BLI NY: Slik så Susanne ut før hun ble ny med Allers.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
BLI NY: Slik så Susanne ut før hun ble ny med Allers. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Bli Ny

Feminin med «attitude»

Susanne trives i jeans med en genser til, men har lyst på kjoler med litt «attitude».

Susanne lever et aktivt liv med mann og to barn i sommerparadiset Nøtterøy, men opprinnelig er hun fra østsiden av Sverige. Siden hun jobber som lærer på ungdomsskolen, kler hun seg ofte i praktiske olabukser med en genser eller bluse til.

Hun har også en idé om at nå som hun har passert 40, føler hun at svart er den eneste fargen som hun kler. Susanne er også opptatt av at om hun skal kle seg i kjoler må den ha en form for «attitude», enten i stil, materiale eller med valg av tilbehør.

– Jeg har lyst på en feminin stil, men jeg er livredd for å bli tantete. Jeg prøver å kompensere med å kle meg litt tøffere, men det er jo ikke bra å bikke over til å bli en tenåring heller, sier hun på klingende svorsk!

Etter Foto: Yvonne Wilhelmsen
Etter Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: Se så stilig Gro (49) ble i rosatoner

Susanne er en kul dame, og blant annet liker hun tatoveringer. Men hun er også opptatt av at kun den på skuldrene eller den på ankelen skal synes når hun bestemmer seg for hvilket antrekk hun skal ha på for dagen. 

Susanne merker at huden har forandret seg en del etter at hun ble litt eldre. Sminken som hun alltid har brukt, oppfører seg annerledes, og ser ikke så fin ut lenger. For eksempel pleide hun bare å bruke pudder, mens nå legger pudderet seg i linjene og fremhever porene. Hun synes det gjør at hun ser eldre ut, og derfor ønsket hun tips til hvordan få finere og jevnere hud uten pudder.

Makeupartisten anbefalte henne å bruke primer og CC-krem som gir fukt til huden i stedet for pudderet.

TØFF MED BLOMSTER:Blomsterkjole (kr 1200, Hallhuber), blå veske med avtakbar stropp (kr 200, Don Donna/Morris), enkel gullring (kr 300, Syster P), blå og hvit ring (kr 600, Syster P) og ankerøredobber (kr 550, Pernille Corydon). Foto: Yvonne Wilhelmsen
TØFF MED BLOMSTER:Blomsterkjole (kr 1200, Hallhuber), blå veske med avtakbar stropp (kr 200, Don Donna/Morris), enkel gullring (kr 300, Syster P), blå og hvit ring (kr 600, Syster P) og ankerøredobber (kr 550, Pernille Corydon). Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: Se så lekker Gunn-Anita ble i rødt!

Klærne

Susanne tyr ofte til praktiske olabukser med en genser til. Hun vil ikke være tantete, og liker derfor klær i en litt tøff stil. Men siden hun har kort hår og brede skuldre, kan hun med fordel kle seg litt mer feminint for å balansere uttrykket.

FESTKJOLEN: Lang volangkjole med kappe du kan sette på over skuldrene (kr 3795, Needle & Thread/Zalando), strassøredobber (kr 300, Syster P) og høye sandaler (kr 1450, Unisa). Om du bruker hvite sneakers til kjolen, blir antrekket mer nedtonet og perfekt for en hagefest.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
FESTKJOLEN: Lang volangkjole med kappe du kan sette på over skuldrene (kr 3795, Needle & Thread/Zalando), strassøredobber (kr 300, Syster P) og høye sandaler (kr 1450, Unisa). Om du bruker hvite sneakers til kjolen, blir antrekket mer nedtonet og perfekt for en hagefest. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Hun kler definitivt kjoler, og siden hun både er høy og slank, kan hun både bruke høye og flate sko. Hun har også en flott midje som er fin å markere med belter og knytinger. Av farger kler hun best de som skaper kontrast mot hudtonen. For eksempel kler hun klar hvit i stedet for en gulere nyanse i krem. Hun kan godt bruke svart, men kler enda bedre dype toner av blått, grønt, grått og brunt. Det myker opp ansiktet.

Håret

Susanne sliter med mange verver, både foran og bak. Når luggen henger ned, ender den som oftest som to gardiner på sidene. Frisøren anbefaler derfor å ha håret mye mer bakover, men for at frisyren skal holde seg på plass, trenger Susanne å bruke minst tre ulike produkter som støtter opp håret.

Hun har mye hår, og derfor må det tynnes ut kraftig for at det ikke skal se ut som en hjelm. Hun har allerede en del røde underliggende pigmenter i håret, og frisøren valgte å fremheve fargen med varm brun bunn og rosé i lengdene.

SØRLANDSDRØM: Hvit bomullskjole (kr 1500, Edblad), trådsmykke (kr 200, Syster P), gullarmbånd (kr 1500, Marte Frisnes), øreringer (kr 450, Pernille Corydon), anker- og korssmykke (kr 490 for kjede, kr 390 pr anheng, Pernille Corydon) og svarte og hvite stiletter (kr 700, Tamaris/Zalando). Denne kjolen er også fin å kle opp og ned med flate espadrillos, sneakers og stiletter.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
SØRLANDSDRØM: Hvit bomullskjole (kr 1500, Edblad), trådsmykke (kr 200, Syster P), gullarmbånd (kr 1500, Marte Frisnes), øreringer (kr 450, Pernille Corydon), anker- og korssmykke (kr 490 for kjede, kr 390 pr anheng, Pernille Corydon) og svarte og hvite stiletter (kr 700, Tamaris/Zalando). Denne kjolen er også fin å kle opp og ned med flate espadrillos, sneakers og stiletter. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: 3 tips stjernefrisøren sverger til

Sminke

Susanne har fregner, så en CC-krem er et godt valg til huden hennes. På grunn av fregnene bør hun unngå skygger, rouge og gloss i bruntoner, som vil få ansiktet hennes til å fremstå som beige og blast. Øyeskygger i grått, blått og aubergine anbefales til henne.

I kinnene kler hun best rosatoner, og på leppene kan hun bruke ulike nyanser av rosa og fersken. Siden leppene er litt smale, bør hun velge konsistenser med mye glans og fukt, som vil gi litt naturlig volum.

Denne saken står også i Allers nr 23, 2017