Ofw

Figurtrikset som gjør hele forskjellen

Slik får du en flottere fasong på 1-2-3.

VISER MIDJEN: The Voice-mentor Hanne Sørvaag var en av flere kjendiser som anbefaler å vise fram midjen. Foto: Per Ervland
VISER MIDJEN: The Voice-mentor Hanne Sørvaag var en av flere kjendiser som anbefaler å vise fram midjen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Framheve dine beste sider? Skjule dem du er mindre fornøyd med? Ja, det er vel noe de fleste kvinner ønsker. Og er det noen som kan triksene, må det vel være motekjendisene. På den rosa Moods of Norway-løperen spurte vi dem om følgende: «Har du et klestips du kan dele med andre kvinner som har lik kroppsfasong som deg selv?»SE OGSÅ: Slik kler du bort magen

- Framhev midjen

Et av rådene som gikk igjen var å framheve et av de mest kvinnelige områdene på kroppen – nemlig midjen.- Ja, jeg liker å vise midjen. Ved hjelp av for eksempel innsvingede kjoler eller et belte. Det gjør underverker for fasongen, sier Silje Pedersen, mote- og skjønnhetsredaktør i KK.Og dette er et triks som tydeligvis funker for alle kroppsfasonger, både lave og formfulle Hanne Sørvaag, og muskuløse og i alle fall litt høyere Jenny Skavlan.- Er du lav som meg, vil jeg anbefale å vise fram midjen din. Ellers føler jeg at jeg bare ser kort og firkantet ut. Og det skader heller ikke å vise fram beina litt, sier The Voice-aktuelle Sørvaag.- Jeg er veldig rett, og bygger fort muskler, det gjelder derfor å vise midjen, som å gå i todelte antrekk, for å få det skillet ved midjen, og skape en timeglassfigur. Ikke gå i rette, figurløse klær, anbefaler Tweet4Tweet-programleder Skavlan.(Artikkelen fortsetter under bildet.)- Ikke gjem deg bort

Musikkartist Sandra Lyng Haugen, først kjent via Idol, anbefaler alle – uansett størrelse og fasong - å framheve kroppen.- Jeg prøver selv å bli flinkere til å kle meg i klær som viser fram formene mine, og føler at jeg er blitt bedre på det nå. Jeg synes jo at det er veldig fint med former, og synes kvinner skal tørre å vise frem det de har. Uansett om du er stor, høy, tynn eller liten, så skal du aldri gjemme deg bort, sier Lyng Haugen. Det samme gjør tv-personlighet Pia Haraldsen. - Jeg er heldig som kan gå med det meste. Jeg bruker imidlertid gjerne kroppsnære plagg, for å vise fram fasongen min. Uansett kroppsfasong, må du fremheve fordelene dine.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Vis fram beina

Et annet tips som går igjen er det å vise fram beina. Har du lange, flotte bein må du bruke dem for det dem er verdt.- Vis frem beina! Gå i skjørt eller lignende, som fremhever dem best mulig, anbefaler modell og musikkartist Mimi Blix. Alexandra Joner, danser kjent fra TVNorge-programmet Dansefeber, stemmer i:- Jeg foretrekker det kort og godt. Og høye hæler selvfølgelig, for superlange bein.Men går du for superkort, bør du huske på at det er viktig å balansere resten av antrekket, minner KK-moteredaktør Silje Pedersen om:- Jeg er ganske fornøyd med beina mine, så de viser jeg fram med korte skjørt og kjoler – men tar da og dekker til overkroppen for å balansere antrekket, sier hun.Har du et figurtips? Del det gjerne med andre KK.no-lesere i kommentarfeltet under.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Flere stjernetips

Vi spurte flere av motekjendisene på Moods of Norway-visningen om det samme. Under ser du deres svar.Monica Johansen, aka MGP-aktuelle Minnie-Oh:- Ikke vær redd for å eksperimentere og for å prøve noe nytt. Det er også viktig å føle seg vel i det du har på deg. Jeg vil også anbefale å ha i alle fall ett kroppsnært plagg, over- eller underdelen, for å skape mer fasong.Anne Berit Valla, samboer med Moods-gutt Simen Staalnacke: - Jeg synes det er veldig flott når jenter tør å vise frem formene sine. Det prøver jeg å bli litt flinkere på selv – å være fornøyd med det man har og være stolt av sine kvinnelige kurver. May Lisbeth Midtgård Myrvang – tidligere TV2-værmelder, snart lottovertinne:- Vel, jeg prøver jo å fremheve de tingene jeg synes er ok da, og liker veldig godt å gå med ting som fremhever midjen. Ellers elsker jeg dongeribukser med stretch. Disse jeg har på meg i dag er blant favorittene. Ingeborg Heldal, Cosmopolitan-redaktør:- Til jenter som ikke er syltynne, som meg, så vil jeg gi tips om at du alltid bør ta på deg noe du føler deg komfortabel i. Ellers vil jeg si - ikke følg trender slavisk, ta på deg klær du liker, invester i hold in-truser, dropp ting som strammer og ha alltid kule sko. Yasmin Haraldsen, tv-personlighet og mor til Pia Haraldsen:- Ikke vær redd for å bruke kroppsnære plagg. Alle kvinner burde framheve kurvene sine – også hvis du er stor. Jeg er smal, men har kurver. Hvis jeg går med noe som er løssittende, føler jeg at jeg bare blir smal. Prøv å pakke inn kroppen din så pent som mulig.Elisa Røtterud, mote- og skjønnhetsredaktør i Cosmopolitan:- Det viktigste er å være komfortabel. Jeg liker å ha på meg klær som jeg kan bevege meg i.Nadia Khamitskaya, Skal Vi Danse-kjendis og designer:- Jeg får baby om fem uker, så mitt beste tips til andre gravide kvinner er ikke å være redd for å vise fram magen. Jeg føler selv at hvis jeg går med løssittende klær så ser jeg større ut.Mariann Thomassen, musikkartist: - Jeg har en oppfordring til alle i Norge, egentlig. Ta på deg noe du aldri ville tatt på deg. Da utfordrer du deg selv.Eva Wigert Næss, moteblogger: - Jeg har en ganske rett fasong, og liker og kle meg androgynt. Jeg synes man skal unngå de store utringningene. Har du et figurtips? Del det gjerne med andre KK.no-lesere i kommentarfeltet under.

Mer OFW

Moteuken i Oslo gikk igjen av stabelen mandag kveld. KK.no var selvfølgelig der på åpningskvelden. Se alle bildene fra catwalken og den røde løperen - tidligere Idol-deltaker Margareth Berger var nesten ikke til å kjenne igjen. Vi spurte også motekjendisene hva de var mest fornøyd med når det gjaldt kveldens antrekk.Tirsdag kveld var vi på HENNEs utdeling av Nåløyet-prisen, hvor Rachel Nordtømme vakte oppsikt i sin nye kjole.Vi fikk også se siste sprell fra Fam Irvoll. Motekjendiser var også til stede her. Vi fikk vite hvilke sminkeprodukt de ikke klarer å leve uten – og deres beste hårtips.Onsdag sniktittet vi på høst-/vinterplaggene til populære Kristine Vikse fra Haugesund. Hun mener dette er det ultimate strikkeplagget.Torsdag var det duket for skobonanza med Helen Westbye, som anbefaler deg å unngå sko som stopper et visst punkt på leggen - det kan nemlig ha en lite flatterende effekt på beina dine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer