Bli Ny Med Kk

Festens fineste

Tine har sluttet å røyke, og baksiden av medaljen er litt ekstra rundt midjen. - Kan dere hjelpe meg med å finne stilige klær til jobb og fest som skjuler kiloene, ba hun.

Festens fineste
Publisert
Sist oppdatert
(Ved Lise Austin. Hår: Alex Frisør ved Elisabeth. Makeup: Karen Eriksen.)PERSONLIGE DATA
Navn: Tine Foss Pedersen
Alder: 33
Bosted: Drammen
Sivilstatus: Gift, en gutt på 5 måneder
Yrke: Lærer
Høyde: 172 cm
Størrelse: 40/42
Interesser: Venner, lesing og strikking

- Det er ikke moro å kjøpe klær etter at jeg to ganger har sluttet å røyke og lagt på meg mange kilo. Jeg trenger dessuten hjelp til en ny frisyre. Jeg har tviholdt nok på det lange, håpløse håret mitt som nesten alltid er i hestehale, skrev Tine i e-posten til KK.
Da det kom til stykket, var ikke Tine villig til så veldig store forandringer av hårsveisen – det holdt med en liten klipp, mente hun. Hun var overlykkelig over å få beholde så mye av lengden.

- Jeg trenger også nye briller, sa Tine. Så vi fant fram flere forslag som gir henne et mer moderne uttrykk.
- Er det mulig!, sa Tine, da hun så før- og etterbildene. - Det er gøy at jeg med bare litt ekstra kan se bedre ut hver dag.

Antrekket Tine har på seg på bildet i toppen består av en tweedkåpe (kr 2000, More & More) og mønstret skjerf kr 170) til omslagskjole (kr 250) og rutete bukse (kr 350, alt fra KappAhl). Snørestøvler (kr 800, Euro Sko).

KLESTIPS
En fin måte å kamuflere noen ekstra kilo, er å velge lag-på-lag i myke materialer. Velger du samme fargetone, har det en ekstra slankende effekt. Smale bukser med løse tunikaer eller korte kjoler over er flott. Liker du belter, velg de som henger på hoftene. Plagg med empireliv er også flatterende.
Valg av briller står ofte mellom de som er «usynlige» og gir deg et åpent ansikt, og designerbriller som gjør deg mer spesiell. Trine falt for en brille som var av samme type som de gamle, men syntes vi hadde flere spennende forslag. Er man avhengig av briller, er det fint å ha to helt forskjellioge å veksle mellom.

SMINKETIPS
Vi begynte med å nappe øyebrynene. De var fremdeles litt bleket etter sommeren, så de ble forsterket med en øyebrynskygge i et par nyanser mørkere farge. Mørke partier rundt øynene ble kamuflert med concealer, og hele ansiktet fikk en gyllen makeupkrem. Gullfarget skygge med brunt i globallinjen og brunsvart maskara til øynene. Kinnene fikk farge med terrakottafarget rouge. Lip-liner i terrakotta tegner konturene på munnen som ble fylt med leppestift i samme farge. Lip-liner er fin å bruke når leppene ikke er helt symmetriske.

HÅRTIPS
Selv om Tine beholdt sitt lange hår, er noe vesentlig forandret. Volumet, som tidligere lå rundt skuldrene, er flyttet opp - noe som gir en myk ramme til ansiktet hennes.
Frisøren klippet håret skikkelig opp, sideluggen er beholdt, men det rødbrune håret er lysnet. Det ser naturlig ut - sånn som solen bleker håret om sommeren.
Med den nye frisyren regner vi med at Tine slår ut håret oftere i stedet for å sette det i hestehale.

FØR: Vi håper at Tine slår ut håret oftere nå enn hun gjorde før.
FØR: Vi håper at Tine slår ut håret oftere nå enn hun gjorde før. Vis mer
ETTER: - Jeg er så fornøyd med den nye klippen!
ETTER: - Jeg er så fornøyd med den nye klippen! Vis mer
Belte med nøytral spenne (kr 145, KappAhl).
Belte med nøytral spenne (kr 145, KappAhl). Vis mer
Topp som passer like godt til jeans som til pene bukser (kr 250) til bukse med knytebelte (kr 350), pyntet med et treraders armbånd (kr 60, alt fra KappAhl). Selskapssko med ankelrem og strasspynt (kr 600, ICU/Euro Sko).
Topp som passer like godt til jeans som til pene bukser (kr 250) til bukse med knytebelte (kr 350), pyntet med et treraders armbånd (kr 60, alt fra KappAhl). Selskapssko med ankelrem og strasspynt (kr 600, ICU/Euro Sko). Vis mer
Norsk design i lin. Genseren har løse flak som kan knytes foran eller henge rett ned (kr 1400) og skjørtet er i flere etasjer, men likevel et smalt snitt (kr 1900, begge fra Zuza Bart. Jakke i strikket lin (kr 1750, Design Forum). og høye snørestøvler (kr 800, Euro Sko).
Norsk design i lin. Genseren har løse flak som kan knytes foran eller henge rett ned (kr 1400) og skjørtet er i flere etasjer, men likevel et smalt snitt (kr 1900, begge fra Zuza Bart. Jakke i strikket lin (kr 1750, Design Forum). og høye snørestøvler (kr 800, Euro Sko). Vis mer
Brille som gjør deg tøff i trynet (kr 3230, Alain Mikli/Hansson).
Brille som gjør deg tøff i trynet (kr 3230, Alain Mikli/Hansson). Vis mer
«Usynlige» briller (kr 2820, Silhouette/Hansson).
«Usynlige» briller (kr 2820, Silhouette/Hansson). Vis mer
Brille som gir en forsiktig markering av øynene (kr 2705, Face & Face/Hansson).
Brille som gir en forsiktig markering av øynene (kr 2705, Face & Face/Hansson). Vis mer
Veske som synes (kr 1000, Save the Queen/Design Forum).
Veske som synes (kr 1000, Save the Queen/Design Forum). Vis mer
Fargerikt charmsarmbånd (kr 500, Design Forum).
Fargerikt charmsarmbånd (kr 500, Design Forum). Vis mer
Fleeceskjerf (kr 60, KappAhl).
Fleeceskjerf (kr 60, KappAhl). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer