Hår:

Fem hårtabber du kanskje gjør daglig

Setter du håret i strikk når det er vått, eller lar hårkuren sitte i lenger enn den skal?

HÅRTABBER: Vi har spurt frisører om hva salgs tabber vi gjør med håret uten å tenke over at det kan være skadelig. FOTO: NTB Scanpix
HÅRTABBER: Vi har spurt frisører om hva salgs tabber vi gjør med håret uten å tenke over at det kan være skadelig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du har kanskje opplevd at håret ditt er slitt og livløst, selv om du kurer det jevnlig og ikke bruker hårføneren unødvendig mye? Det kan være flere grunner til at håret vårt ikke er så glansfullt og sunt som vi vil ha det. Vi har spurt frisører om hva salgs tabber vi gjør med håret uten å tenke over at det kan være skadelig.

- Feilene vi ofte gjør med håret som skader det kan være ganske mange, sier Lisbeth Hildre, som er daglig Leder ved Nikita Sirkus, til KK.

LES OGSÅ: Dette er alderen de fleste får grått hår

1. Vi behandler det ikke riktig når det er vått

Å vaske og tørke håret kan være kjedelig, og noen ganger frister det å gå kjapt gjennom tørkingen og greingen. Men Hildre forklarer at når håret er vått, er det mest mottakelig for slitasje, fordi håret er mest åpent og elastisk.

- Derfor kan det skade om vi er hardhendt med børsting, da håret ikke tåler like godt at vi drar i det når det er vått, sier hun.

Av samme grunn sliter det også på håret å sette det i strikk når det er vått. Hildre understreker at dette spesielt gjelder hår som er kjemisk skadet av bleking og farging, fordi slikt hår er mer åpent og porøst enn naturlig hår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer