporterer fra moteuka i London 14 - 19 september. Følg med for daglige trendoppdateringer.

«Banan-pose»

Den intravenøse næringen som holder modellene i live inneholder en rekke vitaminer og andre stoffer som kroppen trenger for å fungere. Trend-cocktailen inneholder multivitaminer, thiamin, folatsyre, magnesium og salin. Multivitaminene gir miksturen den karakteristiske knallgule fargen, og til navnet «banan-poser». I stedet for å spise mat, tilføres modellene denne næringen via en kanyle i armen. Den gule cocktailen ble opprinnelig utviklet for som til bruk på sykehus som en akuttnæring for alkoholikere som lider av feilernæring etter årevis med misbruk.

Sultfølelse dempes

Men modeller og kjendiser har også fått sansen for den alternative måten å holde seg i live på.Ernæringsekspert Marc David har gurustatus i kjendismiljøer. Han er godt kjent med den nye trenden. - Når vi ikke får i oss næring, gir hjernen beskjed til kroppen om at den er sulten. Med denne metoden får kroppen de stoffene den trenger, slik at personen føler seg mett med en liten mengde mat, sier han til Daily Mail.Kroppen får altså i seg næringstoffer, men få kalorier. Men metoden har svært alvorlige konsekvenser.

Ødelegger fordøyelsen

- Det er ikke nok mat i en slik cocktail. Det finnes ikke fettsyrer her, og det vil føre til trøtthet, tørt hår, dårlig hud og irritabilitet. På lang sikt vil det føre til at fettforbrenningen ødelegges. Intravenøs næring går rett i blodomløpet, og er ikke innom fordøyelsessystemet, som jo er den vanlige veien for mat. Å sette magesekken og tarmene ut av spill skaper store problemer på lang sikt, sier Marc David.

Spionerer på jentene

Noen tiltak har likevel blitt iverksatt for å begrense helsefarlige kroppsidealer blant modellene. Under moteuka i fjor ansatte London Fashion Week syv modeller som spioner for å avsløre anoreksi og bulimi blant de andre jentene. De skal også rapportere om dopbruk, trakassering og seksuelle overgrep. Følg med på kk.no for flere nyheter fra London Fashion Week.LES OGSÅ:
 • Se Pradas «tjukke» modell
 • - Ikke hør på slankeråd fra disse!
 • Kjendisenes syke sultekurer
 • Sultspioner på London Fashion Week
 • Stjernenes syke snacks
 • Stjernene som aldri spiser
 • Tynne modeller blir forbudt
 • Kjendisenes syke sultekurer
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer