Stjel stilen

Festmote inspirert av prinsesse Diana

Det er spesielt ett smykke du trenger for å få Diana-looken!

VAKRE DIANA: 23 år har gått siden prinsesse Dianas tragiske død. Foto: NTB
VAKRE DIANA: 23 år har gått siden prinsesse Dianas tragiske død. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det blir kanskje ikke de villeste julebordene denne måneden, men det betyr ikke at vi ikke kan pynte oss litt ekstra de få gangene vi deltar på noe sosialt - eller under det neste Teams-møtet for den saks skyld.

Siden det ikke blir så mange kvelder ute, tilbringer vi mye tid inne på diverse strømmetjenester. Den siste tiden er det spesielt en serie som har fått mye av oppmerksomheten vår: The Crown.

VIDEO: KK Vis mer

Endelig er Diana inne i bildet og nok en gang får vi øynene opp for henne. Diana ble på 80- og 90-tallet et moteikon og mange lar seg fortsatt inspirere av henne i dag.

Hun var blant annet ikke redd for å skille seg litt ut fra de andre kongelige, og tok gjerne noen motevalg de aldri ville ha gjort. Diana var å se i en rekke forskjellige kjoler, og ofte tok hun i bruk spennende smykker for å gjøre det hele enda mer interessant.

Festmote inspirert av prinsesse Diana

Det som må ha vært blant hennes favorittsmykker er chokeren. Dette stramme kjedet rundt halsen er blitt laget på utallige måter. Mange husker det nok i sin plastform fra 90-tallet, mens noen assosierer det med noe mer glitrende - slik som Diana bar det.

Festmote inspirert av prinsesse Diana
Festmote inspirert av prinsesse Diana
Festmote inspirert av prinsesse Diana

Og glitter er jo noe vi så absolutt liker rundt juletider. Vi har derfor latt oss inspirere av Diana og hentet frem noen antrekk hvor en choker i både perler og bling kan passe utmerket inn:

Kjole fra Zara, kr 379. Kåpe fra Mango, kr 1699. Sko fra Zara, kr 1495, Pakke med ringer fra H&M, kr 90. Armbånd fra Glitter, fra kr 99. Pakke med øredobber fra Glitter, kr 99. Choker fra Zara, kr 229.
Kjole fra Zara, kr 379. Kåpe fra Mango, kr 1699. Sko fra Zara, kr 1495, Pakke med ringer fra H&M, kr 90. Armbånd fra Glitter, fra kr 99. Pakke med øredobber fra Glitter, kr 99. Choker fra Zara, kr 229. Vis mer

Først har vi satt sammen et hverdagslig antrekk som har fått tilført det lille ekstra i form av en haug med smykker i gull! Her er det bare å kjøre på med ringer, armbånd og øredobber - og selvfølgelig chokeren. Legg også merke til hvordan plaggene og smykkene går i samme fargetone. En veldig kul trend som er verdt å teste ut!

Blazerkjole fra H&M, kr 699. Choker fra Retrofete via Net-a-porter.com, cirka kr 2000. Neglelakk fra Atelier Rouge via Kicks.no, kr 99. Sko fra Zara, kr 549.
Blazerkjole fra H&M, kr 699. Choker fra Retrofete via Net-a-porter.com, cirka kr 2000. Neglelakk fra Atelier Rouge via Kicks.no, kr 99. Sko fra Zara, kr 549. Vis mer

En blazerkjole er blitt blant våre favorittplagg i festsesongen. Den kan dresses både opp og ned, men denne gangen har vi valgt å gjøre antrekket hakket mer pyntet. En massiv, glitrende choker er virkelig stjernen her, og de lekre skoene plukker opp bling-detaljene fra chokeren.

Blazer fra Stine Goya, kr 4000. Bukse fra Stine Goya, kr 3200. Choker fra Miss Mathiesen, kr 1200. Clutch fra Zara, kr 349. Leppestift fra YSL, kr 385.
Blazer fra Stine Goya, kr 4000. Bukse fra Stine Goya, kr 3200. Choker fra Miss Mathiesen, kr 1200. Clutch fra Zara, kr 349. Leppestift fra YSL, kr 385. Vis mer

Dressen er også blant våre favoritter og vi bruker den gjerne året rundt, samt at vi bryter den opp og bruker jakken og buksen for seg. Den skinnende effekten i stoffet kan minne litt om det som var hot på Dianas tid. Chokeren i perler er noe vi virkelig tror Diana ville gått med, og skaper en kul kontrast til dressen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer