Jakke

Festjakken som redder deg

Tenker du litt nytt, så slipper du å bruke en formue på nye antrekk...

JAKKEN SOM KASTER STJERNEDRYSS OVER FESTANTREKKET: I fløyel (kr 1160, Zara), med shiny frynser (kr 560, H&M) og smokinginspirert (kr 4000, Dagmar). Foto: Produsenter
JAKKEN SOM KASTER STJERNEDRYSS OVER FESTANTREKKET: I fløyel (kr 1160, Zara), med shiny frynser (kr 560, H&M) og smokinginspirert (kr 4000, Dagmar). Foto: Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Julesesongen er i gang, og snart er det både julaften og nyttårsaften. Du lurer kanskje på hva du skal ha på deg på alle disse festene?

Hvis du vil gjøre det enkelt for deg selv, skaffer du deg en lekker jakke. Med den kan du revitalisere kjoler, dressbukser og skjørt du allerede har, og du slipper å bruke en formue på nye antrekk.

- Mitt beste tips for hva man skal ha på seg i jula, tror jeg må være en fin jakke. Med den har du så mange muligheter, og du kan pynte opp og ned klær du allerede har, sier KKs stylist og motejournalist Nadine Monroe.

Ja, en liten jakke kan gjøre deg ny og spennende. Den kan sprite opp den lille sorte, samtidig som du holder varmen på alle julens fester.

I klassisk sort blazer

La jakken «bære »antrekket ved å velge en enkel kjole eller et par skinnbukser, og sprit den opp med et glitrende belte i livet. Og hvis du vil vise litt hud, kan du droppe toppen under.

PYNTER OPP SKINNBUKSA: Ja, sammen med en pen blazer kan favorittbuksene fint brukes på julens fester. Pynt den gjerne opp med et glitrende belte, som vi ser stilikon Olivia Palermo gjøre her. Foto: REX/Matt Baron/BEI/All Over Press
PYNTER OPP SKINNBUKSA: Ja, sammen med en pen blazer kan favorittbuksene fint brukes på julens fester. Pynt den gjerne opp med et glitrende belte, som vi ser stilikon Olivia Palermo gjøre her. Foto: REX/Matt Baron/BEI/All Over Press Vis mer

Hot tips: Se etter en blazer i fløyel eller i et glitrende stoff, for da blir det straks litt mer sus og dus over antrekket.

Har du en glitrende festkjole i skapet som du synes blir for mye på julaften? Vel, da kan du tone den ned med en enkel sort blazer, og vips har du flere kjoler å velge mellom.

EN SORT BLAZER KAN PYNTE OPP OG NED: Har du en kjole du elsker men som blir litt mye på julaften, kan du gjøre som stilikon Olivia Palermo, og tone den ned med en enkel dressjakke.

 Foto: Michael Simon/startraksphoto.com
EN SORT BLAZER KAN PYNTE OPP OG NED: Har du en kjole du elsker men som blir litt mye på julaften, kan du gjøre som stilikon Olivia Palermo, og tone den ned med en enkel dressjakke. Foto: Michael Simon/startraksphoto.com Vis mer

Ifølge Monroe, er dressen et fint alternativ til kjole, og piffer du den opp med et par lekre sko og noen smykker, er du mer enn pyntet nok.

STILIG I LAAANG JAKKE: For du må ikke bruke kjole! La deg inspirere av skuespiller Emma Watsons jumpsuit fra Misha Nonoo og blazer fra Dior. 
 Foto: REX/David Fisher/All Over Press
STILIG I LAAANG JAKKE: For du må ikke bruke kjole! La deg inspirere av skuespiller Emma Watsons jumpsuit fra Misha Nonoo og blazer fra Dior. Foto: REX/David Fisher/All Over Press Vis mer

Kanskje du kan la deg inspirere av Rihanna, og bruke dressjaken som kjole på nyttårsaften? Her er fløyel og tette sorte strømper et hot tips.

NOE FOR NYTTÅRSAFTEN? Nei, du hadde kanskje ikke tenk å bruke dressjakken alene på årets store fest men med tette sorte strømper og en litt mindre dyp utringning, er jo ideen ganske god? Foto: REX/Matt Baron/BEI/All Over Press
NOE FOR NYTTÅRSAFTEN? Nei, du hadde kanskje ikke tenk å bruke dressjakken alene på årets store fest men med tette sorte strømper og en litt mindre dyp utringning, er jo ideen ganske god? Foto: REX/Matt Baron/BEI/All Over Press Vis mer

Ja, finner du en stilig kimono, har du mye å gå på. Den er like fin for seg selv, som til en dressbukse, skinnbukse eller et skjørt.

KIMONOJAKKA: Gjør som supermodell Kate Moss, og finn en lekker kimonojakke. Den kan brukes for seg selv, som en kjole, eller til dressbukser, skinnbukser eller skjørt. Men pass bare på at lengden på jakken harmonerer med skjørtelengden. Duy vil ikke at den skal være lenger enn underdelen.
 Foto: REX/Richard Young/All Over Press
KIMONOJAKKA: Gjør som supermodell Kate Moss, og finn en lekker kimonojakke. Den kan brukes for seg selv, som en kjole, eller til dressbukser, skinnbukser eller skjørt. Men pass bare på at lengden på jakken harmonerer med skjørtelengden. Duy vil ikke at den skal være lenger enn underdelen. Foto: REX/Richard Young/All Over Press Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer