Grått hår

Fikk grått hår som 18-åring: - Jeg var veldig redd for å vise det frem

Den nye hårfargetrenden grombre er på vei.

GROMBRE: Den tyske artisten Jaqueline Bergrós er blant dem som har latt sitt gråe hår vokse ut, Foto: Jaqueline Bergrós / brukt med tillatelse
GROMBRE: Den tyske artisten Jaqueline Bergrós er blant dem som har latt sitt gråe hår vokse ut, Foto: Jaqueline Bergrós / brukt med tillatelse Vis mer
Publisert

Har du hørt om hårtrenden grombre? Det er kanskje så ikke rart om du ikke har det, for det er ganske nytt for oss og! Vel, navnet er nytt, men selve trenden er ikke akkurat noe nytt blant mennesker.

Grombre består nemlig av to kjente ord: grey/grå og ombre. Grå er nok kanskje mer kjent enn ombre, men sistnevnte er altså en fargeteknikk frisører bruker for å skape en overgang fra en farge til en annen i håret.

I dette tilfellet er det altså snakk om at du skal la den grå etterveksten vokse ut og skape en naturlig ombre med fargen du har i tuppene.

Wall Street Journal er blant dem som har skrevet om hårtrenden, og har i overskriften på sin sak skrevet følgende: «Your Covid Gray Hair? It’s Here to Stay»

Det er nok mange som ikke har fått tatt turen til frisøren under pandemien, og dermed vokser også etterveksten ut. For mange betyr det at de små grå blir enda mer fremtredende, og ifølge Wall Street Journal er det all grunn til å bare beholde det slik. Det er her for å bli, som de sier.

En Instagram-konto ved navn @landryinreallife sier seg enig i det. Hun sluttet nemlig å farge håret sin for to år siden, og mener det er et av de beste valgene hun noen gang har tatt:

«Jeg hatet å farge etterveksten min hver fjerde uke. Jeg så en sak på Facebook om kvinner som valgte å la sine grå hår vokse og jeg ble umiddelbart inspirert. Men vent, jeg er i 30-årene - kan jeg gjøre det?! Um, ja, SELVFØLGELIG KAN DU DET. Det var en av de beste personlige avgjørelsene jeg har tatt, og det har gitt meg en ekstra boost med selvtillit.»

«Jeg føler ikke at gjemmer meg og jeg bruker ikke tid eller penger på noe jeg ikke liker. Hvis du elsker å få håret fiksa hos frisøren - gjør det!!! Men hvis du lurer på hvordan det er å gi slipp på den biten, så er jeg her for å fortelle deg at det føles skikkelig godt. Gjør det som gjør det glad», oppfordrer Landry bak kontoen @landryinreallife gjennom et bilde hun har lagt ut på Instagram.

Det finnes faktisk også en egen Instagram-konto som heter @grombre. Den har hele 220 000 følgere og deler stadig bilder av damer som har latt sin grå ettervekst vokse.

De deler også disse kvinnenes opplevelser med det å få grått hår. Jaqueline Bergrós er blant dem som har sendt inn sitt bidrag. Hun er en tysk skuespiller og sanger, og fikk sine første grå hår allerede som 18-åring.

25 år gammel farget hun bort de grå hårene hver tredje uke. Men 5. mars 2020, 30 år gammel, bestemte hun seg for at det ble siste gangen hun farget håret.

«Jeg var veldig redd for å vise det frem - spesielt på grunn av de negative reaksjonene. Siden jeg lot det grå håret vokse ut, har jeg fått utallige komplimenter og mye beundring. Jeg skinner på en ny måte fordi jeg rett og slett er meg selv.»

«Flere spør om jeg har farget håret mitt. Folk kan ikke forstå at en ung kvinne kan ha grått går. Det er en reise som ikke alltid er enkel, men jeg har bestemt meg for å begi meg ut på den og jeg angrer ikke en eneste dag. Jeg klarer ikke vente til det siste av farge i håret mitt slipper og jeg har grått hår helt til tuppene.»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer