Hårpleie:

Fem tips for et velpleid, blankt hår – året rundt

Vi er inne i den mørkeste perioden, også for frisyren.

Fem tips for et velpleid, blankt hår – året rundt
Publisert

Vinteren setter nemlig håret på ordentlig prøve. Det er grunnen til at mange av oss føler at dårlige hårdager kommer på løpende bånd på denne tiden av året.

Det er kaldt, tørt og surt ute, da blir håret fort livløst og tørt. Mulig jeg er i overkant optimistisk, men jeg vil jo gjerne at vi skal stråle også i mørketiden. Her er derfor min fem beste tips for et velpleid, blankt hår – året rundt.

Håret bør alltid være tørt før du går ut i vinterkulden. Men pass på at du ikke skader håret ved å ha for høy temperatur på føner og stylingverktøy. 185° er optimalt.
Håret bør alltid være tørt før du går ut i vinterkulden. Men pass på at du ikke skader håret ved å ha for høy temperatur på føner og stylingverktøy. 185° er optimalt. Vis mer

1. Kur

Ikke bare er det minusgrader ute, men vi varmer også opp luften inne – som igjen betyr enda tørrere luft. Invester i en skikkelig hårkur, og bruk den regelmessig. Det gjør underverker for en manke som trenger gjenoppbygging. Vil du effektivisere hårvasken, bør du bruke en hårkur som lukker skjellaget. Da kan du droppe balsamen og sparer tid i dusjen.

2. Beskytt mot varme

Varmebeskyttende produkter er ikke bare en gimmick eller noe frisørene har funnet på. Det virker! Er du flink til å bruke produktet før du setter i gang med føner eller stylingtang, vil håret ditt holde seg glansfullt, sunt og sterkt. Innimellom bør du også ta en pause fra varmeverktøy.

3. Ikke gå ut med fuktig hår

Selv om bruken av varmeverktøy burde begrenses, er det langt verre å gå ut i minusgrader med vått hår. Planlegg hårvasken, slik at du enten kan la håret lufttørke skikkelig, eller føn det helt tørt før du går ut. Ved minusgrader vil vannet som ligger i hårstråene, fryse til is, og håret kan knekke av.

4. Regelmessig klipp

Unn deg selv en tur til frisøren. Ved å klippe bort slitte tupper tåler håret en litt røffere behandling. I tillegg ser det langt flottere ut med et nyklippet, nystelt hår. Det er fort gjort å gå litt for lenge mellom hvert frisørbesøk, spesielt om du har langt hår som ikke krever regelmessig klipp for å holde fasongen. Men det kan føre til at hårtuppene deler seg, og dermed må du klippe mer av lengden enn du hadde tenkt når du endelig kommer deg til frisøren.

5. Unngå elektrisk hår

Det er et velkjent fenomen: Vi tar på ytterjakka, og vipps, så står håret rett ut. Et vakkert hår må pleies både innenfra og utenfra. Det er viktig å skreddersy hårproduktene til deg og ditt hår for å få best mulig resultat. Et «mettet» hår vil se blankt ut, uten å oppleves elektrisk. I tillegg til riktig sjampo, hårkur og balsam er et godt tips å bruke en leave-in-spray som gir fukt. Om du i tillegg bruker et antistatisk produkt, er du home clear!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer